poniedziałek, 29 maja 2017

Jadłospis 29.05. - 02.06.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

29.05.2017 r.



Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Ser  Hochland
Składniki: mleko/laktoza/.   
Baleron  gotowany.

Kiełki  rzodkiewki.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Ziemniaczana  z  warzywami  i  natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler,marchew, pietruszka, ziemniaki.
Pieczeń  z karkówki w sosie - zabielanym.
Składniki:karczek b/ kości,mąka pszenna /gluten/,śmietanka /laktoza/.
Kasza  jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka z fasolki  żółtej  z pomidorami  koktajlowymi  z pastą  czosnkową i bazylią.
Składniki: fasolka  żółta, pomidor  koktajlowy,  czosnek, bazylia.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego  z masłem
Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.


Jogurt  „Serduszko”.
Składniki: mleko/laktoza/.

     WTOREK        

30.05.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Pasta  mięsna.
Składniki:  mięso z kurczaka, majonez/jaja,gorczyca/.
Herbata  z  cukrem  i cytryną.






Rosół  z makaronem literki, z dodatkiem  natki pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna /gluten/.
Pulpety wieprzowe.
Składniki: mięso mielone z łopatki, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Makaron  pióra „pełne ziarno”.
Składniki: mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista.
Surówka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, jabłko, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata o smaku  miętowym z cukrem            i cytryną.
Paluszki  serowe.

Mus  z jabłek  z  nutką  cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.


  ŚRODA
           
31.05.2017 r.
Chleb  pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Polędwica z indyka.
Sałata.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Żurek z maślanki  z warzywami                             i  koperkiem.
Składniki: maślanka /laktoza/,seler, marchew, pietruszka, koperek  świeży.
De volaille.
Składniki: filet z kurczaka, mąka             pszenna /gluten/, jaja, bułka tarta /gluten/,ser  żółty /laktoza/.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Ogórek zielony, rzodkiewka                   (w plasterkach)  z  dodatkiem  szczypiorku.
Składniki: ogórek świeży, rzodkiewka, olej.
Woda z cytrynką.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.
Koktajl  owocowy.
Składniki: maślanka /laktoza/, truskawka.

Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa  jajeczna.
          
  CZWARTEK        
01.06.2017 r.      

      Dzień    Dziecka        
PIKNIK  SZKOLNY


Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.

Dżem  truskawkowy  100%.

Kakao na mleku.
Składniki:  mleko/laktoza/, soja.


Zupa owocowa ze świeżych truskawek    z  makaronem gwiazdka -zabielana.
Składniki: truskawka świeża, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kiełbasa  grillowana.
Składniki: szynka wieprzowa b/k., przyprawy,soja.
Keczup.
Musztarda  miodowa.
Sałatka z brokuł  z olejem i czosnkiem.
Składniki: brokuł,czosnek, olej.
Herbata  z cytrynką.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Pasztet  drobiowy.
Składniki: wątroba  drobiowa.
Herbata  z  cytryną              i cukrem.
      
   PIĄTEK               

02.06.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna
Jarzynowa z  lanym ciastem   z dodatkiem koperku.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, jaja, koperek.
Paluszki  rybne smażone  1  szt.
Składniki: ryba, panier sypki/mąka pszenna/, olej.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sos pieczarkowy  zabielany.
Składniki: pieczarka, masło klarowane/laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Sałata z rukolą  i  słonecznikiem prażonym.
Składniki: sałata, rukola, słonecznik.
Herbata  z cukrem i cytryną.

Bułka  pszenna  z masłem.
Składniki: mąka pszenna mleko /laktoza/.


Sałatka  owocowa.
Składniki: jabłko, winogrono  czerwone.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.  Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...