DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
08.01.2018 r.
|
Razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/,słód żytni, mąka sojowa.
Schab sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe 71%,seler,
białko sojowe.
Ogórek świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: marchewka do chrupania.
|
Pomidorowa z ryżem – zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler,
pietruszka, marchew, ryż biały/gluten/,koncentrat pomidorowy, śmietana/laktoza/.
Naleśniki z kremem czekoladowym z
dodatkiem 1/4 szt. banana.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja,
nutella /mleko, soja/, banan, olej.
Kompot wiśniowy.
Składniki: wiśnie kompotowe w słoju.
|
Sandwicze z chleba pszenno - żytniego z masłem ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, zioła
prowansalskie.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
WTOREK
09.01.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek „Almette”.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor malinowy.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao
/soja/.
II
śniadanie: gruszka w plasterkach.
|
Rosół z
makaronem literki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, maka pszenna/gluten/,jaja.
Kotlet schabowy
panierowany.
Składniki: schab b/kości, bułka tarta /gluten/,
mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Sałatka z fasolki szparagowej z cebulą czerwoną.
Składniki: fasolka szparagowa
zielona i żółta,
cebula czerwona, przyprawy.
Lemoniada.
Składniki: woda gazowana, woda źródlana, cukier, cytryna.
|
Biszkopty -ciasteczka.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masa
jajowa.
Napój pomarańczowy.
|
ŚRODA
10. 01.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet królewski.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso
wieprzowe, kasza manna /gluten/.
Szczypiorek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka w plasterkach.
|
Szczawiowa z ziemniakami - zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, ziemniaki, szczaw
konserwowy, śmietana /laktoza/.
Udziec z kurczaka duszony.
Składniki: udziec z kurczaka,
masło klarowane /laktoza/,
przyprawy.
Kasza jęczmienna i gryczana na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna/gluten/, kasza gryczana
prażona.
Surówka z pekinki ze świeżą kolorową papryką.
Składniki: kapusta pekińska, papryka świeża, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
CZWARTEK
11.01.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kiełki brokuła.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II
śniadanie: ogórek kiszony.
|
Zupa z maślanki z ziemniakami i koperkiem.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/.
Bigos z kapusty białej
i kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona,
kapusta biała, koncentrat
pomidorowy, mięso z łopatki.
Bułka razowa -
pokrojona.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna /gluten/,
słód pszenny.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Budyń kakaowy -
produkcja własna.
Składniki: mleko /laktoza/,
mąka ziemniaczana, kakao/soja/.
|
PIĄTEK
12.01.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia
typ 700, /gluten/ ,masło /laktoza/.
Pasta z jajka.
Składniki: jaja, majonez/jaja,
gorczyca/
Herbata z cukrem i cytryną.
BALIK:
mandarynka, chrupki kukurydziane.
|
Zupa jarzynowa
czysta z makaronem zwierzątka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna makaronowa, jaja.
Filet rybny smażony saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna/gluten/,olej.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Marchewka tarta z dodatkiem pora, majonezu i jogurtu.
Składniki: marchew świeża, jogurt naturalny/laktoza/,
majonez /jaja,gorczyca/.
Mix herbat owocowych z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata malinowa, herbata miętowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytniatyp700,/gluten/,
masło /laktoza/.
Dżem truskawkowy.
Kawa na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz,
cukier.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz