PONIEDZIAŁEK 12.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Tarta rzodkiewka.
Składniki: rzodkiewka.
Koper świeży.
Składniki : koperek.
Kawa
z orkiszem na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Obiad:
Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami z dodatkiem
majeranku.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, kapusta kiszona.
Makaron świderki.
Składniki: makaron /gluten/.
Sos
mięsno - pomidorowy.
Składniki: mięso wieprzowe mielone, koncentrat pomidorowy.
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier.
Jogurt naturalny z polewą owocową.
Składniki : mleko /laktoza/.
Podwieczorek:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: kakao /soja/, orzechy laskowe.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cytryna.
WTOREK 13.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/
Pasztet królewski.
Składniki: mięso wieprzowe, soja,
gluten.
Kiełki brokuła.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z makaronem zacierka.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, makaron /gluten/.
Filet z kurczaka, sos zabielany.
Składniki: filet z indyka,przyprawy,
śmietanka/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Surówka z selera świeżego i świeżej kolorowej papryki,
szczypiorek.
Składniki: seler świeży, papryka świeża, majonez /jaja,
gorczyca/.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata ekspresowa, cukier, cytryna.Podwieczorek:
Sandwicze: chleb smarowany
kremowym serkiem topionym.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, białka mleka,
masło /laktoza/.
Szczypior.
Herbata malinowa z cukrem.
Składniki: herbata MALINA, cukier.ŚRODA 14.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia
700 /gluten/, masło /laktoza/.
Baleron
gotowany.
Składniki: mięso wieprzowe, soja i
pochodne, seler.
Pomidor czekoladowy.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.Obiad:
Szpinakowa z ziemniakami
zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
szpinak baby, śmietanka /laktoza/, ziemniaki.
Gulasz z szynki wieprzowej,
Składniki: mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna/gluten/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Surówka z porów, jabłek z dodatkiem
majonezu.
Składniki: por, jabłka, majonez /jaja,
gorczyca/.
Herbata miętowa i cytrynowa z
cukrem.
Składniki: herbata MIĘTA,CYTRYNA.Podwieczorek:
Chleba
pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Nutella orzechowa.
Składniki: orzechy laskowe.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz,
soja/.CZWARTEK 15.12.2016 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, woda,
cukier, jaja, masło /laktoza/.
Płatki kukurydziane
z mlekiem.
Składniki: mleko /laktoza/.
Żurawina.
Obiad:
Marchewkowa zabielana.
Składniki:seler, pietruszka,marchew,
śmietanka /laktoza/
Grzanki z
chleba.
Składniki:mąka pszenna, mąka
żytnia 2000 /gluten/.
Kotlet schabowy panierowany.
Składniki: schab b/kości, jaja, mąka
pszenna/gluten/,bułka tarta /gluten/olej.
Sałatka z ziemniaków i ogórka
kiszonego.
Składniki: ziemniaki, ogórek kiszony, jogurt naturalny /laktoza/, majonez /jaja,
gorczyca/, koper, cebula.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Owoc - Kiwi w plastrach.
PIĄTEK 09.12. 2016
r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Pasta z makreli i twarogu.
Składniki: ryba, twaróg
/laktoza/.
Szczypior.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Krupnik
z warzywami i kaszą jęczmienną,
natka pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, kasza jęczmienna /gluten/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy zabielany.
Składniki: musztarda/gorczyca/,śmietanka
/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Surówka z marchewki z prażonymi pestkami dyni i
słonecznika.
Składniki: marchew, pestki słonecznika
i dyni, biały pieprz.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki : podwójna ilość herbata MALINA, cytryna.
Podwieczorek:
Sok z pomarańczy – własna produkcja.
Składniki : pomarańcza.
Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz