niedziela, 18 czerwca 2017

Jadłospis 19.06. - 23.06.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK    

19.06.2017 r.



Chleb pszenno- żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica  sopocka.
Papryka  świeża.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Mięta  świeża do herbaty.
Ziemniaczana z  natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sos  mięsno - pomidorowy.
Składniki: mięso  mielone z łopatki  wieprzowej, koncentrat pomidorowy, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Ogórek kiszony.
Składniki: ogórek.
Napój  mini  wita  1  szt.
Kanapka z chleba pszenno- -żytniego  z masłem
Składniki:  mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko/laktoza/,  soja.

     WTOREK        

20.06.2017 r.



Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Rolada  ustrzycka wędzona.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Ogórek  konserwowy.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.

Barszcz z buraków zabielany                     z ziemniakami.
Składniki: porcje  rosołowe, seler, pietruszka, marchew, burak,śmietanka /laktoza/.
Wątroba z  indyka w sosie.
Składniki: wątroba z indyka,mąka pszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Surówka z kapusty młodej z koperkiem.
Składniki: kapusta młoda, koper, olej.
Herbata  o smaku  miętowym  z  cukrem    i  cytryną.
Jogurt  owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.

Rogalik maślany z masłem.



  ŚRODA
           
21.06.2017 r.
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: maka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  rybna.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Pomidor   żółty.

Sałata  lodowa.


Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Jarzynowa czysta z  ryżem  i natką pietruszki.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, porcje rosołowe, szyje z indyka.
Kotlet  schabowy  w panierce .
Składniki: schab b/ kości,mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki młode  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Marchewka na maśle klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane /laktoza/,mąka pszenna /gluten/.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: herbata MALINA podwójna ilość.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Truskawka  świeża.
          
  CZWARTEK        
22.06.2017 r.     
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: maka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/,mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Nutella  orzechowa.
Składniki: kakao /soja/, orzechy. Kawa  mleczna.
Żurek  biały  z warzywami  z dodatkiem majeranku.
Składniki: zakwas  z mąki  żytniej, czosnek, majeranek, śmietanka/laktoza/.
Kiełbasa  smażona  z cebulką.
Składniki: kiełbasa /soja/, cebula.
Ziemniaki  młode.
Sałatka  szwedzka.
Składniki: seler  konserwowy, ogórek kiszony, szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
Mus  owocowy.
      
   PIĄTEK                23.06.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mleczna z płatkami  muslii.

Herbata miętowa z cukrem i cytryną.
Pieczarkowa  z jarzynami.
Składniki: pieczarka, seler, marchew, pietruszka.
Jajko  sadzone.
Składniki: jaja, masło klarowane /laktoza/.
Ziemniaki młode.
Składniki: ziemniaki  młode, koperek.
Mizeria z jogurtem  naturalnym.
Składniki: ogórek świeży,mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.

Napój  wita  mini  1 szt.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                      Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...