PONIEDZIAŁEK 02.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka złocista
z indyka.
Składniki: mięso z indyka.
Szczypior.
Składniki: szczypior.
Rzodkiewka czerwona do chrupania.
Składniki : nać pietruszki.
Herbata czarna z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier.
Obiad:
Ziemniaczana z warzywami z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, przyprawy.
Ryż biały na mleku.
Składniki: ryż długoziarnisty /gluten/.
Jabłka
tarte, cynamon do posypania.
Składniki: jabłka, cynamon.
Masło do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Kompot z wiśni drylowanych.
Składniki: wiśnie drylowane ze słoja.
Podwieczorek:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jogurt naturalny 180.
Składniki: mleko /laktoza/.
WTOREK 03.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek z jogurtem, koperek.
Składniki: mleko /laktoza/
Pomidor cherry.
Kakao na
mleku.
Składniki : mleko /laktoza/, soja,
Obiad:
Jarzynowa czysta
z kalafiorem i lanym ciastem.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, kalafior, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Gulasz
z karkówki w sosie.
Składniki:karkówka b/ kości, cebula,
mąka pszenna /gluten/.
Kasza gryczana
biała..
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka: ogórek konserwowy, marchew
gotowana, szczypior, jogurt naturalny.
Składniki:ogórek konserwowy, marchew, jogurt
naturalny /laktoza/.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Napój pomarańczowy KUBUŚ.
ŚRODA 04.01.2017 r.
Śniadanie:
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, /gluten/, masło
/laktoza/.
Pasztet
królewski.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso
drobiowe, przyprawy.
Sałata lodowa.
Składniki: sałata.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata
kspresowa,cukier, cytryna.
Obiad:
Fasolowa miksowana z grzankami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,
Kiełbasa śląska smażona z cebulką.
Składniki: kiełbasa śląska, cebula.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej i papryki.
Składniki: kapusta kiszona, marchew.
Napar z herbaty malinowej z cukrem.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni zapiekany z
masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Kisiel z
truskawek kompotowych.
Składniki: kompot truskawkowy, mąka ziemniaczana.
CZWARTEK 05.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Mleko z
płatkami kukurydzianymi.
Składniki: mleko /laktoza/,
płatki kukurydziane.
Żurawina suszona.
Obiad:
Rosół z
makaronem nitki z dodatkiem
warzyw i wątróbki drobiowej.
Składniki: seler, pietruszka,marchew,
wątróbka z indyka, przyprawy.
Rolada wieprzowa w sosie.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki, mięso mielone,musztarda/gorczyca/,mąka
pszenna /gluten/.
Kluski śląskie.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana, jaja.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona,
przyprawy.
Herbata miętowa z cukrem.
Składniki: herbata MIĘTA,cukier.
Podwieczorek:
Ciasto -
wypiek własny.
Składniki: mąka pszenna
/gluten/ jaja.
Sok
ze szpinaku, jabłek z dodatkiem
marchewki - -produkcja własna.
Składniki: szpinak, jabłka, marchew.
PIĄTEK 06.01.2017 r. ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz