niedziela, 7 stycznia 2018

Jadłospis 08.01. - 12.01.2018r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        08.01.2018  r.


    




Razowy  z masłem.
Składniki: mąka  żytnia /gluten/,słód  żytni, mąka sojowa.
Schab  sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe 71%,seler, białko sojowe.
Ogórek  świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie:  marchewka do chrupania.
Pomidorowa  z ryżem – zabielana  śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler, pietruszka, marchew, ryż biały/gluten/,koncentrat pomidorowy, śmietana/laktoza/.
Naleśniki  z kremem czekoladowym         z  dodatkiem  1/4 szt. banana.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja, nutella /mleko, soja/, banan, olej.
Kompot  wiśniowy.
Składniki: wiśnie  kompotowe w słoju.
Sandwicze  z chleba pszenno - żytniego         z masłem   ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, zioła prowansalskie.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

     WTOREK    
     09.01.2018 r. 




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek  „Almette”.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor  malinowy.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao /soja/.
II  śniadanie:  gruszka          w plasterkach.
Rosół  z  makaronem  literki.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, maka pszenna/gluten/,jaja.
Kotlet  schabowy  panierowany.
Składniki: schab b/kości,                     bułka tarta /gluten/, mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki  purree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Sałatka z fasolki  szparagowej z cebulą czerwoną.
Składniki: fasolka  szparagowa  zielona      i żółta, cebula  czerwona, przyprawy.
Lemoniada.
Składniki: woda gazowana, woda  źródlana, cukier, cytryna.

Biszkopty  -ciasteczka.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,  masa  jajowa.
Napój  pomarańczowy.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA
      10. 01.2018 r. 


    





Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasztet  królewski.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, kasza manna /gluten/.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka  w plasterkach.
Szczawiowa  z ziemniakami - zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, szczaw  konserwowy, śmietana /laktoza/.
Udziec z kurczaka  duszony.
Składniki: udziec z kurczaka, masło  klarowane /laktoza/, przyprawy.
Kasza  jęczmienna i gryczana  na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/gluten/, kasza  gryczana  prażona.
Surówka z pekinki  ze świeżą kolorową papryką.
Składniki: kapusta  pekińska, papryka świeża,  przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.
Jogurt  owocowy.
Składniki:  mleko /laktoza/.


          
  CZWARTEK
      11.01.2018 r.        
    
Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kiełki  brokuła.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  ogórek  kiszony.
Zupa z maślanki  z ziemniakami                 i  koperkiem.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, kasza  jęczmienna /gluten/.
Bigos z kapusty  białej  i  kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, kapusta  biała,  koncentrat  pomidorowy, mięso z łopatki.
Bułka  razowa -  pokrojona.
Składniki: mąka  żytnia/gluten/, mąka pszenna /gluten/, słód  pszenny.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Budyń  kakaowy -  produkcja  własna.
Składniki: mleko /laktoza/, mąka ziemniaczana, kakao/soja/.
      
          PIĄTEK                

12.01.2018 r.




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna /gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/.
Pasta  z jajka.
Składniki: jaja, majonez/jaja, gorczyca/
Herbata  z cukrem i cytryną.
BALIK:
mandarynka, chrupki  kukurydziane.
Zupa  jarzynowa  czysta z makaronem zwierzątka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna makaronowa, jaja.
Filet rybny smażony saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna/gluten/,olej.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Marchewka  tarta z dodatkiem pora, majonezu  i jogurtu.
Składniki: marchew  świeża, jogurt  naturalny/laktoza/,
majonez /jaja,gorczyca/.
Mix herbat  owocowych z cukrem              i  cytryną.
Składniki: herbata  malinowa, herbata miętowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno- żytni     z masłem.
Składniki: mąka  pszenna /gluten/, mąka żytniatyp700,/gluten/, masło /laktoza/.
Dżem  truskawkowy.

Kawa  na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz, cukier.







Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami. 
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...