DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
19.06.2017 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Polędwica sopocka.
Papryka świeża.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Mięta świeża do herbaty.
|
Ziemniaczana z natką pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sos mięsno - pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki wieprzowej, koncentrat pomidorowy, masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Ogórek kiszony.
Składniki: ogórek.
Napój mini
wita 1 szt.
|
Kanapka z chleba pszenno-
-żytniego z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
WTOREK
20.06.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Rolada ustrzycka wędzona.
Składniki: mleko /laktoza/.
Ogórek konserwowy.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Barszcz z buraków zabielany z ziemniakami.
Składniki: porcje rosołowe, seler, pietruszka,
marchew, burak,śmietanka /laktoza/.
Wątroba z indyka w sosie.
Składniki: wątroba z indyka,mąka
pszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Surówka z kapusty młodej z
koperkiem.
Składniki: kapusta młoda, koper,
olej.
Herbata o smaku
miętowym z cukrem
i cytryną.
|
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Rogalik maślany z masłem.
|
ŚRODA
21.06.2017 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: maka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/,maka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Pasta rybna.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Pomidor żółty.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Jarzynowa czysta z ryżem
i natką pietruszki.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, porcje rosołowe, szyje z indyka.
Kotlet schabowy
w panierce .
Składniki: schab b/ kości,mąka pszenna/gluten/,
jaja, olej.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Marchewka na maśle klarowanym.
Składniki: marchew, masło klarowane /laktoza/,mąka
pszenna /gluten/.
Napar z herbaty malinowej z
cytryną.
Składniki: herbata MALINA podwójna
ilość.
|
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Truskawka świeża.
|
CZWARTEK
22.06.2017 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: maka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/,mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: kakao /soja/, orzechy.
Kawa mleczna.
|
Żurek biały
z warzywami z dodatkiem
majeranku.
Składniki: zakwas z mąki
żytniej, czosnek, majeranek, śmietanka/laktoza/.
Kiełbasa smażona
z cebulką.
Składniki: kiełbasa /soja/, cebula.
Ziemniaki młode.
Sałatka szwedzka.
Składniki: seler konserwowy, ogórek kiszony, szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Mus owocowy.
|
PIĄTEK 23.06.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mleczna z płatkami muslii.
Herbata miętowa z cukrem i
cytryną.
|
Pieczarkowa z jarzynami.
Składniki: pieczarka, seler,
marchew, pietruszka.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja, masło klarowane
/laktoza/.
Ziemniaki młode.
Składniki: ziemniaki młode, koperek.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży,mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
Napój
wita mini 1 szt.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz