poniedziałek, 27 marca 2017

Jadłospis 27.03. - 31.03.2017r.



DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
27.03.2017 r.



Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: soja, orzechy.

Owoc - kiwi w plasterkach.

Mleko gotowane 2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.



Ziemniaczana z warzywami z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, ziemniaki.
Makaron pełne ziarno i makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka pełnoziarnista.
Sos mięsny o smaku pomidorowym.
Składniki: mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Pomidory koktajlowe.



Chleb pszenno - żytni z masłem z dżemem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

WTOREK
28.03.2017 r.





Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe.
Ogórek kiszony.

Sałata lodowa.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.




Zalewajka z żurku z warzywami.
Składniki: zakwas z żurku, marchew, seler, pietruszka, śmietanka / laktoza/.
Pierś z kurczaka.
Składniki: pierś z kurczaka, seler, pietruszka, marchew.
Ryż biały na sypko.
Składniki:ryż biały długoziarnisty/gluten/.
Sos serowo – śmietanowy.
Składniki: serek topiony/laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, cukier, przyprawy.
Napój multiwitamina.
Składniki: multiwitamina 100 % „TYMBARK”.
Jogurt owocowy „ZOTT”.
Składniki: mleko /laktoza/.

Chleb z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

ŚRODA
29.03.2017 r.
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło/laktoza/
Kiełbaski na ciepło.
Składniki: mięso wieprzowe i drobiowe.

Keczup „KOTLIN ”.
Składniki: na 100 g gotowego wyrobu użyto 205 g. pomidorów.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.



Barszcz ukraiński z fasolką czerwoną i makaronem literki.
Składniki:porcje rosołowe, buraki, seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Filet „Miruna” - smażona saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Marchewka na gęsto na maśle klarowanym.
Składniki: marchew świeża, mąka pszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Jabłko.
CZWARTEK
30.03.2017 r.
Chleb pszenno - zytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Ser wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior czarny.
Składniki: ikra z ryb.


Kakao.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.

Jarzynowa czysta z makaronem muszelka mała.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, szyje z indyka, porcje rosołowe, mąka pszenna /gluten/.
Bitki z szynki wieprzowej - sos zabielany.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna/gluten/, masło klarowane /laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna i gryczana.
Składniki: kasza /gluten/.
Brokuły z ziołami prowansalskimi z dodatkiem prażonego słonecznika.
Składniki: brokuł, zioła prowansalskie, olej.
Woda źródlana z limonką
Składniki: woda źródlana, limonka.
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłko, banan, truskawka.

Talarki ryżowe.


PIĄTEK 31.03.2017 r.


Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta rybna z dodatkiem twarogu.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Kiełki brokuła.



Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.
Lekka grochówka z warzywami z dodatkiem ziemniaków i majeranku.
Składniki: groch, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki.

Racuszki z maślanki.
Składniki:maślanka /laktoza/, mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.

Mus z jabłek z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cytryna.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Szczypior.



Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.


Składniki napisane pogrubioną czcionką są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

1 komentarz:

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...