PONIEDZIAŁEK 19.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica z indyka.
Składniki: mięso z indyka.
Papryka świeża
czerwona.
Składniki: papryka.
Zielona natka pietruszki.
Składniki : nać pietruszki.
Herbata czarna z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier.
Obiad:
Zupa
jarzynowa z dodatkiem groszku
zielonego, ziemniaków i natki pietruszki.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, kapusta kiszona.
Makaron świderki.
Składniki: makaron /gluten/.
Twaróg
półtłusty.
Składniki: twaróg /laktoza/.
Masło do polania .
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot śliwkowy.
Składniki : śliwki
ze słoja.
Podwieczorek:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Plasterki jabłka z cynamonem.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cytryna.
WTOREK 20.12.2016 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka
pszenna 500, woda, cukier, jaja, masło /laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: kakao /soja/, orzechy laskowe.
Pestki dyni.
Mleko.
Składniki : mleko /laktoza/.
Obiad:
Rosół z makaronem zacierka, natka
pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, makaron /gluten/.
Karczek duszony, sos zabielany.
Składniki: karczek b/kości, mąka
pszenna /gluten/, śmietanka/laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna /gluten/.
Sałatka z brokuła z dodatkiem czosnku i
jogurtu naturalnego.
Składniki: brokuł, czosnek, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata czarna z cytryną
z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata ekspresowa, cukier.
Podwieczorek:
Chleb smarowany
kremowym serkiem topionym.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Ogórek zielony.
Herbata czarna z cukrem.
Składniki: herbata
ekspresowa, cukier.
ŚRODA 21.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia
700 /gluten/, masło /laktoza/.
Szynka z pieca.
Składniki: szynka wieprzowa.
Pomidor.
Składniki: sałata.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z makaronem gwiazdka,natka
pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,
Ryba
smażona saute.
Składniki:ryba,mąka pszenna/gluten/,olej.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Kapusta kiszona z grzybami.
Składniki:kapusta, grzyby suszone.
Herbata cytrynowa
z cukrem.
Składniki: herbata CYTRYNA.
Jogurt naturalny 180.
Składniki: mleko /laktoza/.
Podwieczorek:
Chleba
pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
.
Składniki: orzechy laskowe.
Kawa mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz,
soja/.
CZWARTEK 22.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Ser
żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior czarny.
Szczypior.
Kawa
mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Obiad:
Grochowa z warzywami
i kiełbasą śląską.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, groch łuszczony, przyprawy.
Chleb pszenno -
żytni.
Składniki:mąka pszenna, mąka
żytnia 2000 /gluten/.
Sok
Kubuś 300 ml. 1 but.
Składniki: przecier
z marchwi i jabłek.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jogurt naturalny z miodem.
Składniki: mleko /laktoza/.
PIĄTEK 23.12. 2016
r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Pasta z jaj.
Składniki: jaja.
Szczypior.
Kawa z orkiszem na mleku
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
Obiad:
Zupa czysta z warzywami i ziemniakami. z dodatkiem koperku.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koper.
Kasza manna
na mleku z cynamonem.
Składniki: kasza manna /gluten/, mleko /laktoza/, cynamon.
Napar z
herbaty malinowej z cytryną.
Składniki : podwójna ilość herbata MALINA, cytryna.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło
/laktoza/.
Mandarynka.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz