DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PONIEDZIAŁEK
24.04.2017 r.
|
Chleb pszenno– żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ
500, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/.
Płatki ryżowe
z żurawiną.
Składniki: mąka ryżowa, mąka ryżowa
pełnoziarnista, żurawina suszona, ekstrakt słodowy jęczmienny.
Jabłko w plasterkach do chrupania.
|
Krupnik z kaszą jęczmienną.
Składniki:szyje indycze,marchew, seler,
pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/.
Pierś smażona z kurczaka na maśle klarowanym w sosie.
Składniki: pierś z kurczaka, mąka
pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Surówka z ogórka zielonego,
pomidora z dodatkiem
szczypiorku.
Składniki: ogórek zielony, pomidor,
szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
WTOREK
25.04.2017 r.
|
Chleb graham z masłem.
Składniki: maka żytnia /gluten/,
słód jęczmienny, masło /laktoza/,
Sałata lodowa.
Polędwica sopocka.
Składniki : polędwica wieprzowa
wędzona.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/,
Papryka czerwona świeża do
chrupania.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
|
Rosół z makaronem
nitki z dodatkiem wątróbki z indyka.
Składniki: porcje rosołowe, mąka
pszenna /gluten/, marchew, seler, pietruszka.
Paluszki rybne 1 szt.
Składniki: ryba, olej, bułka tarta
/gluten/.
Kasza jęczmienna i gryczana.
Składniki:kasza jęczmienna/gluten/,kasza gryczana.
Surówka z kapusty kiszonej i
kiełki brokuła.
Składniki: kapusta
kiszona,kiełki brokuła.
Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
|
ŚRODA
26.04.2017 r.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka żytnia
typ 700, /gluten/.
Parówki „bergerki” grzane.
Składniki: mięso z kurczaka, mięso
wieprzowe.
Keczup łagodny.
Składniki: na 100 g gotowego wyrobu
użyto 200 g pomidorów.
Herbata z cytryną i cukrem.
Ogórek konserwowy
w plasterkach.
|
Jarzynowa zabielana
z literkami z dodatkiem
lubczyka.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, śmietanka /laktoza/,mąka pszenna/gluten/.
Kluski czarne z boczkiem.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana, jaja.
Jabłko 1
szt /ARR/.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
CZWARTEK
27.04.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Pasta z sera z dodatkiem majonezu musztardy i szczypiorku.
Składniki: ser żółty/laktoza/, jogurt
/laktoza/, majonez/jaja,
gorczyca/.
Pomidor czerwony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Cebulowa zabielana.
Składniki: cebula, seler, pietruszka,
marchew, szyje z indyka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno-żytniego.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700.
Karczek duszony w sosie.
Składniki: karczek b/kości, mąka
pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Bukiet z warzyw z sosem czosnkowym.
Składniki: brokuł, kalafior,
marchew, czosnek, jogurt /laktoza/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
|
PIĄTEK
28.04.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Łosoś wędzony
Składniki: ryba.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Ziemniaczana z dodatkiem fasolki
czerwonej.
Składniki: ziemniaki, seler,
marchew, pietruszka, fasolka czerwona konserwowa.
Makaron jasny polany masełkiem topionym posypany
cynamonem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/, cynamon.
Twaróg półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz