środa, 19 kwietnia 2017

Jadłospis 19.04. - 21.04.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK
 WIELKANOCNY    

17.04.2017 r.








     WTOREK        

18.04.2017 r.









      ŚRODA
           
19.04.2017 r.
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500,  masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica złocista  drobiowa.
Składniki: mięso z kurczaka.
Papryka  świeża.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.

Jogurt  Jogobella.
Składniki: mleko/laktoza/.
Ogórkowa zabielana z ziemniakami          z  dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki: ogórek kiszony, seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Makaron  jasny.
Składniki:mąka pszenna /gluten/.
Sos  mięsno- pomidorowy posypany  tartym  serem  żółtym.
Składniki: mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/.
Chleb z masłem  zapiekany  w  piekarniku.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Rodzynki.
Ziarno  dyni  do  chrupania.
Herbata  z cytryną.
          
  CZWARTEK         


20.04.2017 r.
Chleb pszenno - zytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500,  masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Twarożek z jogurtem z dodatkiem  ziół.
Składniki: twaróg/laktoza/, jogurt
/laktoza/.
Pomidor  czerwony.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Rosół z  zacierką  i natką  pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka, jaja, mąka pszenna /gluten/.
Udziec  z indyka  duszony w sosie.
Składniki: udziec z indyka, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż  biały  na  sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sałatka z buraków z dodatkiem pora          i  majonezu.
Składniki: buraki, por, majonez /jaja, gorczyca/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
Biszkopty  bezcukrowe.
Składniki : mąka pszenna/gluten/, masa jajeczna.

Mus  z  jabłek  z dodatkiem  rodzynek.




      
   PIĄTEK               

21.04.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Dżem  truskawkowy 100 %.
Składniki: truskawka.

Jabłko w plasterkach.

Kakao  na mleku.
Składniki: mleko cytryna.
Zupa pieczarkowa z warzywami-
-zabielana.
Składniki: pieczarka, seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno-żytniego.
Składniki:  mąka pszenna 500, mąka żytnia 700 /gluten/.
Kotlet  z jaj.
Składniki: jaja, bułka  pszenna/gluten/, bułka tarta/gluten/,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Kalarepka na maśle klarowanym.
Składniki: kalarepka, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/.
Składniki:jabłka z Agencji Rynku Rolnego.
Sałatka  owocowa.
Składniki: jabłko, banan, truskawka.

Rogalik  maślany  z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,  masło /laktoza/.

Herbata z  cytryną.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                             
 Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły.

W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spotkanie z higienistką

W piątek nasze przedszkole odwiedziła higienistka. Przeprowadziła pogadankę nt. higieny osobistej. Pokazała, jak prawidłowo myć rączki! Pon...