niedziela, 23 kwietnia 2017

Jadłospis 24.04. - 28.04.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD

 PONIEDZIAŁEK    

24.04.2017 r.



Chleb  pszenno– żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500,  masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Mleko   gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/.
Płatki  ryżowe  z  żurawiną.
Składniki: mąka ryżowa, mąka ryżowa pełnoziarnista, żurawina suszona, ekstrakt słodowy jęczmienny.

Jabłko w plasterkach do chrupania.
Krupnik z kaszą  jęczmienną.
Składniki:szyje indycze,marchew, seler, pietruszka, kasza  jęczmienna /gluten/.
Pierś smażona z  kurczaka na maśle klarowanym w sosie.
Składniki: pierś z kurczaka, mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Surówka z ogórka zielonego, pomidora      z  dodatkiem  szczypiorku.
Składniki: ogórek zielony, pomidor, szczypior.
Herbata  z cukrem i cytryną.

     WTOREK        

25.04.2017 r.





Chleb graham  z masłem.
Składniki: maka żytnia /gluten/, słód  jęczmienny, masło /laktoza/,
Sałata  lodowa.
Polędwica  sopocka.
Składniki : polędwica wieprzowa wędzona.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/,
Papryka czerwona świeża do chrupania.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Rosół z  makaronem  nitki  z dodatkiem wątróbki  z indyka.
Składniki: porcje rosołowe, mąka pszenna /gluten/, marchew, seler, pietruszka.
Paluszki rybne  1 szt.
Składniki:  ryba, olej, bułka tarta /gluten/.
Kasza  jęczmienna i gryczana.
Składniki:kasza  jęczmienna/gluten/,kasza  gryczana.
Surówka z kapusty kiszonej  i  kiełki  brokuła.
Składniki: kapusta kiszona,kiełki  brokuła.
Herbata  miętowa z cukrem i cytryną.

  ŚRODA
           
26.04.2017 r.
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500,  masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Parówki „bergerki” grzane.
Składniki: mięso z kurczaka, mięso wieprzowe.
Keczup  łagodny.
Składniki: na 100 g gotowego  wyrobu  użyto 200 g pomidorów.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Ogórek  konserwowy  w plasterkach.

Jarzynowa  zabielana  z  literkami                 z  dodatkiem  lubczyka.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/,mąka pszenna/gluten/.
Kluski czarne z boczkiem.
Składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja.
Jabłko  1  szt /ARR/.
Herbata  z  cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
          
  CZWARTEK         


27.04.2017 r.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Pasta z  sera z dodatkiem majonezu  musztardy i szczypiorku.
Składniki: ser  żółty/laktoza/, jogurt
/laktoza/, majonez/jaja, gorczyca/.
Pomidor  czerwony.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Cebulowa  zabielana.
Składniki: cebula, seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno-żytniego.
Składniki:mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700.
Karczek duszony w sosie.
Składniki: karczek b/kości, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ryż  biały  na  sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Bukiet  z warzyw z sosem czosnkowym.
Składniki: brokuł, kalafior, marchew, czosnek, jogurt /laktoza/.
Kompot z jabłek /ARR/
Składniki: jabłka z ARR.
      
   PIĄTEK               

28.04.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Łosoś  wędzony
Składniki: ryba.

Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Ziemniaczana z dodatkiem fasolki czerwonej.
Składniki: ziemniaki, seler, marchew, pietruszka, fasolka czerwona konserwowa.
Makaron  jasny polany masełkiem topionym  posypany  cynamonem.

Składniki: mąka pszenna/gluten/,       masło /laktoza/, cynamon.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot z jabłek.
Składniki: jabłka ARR.





Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...