PONIEDZIAŁEK 05.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka drobiowa.
Składniki: mięso z indyka.
Pomidor limo, cebula w kostkę.
Składniki: pomidor, cebula.
Herbata czarna z cukrem i
cytryną.
Obiad:
Pomidorowa z jarzynami zabielana
z makaronem zwierzątka.
Składniki: seler, marchew, pietruszka,
śmietanka /laktoza/,maka pszenna/gluten/
Kotlet mielony z dodatkiem ryżu i
natki pietruszki.
Składniki: mięso wieprzowe, ryż biały,
jaja, bułka tarta /gluten/, olej.
Ziemniaki puree z masłem.
Składniki:ziemniaki, masło /laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogorek zielony, jogurt
naturalny /laktoza/.
Sok 100% jabłko - rabarbar.
Składniki: sok „DOLINA
ŁOBZANKI”.
Podwieczorek:
Chleb zapiekany w piekarniku z
masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Miód
wielokwiatowy.
Składniki:miód z nektarów kwiatów.
Kakao na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/, cukier, kakao
/soja/.
WTOREK 06.12.2016 r. MIKOŁAJ
Śniadanie:
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Pasta mięsna z ogórkiem kiszonym.
Składniki: szynka wieprzowa, ogórek
kiszony, majonez/ jaja,gorczyca/.
Papryka żółta
świeża.
Koperek świeży.
Kawa z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Obiad:
Ziemniaczana z warzywami i lubczykiem.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, ziemniaki.
Filet z indyka w sosie zabielanym.
Składniki: filet z indyka,przyprawy,
śmietanka /laktoza/mąkapszenna /gluten/.
Makaron jasny.
Składniki: makaron /gluten/.
Sałatka z fasolki zielonej z cebulą
czerwoną.
Składniki: fasola szparagowa cięta, cebula
czerwona, przyprawy.
Herbata czarna z cytryną i laską cynamonu.
OKAZJONALNIE
- CZEKOLADKA
Podwieczorek:
Jabłko w plasterkach.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier.
ŚRODA 07.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia 2000 /gluten/, mąka
sojowa, masło /laktoza/
Parówka grzana.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej.
Keczup.
Ogórek zielony.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Pieczarkowa z warzywami z dodatkiem
prażonych ziaren z dyni i słonecznika-
-zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, pieczarka, śmietanka /laktoza/.
Bigos z kapusty kiszonej i białej.
Składniki:kapusta kiszona, kapusta biała, wędlina
z szynki, przyprawy,koncentrat pomidorowy.
Bułka pszenna 1/4szt..
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Herbata miętowa i cytrynowa z
cukrem.
Składniki: herbata MIĘTA,CYTRYNA
Podwieczorek:
Chleba
pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Nutella orzechowa.
Składniki: orzechy laskowe.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz,
soja/.
CZWARTEK 09.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Twaróg z
jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt
naturalny /laktoza/.
Dżem 100 % truskawkowy.
Kakao
na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/,
cukier, kakao /soja/.
Obiad:
Jarzynowa czysta z makaronem „muszelka” z dodatkiem brokuła.
Składniki:seler,pietruszka,marchew,brokuł
makaron /gluten/.
Ryba „Miruna” w panierce
Składniki: filet z kurczaka,mąka pszenna/gluten/,
olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Sałata lodowa z przyprawą carry.
Składniki: sałata lodowa, jogurt naturalny /laktoza/, przyprawa.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Sok 100 % pomarańcza
z jabłkiem.
Składniki: sok z zagęszczonych soków:
50 % pomarańczy
50 % jabłek.
PIĄTEK 09.12. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Łosoś wędzony.
Składniki: ryba.
Szczypior.
Rzodkiewka.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Barszcz z buraków miksowany z dodatkiem
fasoli czerwonej- zabielany.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, fasola czerwona, majeranek, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba.
Składniki:mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Ryż biały na mleku z tartym
jabłkiem polany masełkiem topionym, posypany cynamonem..
Składniki: ryż biały długoziarnisty,
masło /laktoza/, cukier, cynamon, jabłka.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki : podwójna ilość herbata MALINA, cytryna.
Podwieczorek:
Tarta
marchewka z dodatkiem jogurtu.
Składniki : marchew świeża,
jogurt naturalny /laktoza/.
Pałeczka kukurydziana.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz