niedziela, 11 czerwca 2017

Jadłospis 12.06. - 16.06.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

 PONIEDZIAŁEK    

12.06.2017 r.



Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Twarożek  z  jogurtem.
Rzodkiewka.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Mięta  świeża do herbaty.
Brokułowa z  zacierką  i  natką pietruszki  -  zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, brokuł, śmietana/laktoza/.
Blok  mozaika  zapiekany z cukinią            i  serem  żółtym.
Składniki: mięso  wieprzowe /soja/,  cukinia, mleko /laktoza/.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki młode.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta  czerwona, cebula.
Napój  multiwitamina  pomarańczowa.
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego  z masłem
Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Dżem truskawkowy 100 %
Kakao.
Składniki: mleko/laktoza/,  soja.

     WTOREK        

13.06.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Baleron  gotowany.
Składniki:  mięso  wieprzowe            z karkówki.
Ogórek  konserwowy.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.

Zupa z ziemniakami  z dodatkiem fasolki czerwonej  i majeranku.
Składniki: porcje  rosołowe, seler, pietruszka, marchew, fasolka czerwona konserwowa, majeranek.
Filet  „Miruna” sautee  z dodatkiem  ziół.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, olej.
Ryż  biały  na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Sos  grecki  z warzywami  z dodatkiem koncentratu  pomidorowego.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, koncentrat pomidorowy,masło/laktoza/.
Herbata  o smaku  miętowym  z  cukrem    i  cytryną.
Koktajl   ze  świeżych  truskawek.
Składniki:  maślanka /laktoza/,  truskawka.

Paluszki serowe.



  ŚRODA
           
14.06.2017 r.
Graham z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pierś  wędzona z indyka.
Składniki: filet z indyka.
Sałata  lodowa.


Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Rosół z makaronem  literki z dodatkiem wątróbki  drobiowej.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, porcje rosołowe, szyje z indyka, wątróbka z kurczaka, mąka pszenna / gluten/.
Knedle  z  truskawką.
Składniki: ziemniaki, truskawka,  mąka ziemniaczana, jaja.
Masło topione do polania..
Składniki: mleko /laktoza/.
Cukier  do  posypania.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: herbata MALINA podwójna ilość.
Kanapka z masłem. Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Szczypior.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
          
  CZWARTEK        
15.06.2017 r.      

DZIEŃ  WOLNY      

 

   BOŻE   CIAŁO


      
   PIĄTEK                16.06.2017 r.


     Dzień   wolny  od  zajęć 
              edukacyjnych








Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                             

 Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...