czwartek, 31 sierpnia 2017

Jadłospis 01.09.2017r.


      
   PIĄTEK                01.09.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z ryby  w oleju  z tartym serem  żółtym.
Składniki: ryba, ser żółty /laktoza/, pieprz ziołowy.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „MIĘTA”  cukier,  cytryna.
II  śniadanie: papryka świeża  do  chrupania  krojona  w paski.
Barszcz  z  buraków  czerwonych                     z warzywami  i ziemniakami  z dodatkiem majeranku -zabielany.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje z indyka, buraki  czerwone, seler, marchew, pietruszka korzeń, ziemniaki,  śmietanka /laktoza/.
Makaron  jasny  świderki.
Składniki: mąka   pszenna / gluten/, jaja.
Twaróg  półtłusty  polany  masełkiem  topionym posypany  cukrem.
Składniki: twaróg / laktoza/, masło /laktoza/

Kompot  z  jabłek  z nutką  cynamonu.
Składniki;  jabłka, cynamon.

Sandwicze  z  chleba pszenno - żytniego z masełkiem  czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, czosnek  świeży.

Szczypior.

Herbata z cukrem  i  cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier, cytryna.










Składniki napisane pogrubioną  czcionką są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...