DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
27.03.2017
r.
|
Chleb
pszenno -żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,
/gluten/, masło/laktoza/.
Nutella
orzechowa.
Składniki:
soja, orzechy.
Owoc
- kiwi w plasterkach.
Mleko
gotowane 2 %.
Składniki:
mleko /laktoza/.
|
Ziemniaczana
z warzywami z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
seler,
marchew, pietruszka,
ziemniaki.
Makaron
pełne ziarno i makaron jasny.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka pełnoziarnista.
Sos
mięsny o smaku pomidorowym.
Składniki:
mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna
/gluten/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa,
cukier, cytryna. |
Pomidory
koktajlowe.
Chleb
pszenno - żytni z masłem z dżemem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,
/gluten/, masło/laktoza/. |
WTOREK
28.03.2017
r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,
/gluten/, masło/laktoza/.
Mielonka
wieprzowa.
Składniki:
mięso wieprzowe.
Ogórek
kiszony.
Sałata
lodowa.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zalewajka
z żurku z warzywami.
Składniki:
zakwas z żurku, marchew, seler, pietruszka, śmietanka
/ laktoza/.
Pierś
z kurczaka.
Składniki:
pierś z kurczaka, seler, pietruszka, marchew.
Ryż
biały na sypko.
Składniki:ryż
biały długoziarnisty/gluten/.
Sos
serowo – śmietanowy.
Składniki:
serek topiony/laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Sałatka
z kapusty czerwonej.
Składniki:
kapusta czerwona, cukier, przyprawy.
Napój
multiwitamina.
Składniki:
multiwitamina 100 % „TYMBARK”.
|
Jogurt
owocowy „ZOTT”.
Składniki:
mleko /laktoza/.
Chleb
z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,
/gluten/, masło/laktoza/. |
ŚRODA
29.03.2017
r.
|
Bułka
pszenna z masłem.
Składniki:
mąka pszenna
/gluten/,
masło/laktoza/
Kiełbaski
na ciepło.
Składniki:
mięso wieprzowe i drobiowe.
Keczup
„KOTLIN ”.
Składniki:
na 100 g gotowego wyrobu użyto 205 g. pomidorów.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Barszcz
ukraiński z fasolką czerwoną i makaronem literki.
Składniki:porcje
rosołowe, buraki, seler, marchew, pietruszka, śmietanka
/laktoza/.
Filet
„Miruna” - smażona saute.
Składniki:
ryba, mąka pszenna /gluten/, olej.
Ziemniaki
puree z mlekiem.
Składniki:
ziemniaki, mleko/laktoza/.
Marchewka
na gęsto na maśle klarowanym.
Składniki:
marchew świeża, mąka pszenna /gluten/, masło klarowane
/laktoza/.
Herbata
z cytryną i cukrem.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna. |
Biszkopty
bezcukrowe.
Składniki:
mąka pszenna /gluten/.
Jabłko. |
CZWARTEK
30.03.2017
r.
|
Chleb
pszenno - zytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, masło/laktoza/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/.
Ser
wędzony.
Składniki:
mleko /laktoza/.
Kawior
czarny.
Składniki:
ikra z ryb.
Kakao.
Składniki:
mleko /laktoza/, soja.
|
Jarzynowa
czysta z makaronem muszelka mała.
Składniki:
seler,
pietruszka, marchew, szyje z indyka, porcje rosołowe,
mąka pszenna /gluten/.
Bitki
z szynki wieprzowej - sos zabielany.
Składniki:
mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna/gluten/, masło
klarowane /laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Kasza
jęczmienna i gryczana.
Składniki:
kasza /gluten/.
Brokuły
z ziołami prowansalskimi z dodatkiem prażonego słonecznika.
Składniki:
brokuł, zioła prowansalskie, olej.
Woda
źródlana z limonką
Składniki:
woda źródlana,
limonka. |
Sałatka
owocowa.
Składniki:
jabłko, banan, truskawka.
Talarki
ryżowe.
|
PIĄTEK
31.03.2017 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka
pszenna500,
mąka
żytnia 700
/gluten/,
masło /laktoza/.
Pasta
rybna z dodatkiem twarogu.
Składniki:
ryba, twaróg
/laktoza/.
Kiełki
brokuła.
Herbata
miętowa z cytryną.
Składniki:
herbata MIĘTA, cytryna. |
Lekka
grochówka z warzywami z dodatkiem ziemniaków i majeranku.
Składniki:
groch,
seler,
marchew, pietruszka, ziemniaki.
Racuszki
z maślanki.
Składniki:maślanka
/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, jaja,
olej.
Mus
z jabłek z dodatkiem cynamonu.
Składniki:
jabłka, cynamon.
Herbata
malinowa z cytryną.
Składniki:
herbata MALINA, cytryna. |
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna500,
mąka
żytnia 700
/gluten/,
masło /laktoza/.
Szczypior.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cytryna, cukier. |
Składniki
napisane pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta
Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez
cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Super jadłospis w tym tygodniu !!!
OdpowiedzUsuń