niedziela, 14 stycznia 2018

Jadłospis 15.01.- 19.01.2018r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        15.01.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Rolada  ustrzycka.
Składniki: mleko/laktoza/.
Papryka  konserwowa.
Składniki: papryka  świeża, ocet, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: mandarynka.
Rosół z makaronem gwiazdka                    z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna/gluten/, jaja.
Mielonka z piekarnika.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja, nutella /mleko, soja/, banan, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko/laktoza/.
Kapusta kiszona na lekkiej zasmażce.
Składniki: kapusta kiszona, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, przyprawy.
Kompot  śliwkowy.
Składniki: śliwki w słoju, woda.
Wafle  ryżowe.
Składniki: ryż  brązowy/gluten/ sól.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

     WTOREK    
     16.01.2018 r. 




Chałka drożdżowa                 z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,drożdże,jajamasło/laktoza/.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: mleko /laktoza/.

Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao /soja/.
II  śniadanie:  marchewka    w plasterkach.
Ziemniaczana  z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, maka pszenna/gluten/,jaja.
Pulpety  wieprzowe.
Składniki: mięso  mielone z łopatki,                     bułka  pszenna /gluten/, mąka pszenna/gluten/, jaja, przyprawy.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki: kasza / gluten/.
Ogórek  kiszony.
Woda  z cukrem i cytryną.
Składniki: woda  źródlana, cukier, cytryna.

Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Sok  „Kubuś”.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA
      17. 01.2018 r. 


    





Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Baleron  gotowany.
Składniki: karczek wieprzowy,wędzony,parzony/soja, produkty pochodne, seler.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka  w plasterkach.
Żurek  biały z  warzywami.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, szczaw  konserwowy, kefir /laktoza/.
De volaille.
Składniki: filet z kurczaka, jaja, ser żółty/laktoza/, bułka  tarta /gluten/, przyprawy, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem .
Składniki: ziemniaki  gotowane,       mleko/ laktoza/.
Pomidory  ze szczypiorkiem z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Składniki: pomidory, szczypior, jogurt naturalny/ laktoza/, przyprawy.
Napój  jabłkowy.
Składniki: sok  jabłkowy  NFC -100%
Jogurt  naturalny
150 ml.
Składniki:  mleko /laktoza/.

Miód  wielokwiatowy.


          
  CZWARTEK
      18.01.2018 r.        
    
Bułka razowa z masłem.
Składniki: białko  sojowe, soja, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/ .
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, gorczyca.
Kiełki.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II  śniadanie: j
Barszcz  z buraków z ziemniakami.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, buraki, ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Gulasz  z  szynki wieprzowej- zabielany  śmietaną.
Składniki: mięso z szynki  wieprzowej, masło  klarowane /laktoza/, przyprawy, śmietana /laktoza/.

Makaron  jasny.
Składniki: mąka  pszenna  makaronowa.
Sałata  lodowa  z  ziołami  z dodatkiem oleju.
Składniki: sałata  lodowa, czosnek, kurkuma, lubczyk, olej.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Tarte  jabłko.

Talarki  sezamowe.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, lecytyna sojowa,
      
          PIĄTEK               

19.01.2018 r.




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna /gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/.
Pasta z łososia.
Składniki: ryba, majonez/jaja, gorczyca/.
Rzodkiewka w plasterkach.
Herbata  z cukrem i cytryną.
II  śniadanie:
ananas  świeży.
Fasolowa  z ziemniakami  z dodatkiem warzyw.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, fasola  czerwona, ziemniaki.
Ryż  biały  na mleku.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty,

Mus  truskawkowy  na ciepło.
Składniki: truskawki  mrożone, mąka ziemniaczana, woda.
Napar  z  herbaty  malinowej z cytryną.
Składniki: herbata  malinowa- podwójna ilość, cytryna.

Chleb  pszenno- żytni     z masłem  zapiekany.
Składniki: mąka  pszenna /gluten/, mąka żytniatyp700,/gluten/, masło /laktoza/.
Ser  Hochland.
Składniki: mleko/laktoza/.

Kawa  na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz, cukier.





Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                   
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...