niedziela, 18 grudnia 2016

Jadłospis 19.12. - 23.12.2016r.

PONIEDZIAŁEK     19.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica z indyka.
Składniki: mięso  z indyka.
Papryka  świeża  czerwona.
Składniki: papryka.
Zielona natka  pietruszki.
Składniki : nać pietruszki.
Herbata  czarna z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier.

Obiad:
Zupa  jarzynowa z dodatkiem groszku  zielonego, ziemniaków i natki pietruszki.  
Składniki: seler, marchew, pietruszka, kapusta  kiszona.
Makaron  świderki.
Składniki: makaron /gluten/.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: twaróg /laktoza/.
Masło do polania .
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot  śliwkowy.
Składniki : śliwki  ze  słoja.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Plasterki  jabłka                     z cynamonem.


Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINAcytryna.

WTOREK        20.12.2016 r.
Śniadanie:
Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, woda, cukier, jaja, masło /laktoza/.

Nutella  orzechowa.
Składniki:  kakao /soja/, orzechy  laskowe.
Pestki  dyni.

Mleko.
Składniki : mleko  /laktoza/.

Obiad:
Rosół z makaronem zacierka, natka pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, makaron /gluten/.
Karczek duszony, sos zabielany.
Składniki: karczek b/kości, mąka pszenna /gluten/, śmietanka/laktoza/.                          
Kasza  jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna /gluten/.
Sałatka z brokuła  z dodatkiem czosnku     i  jogurtu  naturalnego.
Składniki: brokuł, czosnek, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata czarna z  cytryną  z cukrem i cytryną.
Składniki : herbata ekspresowa, cukier.

Podwieczorek:
Chleb  smarowany  kremowym serkiem topionym.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.
Ogórek  zielony.
Herbata  czarna z cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier.

ŚRODA          21.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Szynka z pieca.
Składniki: szynka wieprzowa. 
Pomidor.
Składniki: sałata.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspersowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół z makaronem gwiazdka,natka pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,
Ryba  smażona saute.
Składniki:ryba,mąka pszenna/gluten/,olej.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Kapusta kiszona  z grzybami.
Składniki:kapusta, grzyby suszone.
Herbata  cytrynowa  z cukrem.
Składniki: herbata CYTRYNA.
Jogurt  naturalny 180.
Składniki: mleko  /laktoza/.

Podwieczorek:
Chleba  pszenno- -żytni.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/.
.
Składniki: orzechy laskowe.
Kawa mleczna  z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa /orkisz, soja/.

CZWARTEK       22.12.2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.

Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior  czarny.
Szczypior.
Kawa  mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Obiad:
Grochowa  z warzywami  i  kiełbasą  śląską.
Składniki: seler, pietruszka,marchew, groch  łuszczony, przyprawy.
Chleb  pszenno -  żytni.
Składniki:mąka pszenna, mąka żytnia  2000 /gluten/.
Sok  Kubuś  300 ml.   1 but.
Składniki: przecier  z marchwi  i jabłek.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.

Jogurt  naturalny z miodem.
Składniki: mleko /laktoza/.

PIĄTEK                23.12. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z jaj.
Składniki: jaja.
Szczypior.
Kawa z orkiszem na mleku
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Obiad:
Zupa czysta z warzywami  i ziemniakami.  z dodatkiem koperku.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, koper.
Kasza  manna  na  mleku  z cynamonem.
Składniki:  kasza manna /gluten/, mleko  /laktoza/, cynamon.
Napar  z  herbaty  malinowej  z cytryną.
Składniki : podwójna ilość herbata MALINA,  cytryna.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna 500, mąka żytnia  700 /gluten/, masło /laktoza/.


Mandarynka.



Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...