PONIEDZIAŁEK 09.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser
żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor.
Składniki: pomidor.
Ananas świeży.
Składniki : ananas.
Kawa
z orkiszem na mleku..
Składniki: kawa /orkisz/,mleko /laktoza/.
Obiad:
Krupnik z warzywami z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, kasza jęczmienna, przyprawy.
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe.
Ziemniaki puree z mlekiem..
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt/laktoza/,
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier.
Podwieczorek:
Pałeczka kukurydziana.
Koktajl mleczno – -owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
WTOREK 10.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/
Płatki z pełnym ziarnem.
Składniki:mąki - pszenna 74,2%, pełnoziarnista
- 44, 6%, cukier, syrop glukozowy, kakao 6,7 % /soja/.
Obiad:
Zupa z fasolką czerwoną i ziemniakami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, fasolka konserwowa czerwona,
ziemniaki.
Pieczeń z szynki wieprzowej
sosie zabielanym.
Składniki: szynka b/ kości, cebula,
mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Makaron świderki.
Składniki: makaron /gluten/.
Sałatka: por, jabłka, majonez .
Składniki:por, jabłka, majonez /gorczyca,
jaja/.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Paprykarz rybny.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
ŚRODA 11.01.2017 r.
Śniadanie:
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, /gluten/, masło
/laktoza/.
Polędwica sopocka..
Składniki: mięso wieprzowe,
Ogórek konserwowy.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata
ekspresowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Racuszki z maślanki.
Składniki: maślanka/laktoza/, mąka pszenna /gluten/,
jaja, soda, olej.
Mus z jabłek z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Żurawina.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,orkisz.
CZWARTEK 12.01.2017 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa pszenna
z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, /gluten/, drożdże, masło /laktoza/.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Obiad:
Rosół z
makaronem literki.
Składniki: seler, pietruszka,marchew,
makaron /gluten/, przyprawy.
Udziec z kurczaka pieczony w
piekarniku.
Składniki: udziec z kurczaka, przyprawy.
Ryż biały na sypko.
Składniki:ryż długoziarnisty
/gluten/.
Kalarepka na
gęsto.
Składniki: kalarepa, masło klarowane /laktoza/,
przyprawy.
Kompot z truskawek konserwowych..
Składniki: truskawki ze słoja.
BALIK - sok marchewkowy
KUBUŚ 100%
Podwieczorek:
Tarta marchewka z jabłek
Składniki: marchew, jabłka.
PIĄTEK 13.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko w
majonezie.
Składniki: jaja, majonez/ gorczyca,
jaja/.
Szczypior.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Selerowa zabielana z prażonymi ziarnami dyni.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Filet rybny smażony saute.
Składniki:ryba, mąka pszenna/gluten/,olej
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Marchewka na masełku klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane /laktoza/.
Woda
źródlana z cytryną.
Podwieczorek:
Galaretka jogurtowa.
Składniki: jogurt naturalny /laktoza/,
mleko /laktoza/, żelatyna.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz