piątek, 6 stycznia 2017

Jadłospis 09.01. - 13.01.2017r.

PONIEDZIAŁEK    09.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor.
Składniki: pomidor.
Ananas  świeży.
Składniki : ananas.
Kawa  z orkiszem na mleku..
Składniki: kawa /orkisz/,mleko /laktoza/.

Obiad:
Krupnik z warzywami  z dodatkiem  natki pietruszki.  
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, kasza  jęczmienna, przyprawy.
Mielonka  wieprzowa.
Składniki: mięso  wieprzowe.
Ziemniaki puree z mlekiem..
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria  z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt/laktoza/,
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier.

Podwieczorek:
Pałeczka  kukurydziana.

Koktajl  mleczno – -owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.

WTOREK        10.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mleko  gotowane.
Składniki:  mleko /laktoza/
Płatki  z pełnym ziarnem.
Składniki:mąki - pszenna 74,2%, pełnoziarnista - 44, 6%, cukier, syrop glukozowy, kakao 6,7 % /soja/.

Obiad:
Zupa z fasolką czerwoną i ziemniakami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, fasolka  konserwowa czerwona, ziemniaki.
Pieczeń z szynki  wieprzowej  sosie zabielanym.
Składniki: szynka b/ kości, cebula, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.                        
Makaron  świderki.
Składniki: makaron /gluten/.
Sałatka: por, jabłka, majonez .
Składniki:por, jabłka, majonez /gorczyca, jaja/.
Herbata czarna z  cytryną  z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno -żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Paprykarz  rybny.


Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

ŚRODA 11.01.2017 r.
Śniadanie:
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, /gluten/, masło /laktoza/.
Polędwica  sopocka..
Składniki: mięso wieprzowe,

Ogórek  konserwowy.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Racuszki z maślanki.
Składniki: maślanka/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, jaja, soda, olej.
Mus z jabłek z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Napar  z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno -żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
Żurawina.


Kawa mleczna  z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,orkisz.

CZWARTEK     12.01.2017 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa  pszenna  z masłem.
Składniki: mąka pszenna500,  /gluten/, drożdże, masło /laktoza/.

Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.

Obiad:
Rosół  z  makaronem literki.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, makaron /gluten/, przyprawy.
Udziec z kurczaka pieczony w piekarniku.
Składniki: udziec  z kurczaka, przyprawy.
Ryż biały na sypko.
Składniki:ryż długoziarnisty /gluten/.
Kalarepka  na  gęsto.
Składniki: kalarepa, masło klarowane /laktoza/, przyprawy.
Kompot z truskawek konserwowych..
Składniki: truskawki ze  słoja.
BALIK -  sok marchewkowy KUBUŚ 100%

Podwieczorek:
Tarta  marchewka z jabłek
Składniki: marchew, jabłka.

PIĄTEK                13.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  w  majonezie.
Składniki: jaja, majonez/ gorczyca, jaja/.
Szczypior.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Selerowa  zabielana z prażonymi ziarnami dyni.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Filet rybny smażony saute.
Składniki:ryba, mąka pszenna/gluten/,olej
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Marchewka na masełku klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane /laktoza/.
Woda  źródlana z cytryną.

Podwieczorek:
Galaretka  jogurtowa.
Składniki: jogurt naturalny /laktoza/, mleko /laktoza/, żelatyna.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajowa.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spotkanie z higienistką

W piątek nasze przedszkole odwiedziła higienistka. Przeprowadziła pogadankę nt. higieny osobistej. Pokazała, jak prawidłowo myć rączki! Pon...