PONIEDZIAŁEK 30.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z wędliny
śląskiej.
Składniki: wędlina, majonez /jaja,gorczyca/.
Szczypior.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Krupnik z warzywami i natką pietruszki.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, przyprawy, kasza jęczmienna
Łazanki.
Składniki: makaron/gluten/, wędlina, kapusta kiszona.
Keczup „ROLESKI”
Składniki: pomidory, cukier, ocet spirytusowy.
Kompot truskawkowy.
Składniki:truskawki
kompotowe ze słoja.
Podwieczorek:
Jogurt naturalny
z miodem.
Składniki: mleko /laktoza/ ,
miód.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
WTOREK 31.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Płatki czekoladowe z
mlekiem.
Składniki: mleko /laktoza/.
Mandarynka.
Obiad:
Cebulowa z grzankami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, cebula, grzanki /gluten/.
Pieczeń z karkówki w sosie zabielanym.
Składniki: karczek b/kości, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza gryczana
biała.
Składniki: kasza /gluten/.
Surówka z selera świeżego z kukurydzą i jabłkiem.
Składniki: seler, kukurydza konserwowa, jabłka, majonez
/ gorczyca, jaja/.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Serek topiony.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,orkisz.
ŚRODA 01.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka
z indyka..
Składniki: surowce drobiowe .
Papryka świeża.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna
Obiad:
Jarzynowa czysta
z ryżem.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, ryż /gluten/.
Kluski czarne
z boczkiem.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana, jaja, boczek
wędzony.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.
Podwieczorek:
Sałatka owocowa.
Składniki: mandarynka, kiwi, banan.
Pałeczka kukurydziana.
CZWARTEK 02.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Rolada
ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/
Żurawina suszona.
Obiad:
Rosół z makaronem nitki i warzywami.
Składniki: seler, pietruszka,marchew,
makaron /gluten/, jaja, przyprawy.
Filet z kurczaka w panierce.
Składniki: piersi z kurczaka,
mąka pszenna /gluten/, jaja, bułka
tarta/gluten/.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt naturalny/ laktoza/.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.
Podwieczorek:
Kisiel z kompotu
śliwkowego zagęszczony mąką
ziemniaczaną.
Składniki:
kompot śliwkowy, mąka
ziemniaczana.
PIĄTEK 03.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Dżem
brzoskwiniowy 100 %.
Składniki: brzoskwinia,
Ziarna dyni wyłuskane.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Zupa- zalewajka z żurku z
ziemniakami.
Składniki: zakwas, seler,
marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/,ziemniaki.
Filet rybny smażony saute.
Składniki: ryba, mąka /gluten/,olej.
Sos
grecki z warzywami.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy.
Ryż
biały na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Herbata miętowa z
cytryną i cukrem
Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Koktajl mleczno- bananowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,banan.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna
informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach
do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp
przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz