piątek, 7 kwietnia 2017

Jadłospis 10.04. - 14.04.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

10.04.2017 r.



Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Baleron  gotowany.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki.

Pomidor  cherry.

Herbata  z  cukrem i cytryną.
Składniki:herbata  ekspresowa,cytryna.
Kapuśniak z warzywami  na wywarze z łopatki wieprzowej, ziemniaki w kostkę.
Składniki: kapusta kiszona, łopatka         b/ kości, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki.
Ryż  biały  na  mleku polany  masełkiem topionym.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty /gluten/, mleko /laktoza/, masło/laktoza/.
Jabłka  tarte z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.
Chleb pszenno - żytni  z masłem  ze  szczypiorkiem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Marchewka  tarta.

Herbata  malinowa.
Składniki: herbata MALINA.

     WTOREK        

11.04.2017 r.





Grahamka z masłem.
Składniki:  mąka  żytnia typ /gluten/,  masło/laktoza/.

Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/, mąka pszenna, pełnoziarnista,otręby pszenne.

Ogórek  świeży.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/ laktoza/, soja.
Jarzynami  czysta z  makaronem 
literki – natka pietruszki.
Składniki: botwina, marchew, seler, pietruszka, śmietanka / laktoza/.
Schab  duszony w sosie – zabielany.
Składniki: schab b/kości, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza gryczana biała  na  sypko.
Składniki: kasza  gryczana/gluten/.
Sałata  lodowa z oliwą i ziołami  z dodatkiem prażonych ziaren z dyni.
Składniki: sałata  lodowa, zioła prowansalskie, olej, ziarna z dyni.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka   /ARR/ .
Jabłka tarte  z dodatkiem rodzynek.


Biszkopty.
Składniki:  mąka pszenna, m

      ŚRODA
           
12.04.2017 r.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.

Pasta  z łososia.
Składniki: ryba.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
ZAJĄCZEK:
jajka  czekoladowe,                       napój w kartoniku, babeczka.
Żurek wielkanocny z  ziemniakami           z  dodatkiem  majeranku i ½ jajka.
Składniki: zakwas żurku, ziemniaki, seler, jaja, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Biała  kiełbasa  smażona  z cebulką
Składniki: ryba, bułka tarta /gluten/, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Ogórek konserwowy.
Składniki: ogórek  konserwowy.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.
Chleb z masłem. 
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rodzynki.
      WIELKI       
  CZWARTEK         


13.04.2017 r.
Chleb pszenno - zytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500,  masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Dżem 100 %

Kawa  mleczna z orkiszem..
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Rosół z lanym ciastem z warzywami         i natką  pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, szyjez indyka,jaja,mąka pszenna /gluten/.
Sos  węgierski.
Składniki: wędlina, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Ziemniaki.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
Talarki  ryżowe.

Jabłko pieczone.



   WIELKI   
   PIĄTEK               

14.04.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Twarożek z papryką  świeżą.
Składniki: twaróg /laktoza/, papryka  zielona.
Sałata  lodowa.
Herbata  miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.
Ziemniaczana  z  warzywami.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, ziemniaki.
Makaron  na słodko.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, cukier.
Kompot z jabłek /ARR/.
Składniki:jabłka z Agencji Rynku Rolnego.
Jogurt  owocowy.




Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...