DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
12.06.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Twarożek z
jogurtem.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Mięta świeża do herbaty.
|
Brokułowa z zacierką
i natką pietruszki -
zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, brokuł, śmietana/laktoza/.
Blok mozaika
zapiekany z cukinią
i serem żółtym.
Składniki: mięso wieprzowe /soja/, cukinia, mleko /laktoza/.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki młode.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, cebula.
Napój multiwitamina pomarańczowa.
|
Kanapka z chleba pszenno-
-żytniego z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Dżem truskawkowy 100 %
Kakao.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
WTOREK
13.06.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki: mięso
wieprzowe z karkówki.
Ogórek konserwowy.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Zupa z ziemniakami z dodatkiem fasolki czerwonej i majeranku.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka,
marchew, fasolka czerwona konserwowa, majeranek.
Filet „Miruna” sautee z dodatkiem
ziół.
Składniki: ryba, mąka pszenna
/gluten/, olej.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Sos grecki
z warzywami z dodatkiem
koncentratu pomidorowego.
Składniki: seler, pietruszka,
marchew, koncentrat pomidorowy,masło/laktoza/.
Herbata o smaku
miętowym z cukrem
i cytryną.
|
Koktajl ze
świeżych truskawek.
Składniki: maślanka /laktoza/, truskawka.
Paluszki serowe.
|
ŚRODA
14.06.2017 r.
|
Graham z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ
700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pierś wędzona z indyka.
Składniki: filet z indyka.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Rosół z makaronem literki z dodatkiem wątróbki drobiowej.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, porcje rosołowe, szyje z indyka, wątróbka z kurczaka, mąka
pszenna / gluten/.
Knedle z
truskawką.
Składniki: ziemniaki,
truskawka, mąka ziemniaczana, jaja.
Masło topione do polania..
Składniki: mleko /laktoza/.
Cukier do
posypania.
Napar z herbaty malinowej z
cytryną.
Składniki: herbata MALINA podwójna
ilość.
|
Kanapka z masłem. Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ
700, /gluten/. masło/laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Szczypior.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
|
CZWARTEK
15.06.2017 r.
DZIEŃ WOLNY
|
BOŻE CIAŁO
|
|
|
PIĄTEK 16.06.2017 r.
|
Dzień wolny od
zajęć
edukacyjnych
|
|
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W
każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej
wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz