DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
07.05.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szynka drobiowa.
Składniki:
orzechy laskowe, mleko, serwatka.
Ogórek
kiszony.
Szczypiorek
Dżem 100%
z owoców.
Składniki:
55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa z fasolką białą i ziemniakami.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, fasolka biała konserwowa, ziemniaki, przyprawy.
Sos mięsno – pomidorowy.
Składniki:
mięso mielone z łopatki,masło
klarowane/laktoza/, koncentrat pomidorowy,mąka pszenna/gluten,
Makaron
jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja.
Ser żółty – tarty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Mix herbat
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata „Malina”, herbata „Mięta”
,cytryna, cukier.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem ziołowym.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.
Jogurt owocowy.
Składniki:
mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
WTOREK
08.05.2018 r.
|
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki:mąka
pszenna/gluten/, drożdże, jaja, masło/laktoza/.
Kakao na mleku
Składniki:
mleko /laktoza/,soja.
Twaróg
w plasterkach.
Dżem jagodowy.
Składniki:
jagody, woda, substancja żelująca, kwas cytrynowy.
|
Jarzynowa czysta z
makaronem „literki” z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja, sól.
Kotlet
z kurczaka w panierce.
Składniki:
filet z kurczaka,mąka pszenna /gluten/,
buła tarta /gluten/,jaja, olej.
Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki:
ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Sałatka z pomidorów
z dodatkiem jogurtu naturalnego
i szczypiorku.
Składniki:
pomidor, jogurt naturalny /laktoza/, szczypior.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Marchewka tarta
z jabłkiem
Składniki:
marchew świeża, jabłko.
Paluszki kukurydziane.
Składniki:
mąka kukurydziana.
|
ŚRODA
09.05.2018 r.
|
Chleb razowy
z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, słód żytni,skrobia pszenna,
serwatka w proszku.
Rolada ustrzycka.
Składniki:
mleko, żywe kultury bakterii.
Sałata lodowa
Rzodkiewka.
Dżem jagodowy.
Składniki:
jagody, woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa z
kaszą jaglaną.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
kasza jaglana, przyprawy.
Bigos z kapusty kiszonej i białej.
Składniki:
kapusta kiszona, kapusta biała, mięso z łopatki, koncentrat pomidorowy,
przyprawy.
Bułka
pszenna 1/2 szt.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, woda, sól.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Wafelek ryżowy-naturalny.
Składniki:
ryż brązowy
Banan ½
szt.
|
CZWARTEK
10.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet królewski.
Składniki:
tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, wątroba, kasza manna/gluten/,
soja.
Pomidor.
Sałata
lodowa.
Dżem jagodowy.
Składniki:
jagody, woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Cebulowa z groszkiem
ptysiowym.
Składniki:
szyje z indyka, cebula, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/,
jaja.
Bitki
z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki:
mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/,
śmietana/
laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki:
kasza jęczmienna /gluten/,
woda,sól.
Sałatka z buraków.
Składniki:
buraki, sól, cebula.
Napar
z herbaty malinowej.
Składniki:
herbata
„Malina” – podwójna ilość.
|
Kisiel - produkcja własna.
Składniki: syrop
malinowy, mąka ziemniaczana.
|
PIĄTEK
11.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki:
jaja.
Majonez kielecki.
Składniki:
jaja, gorczyca, olej.
Pikle
kanapkowe.
Składniki:
ogórek, sól, koper.
Nutella orzechowa.
Składniki:cukier,orzechy
laskowe, kakao, serwatka w proszku,soja.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa z kalafiorem z dodatkiem kaszy manny.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, kalafior, kasza manna /gluten/.
Knedle
ziemniaczana z truskawką.
Składniki:
ziemniaki, mąka ziemniaczana, truskawka, jaja.
Masło
rozpuszczone do polania.
Składniki:
mleko /laktoza/.
Cukier
– dodatek.
Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki, woda, cukier
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z łososia.
Składniki:
ryba, musztarda/gorczyca/, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna
informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach
do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp
przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz