DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
10.04.2017 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki.
Pomidor cherry.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa,cytryna.
|
Kapuśniak z warzywami na wywarze z łopatki wieprzowej, ziemniaki
w kostkę.
Składniki: kapusta kiszona, łopatka
b/ kości, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki.
Ryż biały
na mleku polany masełkiem topionym.
Składniki: ryż biały długoziarnisty /gluten/, mleko /laktoza/,
masło/laktoza/.
Jabłka tarte z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem
ze szczypiorkiem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Marchewka tarta.
Herbata malinowa.
Składniki: herbata MALINA.
|
WTOREK
11.04.2017 r.
|
Grahamka z masłem.
Składniki:
mąka żytnia typ
/gluten/, masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/, mąka
pszenna, pełnoziarnista,otręby pszenne.
Ogórek świeży.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/ laktoza/, soja.
|
Jarzynami czysta z
makaronem
literki – natka pietruszki.
Składniki: botwina, marchew, seler,
pietruszka, śmietanka / laktoza/.
Schab
duszony w sosie – zabielany.
Składniki: schab b/kości, mąka
pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza gryczana biała na
sypko.
Składniki: kasza gryczana/gluten/.
Sałata lodowa z oliwą i ziołami z dodatkiem prażonych ziaren z dyni.
Składniki: sałata lodowa, zioła prowansalskie, olej, ziarna z
dyni.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka /ARR/ .
|
Jabłka tarte z dodatkiem rodzynek.
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna, m
|
ŚRODA
12.04.2017 r.
|
Chleb z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z łososia.
Składniki: ryba.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
ZAJĄCZEK:
jajka czekoladowe, napój w kartoniku,
babeczka.
|
Żurek wielkanocny z ziemniakami z
dodatkiem majeranku i ½ jajka.
Składniki: zakwas żurku, ziemniaki, seler,
jaja, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Biała kiełbasa
smażona z cebulką
Składniki: ryba, bułka tarta
/gluten/, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Ogórek konserwowy.
Składniki: ogórek konserwowy.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.
|
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rodzynki.
|
WIELKI
CZWARTEK
13.04.2017 r.
|
Chleb pszenno - zytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Dżem 100 %
Kawa
mleczna z orkiszem..
Składniki: mleko /laktoza/,
orkisz.
|
Rosół z lanym ciastem z
warzywami i natką pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew,
szyjez indyka,jaja,mąka pszenna /gluten/.
Sos węgierski.
Składniki: wędlina, koncentrat
pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Ziemniaki.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
|
Talarki ryżowe.
Jabłko pieczone.
|
WIELKI
PIĄTEK
14.04.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Twarożek z papryką świeżą.
Składniki: twaróg /laktoza/, papryka zielona.
Sałata lodowa.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.
|
Ziemniaczana z
warzywami.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, ziemniaki.
Makaron na słodko.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, cukier.
Kompot z jabłek /ARR/.
Składniki:jabłka z Agencji Rynku
Rolnego.
|
Jogurt owocowy.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz