niedziela, 29 stycznia 2017

Jadłospis 30.01. - 03.02.2017r.

PONIEDZIAŁEK     30.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta   z wędliny  śląskiej.
Składniki: wędlina, majonez /jaja,gorczyca/.
Szczypior.
Herbata  z  cukrem  i  cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Krupnik z warzywami i natką pietruszki.
Składniki:  seler, marchew, pietruszka,  przyprawy, kasza jęczmienna
Łazanki.
Składniki: makaron/gluten/,  wędlina, kapusta  kiszona.
Keczup   „ROLESKI”
Składniki: pomidory, cukier, ocet spirytusowy.
Kompot  truskawkowy.
Składniki:truskawki  kompotowe ze  słoja.

Podwieczorek:
Jogurt  naturalny  z miodem.

Składniki: mleko /laktoza/ , miód.

Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

WTOREK        31.01.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Płatki  czekoladowe z  mlekiem.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Mandarynka.

Obiad:
Cebulowa  z grzankami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, cebula, grzanki /gluten/.
Pieczeń z karkówki w sosie zabielanym.
Składniki: karczek b/kości,  mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.                        
Kasza  gryczana  biała.
Składniki: kasza /gluten/.
Surówka z selera  świeżego z kukurydzą i jabłkiem.
Składniki: seler, kukurydza  konserwowa, jabłka, majonez / gorczyca, jaja/.
Herbata czarna z  cytryną  z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno -żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.

Serek  topiony.

Kawa mleczna  z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,orkisz.

ŚRODA    01.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka   z indyka..
Składniki: surowce drobiowe .
Papryka  świeża.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna

Obiad:
Jarzynowa  czysta  z  ryżem.
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, ryż /gluten/.
Kluski  czarne  z boczkiem.
Składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja, boczek  wędzony.

Napar  z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.

Podwieczorek:
Sałatka  owocowa.
Składniki: mandarynka, kiwi, banan.

Pałeczka  kukurydziana.

CZWARTEK    02.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Kakao  na  mleku.
Składniki:  mleko /laktoza/, soja.
Rolada  ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/
Żurawina  suszona.

Obiad:
Rosół  z makaronem nitki  i warzywami.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, makaron /gluten/, jaja, przyprawy.
Filet  z kurczaka w panierce.
Składniki: piersi  z kurczaka,  mąka  pszenna /gluten/, jaja, bułka tarta/gluten/.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki,  mleko  /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek  świeży, jogurt  naturalny/ laktoza/.
Napar  z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: podwójna ilość herbata MALINA.

Podwieczorek:
Kisiel  z kompotu  śliwkowego  zagęszczony  mąką  ziemniaczaną.
Składniki:  kompot  śliwkowy,  mąka  ziemniaczana.

PIĄTEK                03.02.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Dżem  brzoskwiniowy 100 %.
Składniki: brzoskwinia,
Ziarna dyni  wyłuskane.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa- zalewajka z żurku z ziemniakami.
Składniki: zakwas, seler, marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/,ziemniaki.
Filet rybny smażony saute.
Składniki: ryba, mąka /gluten/,olej.
Sos  grecki  z warzywami.
Składniki: seler, marchew, pietruszka,  koncentrat  pomidorowy.
Ryż  biały  na  sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Herbata  miętowa z  cytryną i cukrem

Podwieczorek:
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Koktajl  mleczno- bananowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,banan.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                   Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spotkanie z higienistką

W piątek nasze przedszkole odwiedziła higienistka. Przeprowadziła pogadankę nt. higieny osobistej. Pokazała, jak prawidłowo myć rączki! Pon...