poniedziałek, 1 stycznia 2018

Jadłospis 02.01. - 05.01.2018r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
NOWY  2018  ROK


    










     WTOREK    
     02.01.2018 r. 




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynkowa  drobiowa.
Składniki: mięso  drobiowe  z kurczaka, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, mleko /laktoza/.
Ser  żółty.
Składniki:mleko /laktoza/.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao /soja/.
II  śniadanie: pomidor  koktajlowy.
Ogórkowa  z  ziemniakami – zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, ogórek  kiszony, śmietana /laktoza/.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka makaronowa pszenna/gluten/.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: twaróg  /laktoza/.
Masło  rozpuszczone  po  polania.
Składniki:masło laktoza/.
Cukier -  dodatek.
Herbata z  cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,cukier, cytryna.
Jogurt  Gratka.
Składniki: mleko /laktoza/, kultury bakterii.
Tarta  marchewka           z  jabłkiem.
Składniki: marchew,  świeża, jabłko.

Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
ŚRODA
      03.01.2018 r. 


    





Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Twarożek  ze  szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt /laktoza/,  szczypiorek.
Papryka  świeża  czerwona.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie:  jabłko  w  plasterkach.
Jarzynowa  czysta z  makaronem literki.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja.
Filet z kurczaka w sosie  zabielanym.
Składniki: filet  z indyka, masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna  /gluten/, śmietana /laktoza/.
Ryż  biały  na sypko.
Składniki: gluten.
Sałatka  z  kapusty  czerwonej .
Składniki: kapusta  czerwona  gotowana, cebula, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Biszkopciki-ciastka.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja.


          
  CZWARTEK
      04.01.2018 r.       
    
Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Baleron  gotowany.
Składniki: karczek  wędzony, gotowany, seler, białko sojowe.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  rzodkiewka    w plasterkach.
Krupnik z kaszą  jęczmienną.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, kasza  jęczmienna /gluten/.
Kluski  ziemniaczane z mięsem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mąka pszenna/gluten/, jaja, łopatka  gotowana.
Sos  chrzanowo – cytrynowy.
Składniki: chrzan  konserwowy, śmietana /laktoza/, cytryna.
Kompot  truskawkowy.
Składniki: truskawki  kompotowe w słoju.


Talarki  ryżowe.
Składniki: może  zawierać  gluten.

Miód  wielokwiatowy.
      
         PIĄTEK               

05.01.2018 r.




Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/, słód  jęczmienny,masło /laktoza/.
Śledź  w  pomidorach.
Składniki: ryba.
Kiełki  brokuła.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: jabłko             w plasterkach.
Zupa  buraczkowa z warzywami -zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, buraki, śmietana  /laktoza/.
Jajko  sadzone.
Składniki:jaja,masło klarowane /laktoza/.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Mizeria  z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek  zielony, jogurt  naturalny/laktoza/.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Tymbark  wita mini 300ml.
Składniki: banan, marchew, jabłko.




Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                  
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...