DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
05.06.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica sopocka.
Ser żółty.
Rzodkiewka.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Mięta świeża.
|
Pomidorowa z ryżem i
natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy.
Jajko sadzone na maśle klarowanym.
Składniki: ryba, masło
klarowane /laktoza/.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki młode.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki:ogórek świeży, jogurt /laktoza/.
Herbata malinowa z
cytryną i cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier, cytryna.
|
Kanapka z chleba pszenno-
-żytniego z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Koktajl truskawkowy.
Składniki: mleko/laktoza/.
|
WTOREK
06.06.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mielonka wieprzowa.
Pasta z twarogu z jogurtem.
Koperek świeży.
Pomidor papryczkowy.
Miód naturalny.
Kakao na
mleku.
|
Rosół z warzywami
i natką pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka,
marchew.
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki,
mąka pszenna /gluten/, jaja.
Kasza biała
gryczana na sypko.
Surówka z selera
korzeniowego i
papryki świeżej.
Składniki: seler korzeniowy,
papryka świeża, majonez/jaja,
gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
NAPÓJ WITA
-MINI 300ml. 1 szt.
|
Paluszki serowe.
Jogurt owocowy.
|
ŚRODA
07.06.2017 r.
|
Graham z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ
700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pasztet królewski.
Kiełki brokuła.
Ogórek kiszony.
Jabłko w plasterkach.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Krupnik z kaszą
jęczmienną.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koperek świeży.
Łazanki z makaronu
jasnego.
Składniki: makaron /gluten/,
kapusta kiszona, wędlina.
Keczup.
Składniki: ze 200 g pomidorów wyprodukowano 100 g
gotowego produktu.
Woda źródlana z pomarańczą.
Składniki: woda źródlana, pomarańcza.
|
Serek Danio.
Rogalik maślany
z masłem.
|
CZWARTEK
08.06.2017 r.
|
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia
typ 700, /gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Dżem truskawkowy
100%.
Rodzynki.
Mięta świeża.
Szynka gotowana.
Rolada ustrzycka.
Sałata.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
Zupa ze
szpinaku z zacierką zabielana.
Składniki: szpinak świeży, mąka pszenna /gluten/,
śmietanka /laktoza/.
Kotlet z
kurczaka w panierce.
Składniki: pierś z kurczaka, jaja, bułka tarta
/gluten/, olej.
Ziemniaki młode
z koperkiem.
Pomidory ze
szczypiorkiem, jogurt.
Składniki: pomidor, szczypior,
jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata z cytrynką
i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajeczna.
Kisiel z
kompotu.
|
PIĄTEK 09.06.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane.
Kawior.
Łosoś wędzony.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier,cytryna
|
Kalafiorowa z ziemniakami zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze.
Składniki: mąka pszenna/, jaja.
Mus ze
świeżych truskawek.
Składniki: truskawki świeże
zmiksowane.
Herbata o smaku
miętowym z cytryną.
|
Sandwicze z
chleba pszenno - żytniego z
masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/, czosnek.
Tarta marchewka.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
W dniach
od 5 czerwca
do 9 czerwca
dzieci z
grupy „0” samodzielnie
przygotowują - komponują sobie
śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz