DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
21.05.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Ser żółty
„Edamski”.
Składniki:mleko krowie
pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych.
Ogórek zielony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
W Y C I E C Z K A
Bułka kajzerka
z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
woda, sól,
Szynkowa drobiowa.
Składniki:
Rurka kukurydziana bez-polewy 1 szt.
Składniki: cukier, olej roślinny, serwatka,
Woda n/gazowana 500ml „
Dobrowit” 1 szt.
Cukierki mleczne.
|
Jogurt owocowy
125 ml.
Składniki: mleko/laktoza/, żywe
kultury bakterii.
|
WTOREK
22.05.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe65% woda,
skrobia kukurydziana, aromat/seler/, soja i produkty pochodne.
Pomidor malinowy.
Dżem truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier,
woda, kwas cytrynowy, kwas
askorbinowy.
Kawa z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/,
orkisz.
|
Zupa – krupnik z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,kasza jęczmienna/gluten/,
jaja, sól.
Ryba panierowana „Sola”.
Składniki: ryba, bułka tarta/gluten/, mąka pszenna
/gluten/,sól, jaja, olej.
Ziemniaki młode z koperkiem.
Składniki: ziemniaki młode, koperek.
Kalarepka na gęsto na maśle
klarowanym.
Składniki: kalarepka, masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Napój z soku jabłkowego.
Składniki: 100% z soku
jabłkowego, woda.
|
Bułka maślana z masłem.
Składniki: mąka pszenna / gluten/,
drożdże, woda, sól.
Tarta marchewka.
Składniki: marchew, cukier,
|
ŚRODA
23.05.2018 r.
|
Chleb razowy
z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, słód żytni,skrobia
pszenna, serwatka w proszku.
Twarożek z jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt
naturalny /laktoza/.
Rzodkiewka.
Dżem czarna porzeczka-jeżyna.
Składniki: czarna porzeczka 65%,
jeżyna 35%, woda, substancja żelująca, kwas cytrynowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Żurek z maślanki
z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
maślanka/laktoza/, przyprawy.
Gulasz wieprzowy.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/,
śmietana/laktoza/.
Bułka pszenna ½
szt.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
sól, woda.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna, woda.
|
Wafelek ryżowy-naturalny.
Składniki: ryż brązowy
Owoc - kiwi
w plasterkach
|
CZWARTEK
24.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso wieprzowe gotowane, majonez /jaja,
gorczyca/.
Papryka świeża.
Sałata lodowa.
Dżem truskawkowy.
Składniki:truskawki 40% , cukier,
woda, kwas cytrynowy, kwas
askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Jarzynowa czysta
z makaronem „zacierka”.
Składniki: szyje z indyka,
pieczarka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/, jaja.
Rolada wieprzowa ¼ szt. w sosie.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/,
śmietana/ laktoza/.
Kluski śląskie - produkcja własna.
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, jaja,
woda.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona gotowana, cebula, pieprz, cukier, sól.
Woda z cytryną.
Składniki: woda
źródlana, cytryna.
|
Serek „Danio”
waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Paluszki kukurydziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
|
PIĄTEK
25.05.2018 r.
|
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/,
masło /laktoza/.
Pasta pomidorowa z rybą.
Składniki: ryba, musztarda
/gorczyca/.
Ogórek kiszony.
Dżem truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier,
woda, kwas cytrynowy, kwas
askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Ziemniaczana z dodatkiem fasolki szparagowej.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, fasolka szparagowa, ziemniaki.
Ryż biały na mleku.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, mleko/laktoza/.
Jabłka tarte
z nutą cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon mielony.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło osełka /laktoza/.
Cukier - dodatek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, woda, cukier.
|
Chleb pszenno -żytni z masełkiem ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/,
zioła prowansalskie.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz