DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
WIELKANOCNY
17.04.2017 r.
|
|
|
|
WTOREK
18.04.2017 r.
|
|
|
|
ŚRODA
19.04.2017 r.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka żytnia
typ 700, /gluten/.
Polędwica złocista drobiowa.
Składniki: mięso z kurczaka.
Papryka świeża.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Jogurt Jogobella.
Składniki: mleko/laktoza/.
|
Ogórkowa zabielana z
ziemniakami z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: ogórek kiszony, seler,
marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki:mąka pszenna /gluten/.
Sos mięsno- pomidorowy posypany tartym
serem żółtym.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
koncentrat pomidorowy, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/.
|
Chleb z masłem zapiekany
w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rodzynki.
Ziarno dyni
do chrupania.
Herbata z cytryną.
|
CZWARTEK
20.04.2017 r.
|
Chleb pszenno - zytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Twarożek z jogurtem z
dodatkiem ziół.
Składniki: twaróg/laktoza/,
jogurt
/laktoza/.
Pomidor czerwony.
Kawa
mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,
orkisz.
|
Rosół z zacierką
i natką pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew,
szyje z indyka, jaja, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z indyka
duszony w sosie.
Składniki: udziec z indyka, mąka
pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sałatka z buraków z dodatkiem
pora i majonezu.
Składniki: buraki, por, majonez /jaja,
gorczyca/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
|
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki : mąka pszenna/gluten/,
masa jajeczna.
Mus z
jabłek z dodatkiem rodzynek.
|
PIĄTEK
21.04.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Dżem truskawkowy 100 %.
Składniki: truskawka.
Jabłko w plasterkach.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko cytryna.
|
Zupa pieczarkowa z warzywami-
-zabielana.
Składniki: pieczarka, seler,
marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno-żytniego.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia 700
/gluten/.
Kotlet z jaj.
Składniki: jaja, bułka pszenna/gluten/, bułka tarta/gluten/,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Kalarepka na maśle klarowanym.
Składniki: kalarepka, masło klarowane/laktoza/,
mąka pszenna /gluten/.
Kompot z jabłek /ARR/.
Składniki:jabłka z Agencji Rynku
Rolnego.
|
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłko, banan, truskawka.
Rogalik maślany
z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Herbata z cytryną.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły.
W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz