DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
15.01.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko/laktoza/.
Papryka konserwowa.
Składniki: papryka świeża, ocet, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: mandarynka.
|
Rosół z makaronem gwiazdka z dodatkiem natki
pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
pietruszka, marchew, mąka pszenna/gluten/, jaja.
Mielonka z piekarnika.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja,
nutella /mleko, soja/, banan, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Kapusta kiszona na lekkiej
zasmażce.
Składniki: kapusta kiszona, masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, przyprawy.
Kompot śliwkowy.
Składniki: śliwki w słoju, woda.
|
Wafle ryżowe.
Składniki: ryż brązowy/gluten/ sól.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
WTOREK
16.01.2018 r.
|
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,drożdże,jajamasło/laktoza/.
Dżem truskawkowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao
/soja/.
II
śniadanie: marchewka w plasterkach.
|
Ziemniaczana z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, maka pszenna/gluten/,jaja.
Pulpety wieprzowe.
Składniki: mięso mielone z łopatki, bułka pszenna /gluten/, mąka pszenna/gluten/,
jaja, przyprawy.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: kasza / gluten/.
Ogórek kiszony.
Woda z cukrem i cytryną.
Składniki: woda źródlana, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Sok „Kubuś”.
|
ŚRODA
17. 01.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki: karczek
wieprzowy,wędzony,parzony/soja, produkty pochodne, seler.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka w plasterkach.
|
Żurek biały z
warzywami.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, ziemniaki, szczaw
konserwowy, kefir /laktoza/.
De volaille.
Składniki: filet z kurczaka,
jaja, ser żółty/laktoza/, bułka
tarta /gluten/, przyprawy, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem .
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/ laktoza/.
Pomidory ze szczypiorkiem z dodatkiem jogurtu
naturalnego.
Składniki: pomidory, szczypior, jogurt
naturalny/ laktoza/, przyprawy.
Napój jabłkowy.
Składniki: sok jabłkowy
NFC -100%
|
Jogurt naturalny
150 ml.
Składniki: mleko /laktoza/.
Miód wielokwiatowy.
|
CZWARTEK
18.01.2018 r.
|
Bułka razowa z masłem.
Składniki: białko sojowe, soja, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/ .
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, gorczyca.
Kiełki.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: j
|
Barszcz z buraków z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, buraki, ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Gulasz z
szynki wieprzowej- zabielany
śmietaną.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane /laktoza/, przyprawy,
śmietana /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna
makaronowa.
Sałata lodowa
z ziołami z dodatkiem oleju.
Składniki: sałata lodowa, czosnek, kurkuma, lubczyk, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Tarte jabłko.
Talarki sezamowe.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
lecytyna sojowa,
|
PIĄTEK
19.01.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia
typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/.
Pasta z łososia.
Składniki: ryba, majonez/jaja,
gorczyca/.
Rzodkiewka w plasterkach.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie:
ananas świeży.
|
Fasolowa z ziemniakami z dodatkiem warzyw.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, fasola czerwona,
ziemniaki.
Ryż biały
na mleku.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty,
Mus truskawkowy
na ciepło.
Składniki: truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, woda.
Napar z
herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: herbata malinowa- podwójna ilość, cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem
zapiekany.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytniatyp700,/gluten/,
masło /laktoza/.
Ser Hochland.
Składniki: mleko/laktoza/.
Kawa na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz,
cukier.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz