DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
14.05.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Parówka grzana.
Składniki:
mięso wieprzowe44%, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe, aromaty/mleko,soja/.
Musztarda miodowa.
Składniki:
gorczyca.
Keczup łagodny.
Składniki: 205 g pomidorów użyto
do produkcji 100g gotowego produktu.
Pomidor
cherry - żółty.
Dżem 100%
z owoców.
Składniki:
czarna porzeczka 65%, jeżyna 35%,
woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa pomidorowa z ryżem – zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy,śmietana /laktoza/,
przyprawy.
Makaron
jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja.
Mus truskawkowy.
Składniki:
truskawki miksowane.
Woda
z sokiem miętowym i malinowym.
Składniki:
sok „Malina”, syrop „miętowy”,
cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem ziołowym.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.
Jogurt naturalny.
Składniki:
mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
WTOREK
15.05.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki:mąka
pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki:
mięso wieprzowe65% woda, skrobia kukurydziana, aromat/seler/, soja i produkty pochodne.
Szczypiorek.
Serek topiony.
Dżem czarna porzeczka-jeżyna.
Składniki:
czarna porzeczka 65%, jeżyna 35%,
woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
|
Rosół z makaronem „zacierka” z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja, sól.
Filet
z łososia pieczony w piekarniku.
Składniki:
ryba, sól, pieprz, koperek.
Ryż biały
z ziołami.
Składniki:
ryż biały długoziarnisty, kurkuma,
czosnek,majeranek, lubczyk,olej.
Surówka
z kapusty kiszonej z dodatkiem
przyprawy carry.
Składniki:
kapusta kiszona, marchew świeża,
cukier, pieprz,olej, przyprawa carry.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Rogalik maślany z masłem.
Składniki:
mąka pszenna / gluten/, drożdże, woda, sól.
Herbata
z cukrem i cytryną.
|
ŚRODA
16.05.2018 r.
|
Chleb razowy
z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, słód żytni,skrobia pszenna,
serwatka w proszku.
Ser żółty.
Składniki:
mleko /laktoza/,
Sałata lodowa.
Schab
sopocki.
Składniki:
mięso wieprzowe65% ,woda, skrobia kukurydziana, aromat/seler/, soja i produkty pochodne.
Rzodkiewka.
Dżem czarna porzeczka-jeżyna.
Składniki:
czarna porzeczka 65%, jeżyna 35%,
woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
– krupnik z kaszą jęczmienną.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
kasza jęczmienna, przyprawy.
Pieczona martadela
- satelitki.
Składniki:
mięso wieprzowe, białko sojowe, mleko/laktoza/, seler.
Ziemniaki
puree ze śmietaną.
Składniki:
ziemniaki gotowane, śmietana /laktoza/.
Marchewka z groszkiem.
Składniki:
marchew świeża, groszek konserwowy, masło klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Napój
z soku jabłkowego.
Składniki:
100 % sok jabłkowy, woda.
|
Wafelek ryżowy-naturalny.
Składniki:
ryż brązowy
Sałatka owocowa.
Składniki:
gruszka, jabłko, truskawka.
|
CZWARTEK
17.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Serek „Danio”
Składniki:
tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, wątroba, kasza manna/gluten/,
soja.
Rolada
ustrzycka- ser wędzony.
Dżem czarna porzeczka-jeżyna.
Składniki:
jagody, woda, substancja żelująca,
kwas cytrynowy.
Kakao
na mleku.
Składniki:
mleko, kakao/soja/.
|
Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym.
Składniki:
szyje z indyka, pieczarka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/,
jaja, śmietana /laktoza/.
Pieczeń
z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki:
mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/,
śmietana/
laktoza/.
Ziemniaki gotowane.
Składniki:
ziemniaki gotowane,woda.
Surówka kalarepki
i świeżej papryki.
Składniki:
kalarepka, papryka świeża, majonez.
Kompot
z rabarbaru.
Składniki:
rabarbar, cukier, woda.
|
Jabłko w plasterkach.
Paluszki kukurydziane.
Składniki:
mąka kukurydziana.
|
PIĄTEK
18.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta
z ryby.
Składniki:
twaróg /laktoza/, ryba w oleju.
Pomidor malinowy.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
buraczkowa z warzywami - zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, śmietana /laktoza/.
Jajko
sadzone.
Składniki: jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki młode
z koperkiem.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane, koperek.
Mizeria
z jogurtem naturalnym.
Składniki:
ogórek zielony, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, woda, cukier.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki:cukier,orzechy
laskowe, kakao, serwatka w
proszku,soja.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz