DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
NOWY 2018
ROK
|
|
|
|
WTOREK
02.01.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynkowa drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe
z kurczaka, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, mleko /laktoza/.
Ser żółty.
Składniki:mleko /laktoza/.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao
/soja/.
II
śniadanie: pomidor koktajlowy.
|
Ogórkowa z
ziemniakami – zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ogórek kiszony, śmietana /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki: mąka makaronowa pszenna/gluten/.
Twaróg półtłusty.
Składniki: twaróg /laktoza/.
Masło rozpuszczone po
polania.
Składniki:masło laktoza/.
Cukier - dodatek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata
ekspresowa,cukier, cytryna.
Jogurt Gratka.
Składniki: mleko /laktoza/,
kultury bakterii.
|
Tarta marchewka z
jabłkiem.
Składniki: marchew, świeża, jabłko.
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
|
ŚRODA
03.01.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Twarożek ze
szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,
jogurt /laktoza/, szczypiorek.
Papryka świeża
czerwona.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: jabłko
w plasterkach.
|
Jarzynowa czysta z
makaronem literki.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja.
Filet z kurczaka w sosie zabielanym.
Składniki: filet z indyka, masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna /gluten/, śmietana /laktoza/.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: gluten.
Sałatka z
kapusty czerwonej .
Składniki: kapusta czerwona
gotowana, cebula, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
|
Biszkopciki-ciastka.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
jaja.
|
CZWARTEK
04.01.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Baleron gotowany.
Składniki: karczek wędzony, gotowany, seler, białko sojowe.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: rzodkiewka w plasterkach.
|
Krupnik z kaszą jęczmienną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/.
Kluski ziemniaczane z mięsem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka pszenna/gluten/,
jaja, łopatka gotowana.
Sos chrzanowo – cytrynowy.
Składniki: chrzan konserwowy, śmietana /laktoza/,
cytryna.
Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki kompotowe w słoju.
|
Talarki ryżowe.
Składniki: może zawierać
gluten.
Miód wielokwiatowy.
|
PIĄTEK
05.01.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ
700, /gluten/, słód jęczmienny,masło
/laktoza/.
Śledź w
pomidorach.
Składniki: ryba.
Kiełki brokuła.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: jabłko w
plasterkach.
|
Zupa buraczkowa z warzywami -zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, buraki, śmietana /laktoza/.
Jajko sadzone.
Składniki:jaja,masło
klarowane /laktoza/.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek zielony, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Tymbark wita mini 300ml.
Składniki: banan, marchew, jabłko.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz