sobota, 3 czerwca 2017

Jadłospis 05.06. - 09.06.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

05.06.2017 r.



Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica sopocka.
Ser  żółty.
Rzodkiewka.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Mięta  świeża.
Pomidorowa z ryżem  i  natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy.
Jajko  sadzone na maśle klarowanym.
Składniki: ryba, masło klarowane /laktoza/.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki młode.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki:ogórek świeży, jogurt /laktoza/.
Herbata  malinowa z  cytryną i cukrem.
Składniki: herbata  MALINA, cukier, cytryna.
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego  z masłem
Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.


Koktajl  truskawkowy.
Składniki: mleko/laktoza/.

     WTOREK        

06.06.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mielonka  wieprzowa.
Pasta z twarogu  z jogurtem.
Koperek  świeży.
Pomidor  papryczkowy.
Miód  naturalny.

Kakao  na  mleku.

Rosół  z warzywami  i natką  pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew.
Pieczeń  z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Kasza  biała  gryczana na sypko.
Surówka z  selera  korzeniowego               i papryki  świeżej.
Składniki: seler korzeniowy, papryka  świeża, majonez/jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
NAPÓJ     WITA  -MINI    300ml.  1 szt.
Paluszki  serowe.

Jogurt   owocowy.




  ŚRODA
           
07.06.2017 r.
Graham z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pasztet  królewski.
Kiełki  brokuła.
Ogórek  kiszony.
Jabłko  w plasterkach.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Krupnik  z kaszą  jęczmienną.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, koperek  świeży.
Łazanki  z makaronu  jasnego.
Składniki: makaron /gluten/, kapusta kiszona, wędlina.
Keczup.
Składniki: ze  200 g pomidorów wyprodukowano  100 g  gotowego produktu.
Woda  źródlana z pomarańczą.
Składniki: woda  źródlana, pomarańcza.

Serek   Danio.

Rogalik  maślany  z masłem.
          
  CZWARTEK        
08.06.2017 r.      

      


Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Dżem  truskawkowy  100%.
Rodzynki.
Mięta  świeża.
Szynka  gotowana.
Rolada  ustrzycka.
Sałata.
Kakao na mleku.
Składniki:  mleko/laktoza/, soja.


Zupa  ze  szpinaku  z zacierką  zabielana.
Składniki: szpinak  świeży, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kotlet  z  kurczaka w panierce.
Składniki: pierś  z kurczaka, jaja, bułka tarta /gluten/,  olej.
Ziemniaki  młode  z koperkiem.
Pomidory  ze  szczypiorkiem, jogurt.
Składniki: pomidor, szczypior, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata  z cytrynką  i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa  jajeczna.

Kisiel  z  kompotu.
      
   PIĄTEK                09.06.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  gotowane.
Kawior.
Łosoś  wędzony.
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata  z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,cytryna
Kalafiorowa  z ziemniakami  zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Kluski na parze.
Składniki: mąka pszenna/, jaja.
Mus  ze  świeżych  truskawek.
Składniki: truskawki  świeże  zmiksowane.
Herbata  o smaku  miętowym  z cytryną.

Sandwicze  z  chleba  pszenno - żytniego z masełkiem  czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/, czosnek.
Tarta  marchewka.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                         
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

                               W  dniach  od    5   czerwca  do  9  czerwca    

dzieci  z  grupy  „0”  samodzielnie  przygotowują -  komponują  sobie  śniadanie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...