PONIEDZIAŁEK 06.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe, soja.
Sałata.
Ananas świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z makaronem „muszelka drobna” z
warzywami i natką pietruszki..
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy zabielany.
Składniki: musztarda /gorczyca/,
mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek świeży.
Ogórek kiszony.
Kompot śliwkowy.
Składniki: śliwki
ze słoja.
Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jogurt owocowy.
WTOREK 07.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twaróg z
jogurtem.
Składniki: ser, woda, masło /laktoza/,
mleko /laktoza/.
Papryka świeża.
Kakao na mleku.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Cebulowa zabielana z grzankami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler,
pietruszka, cebula, mąka pszenna /gluten/.
Pieczeń z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso z szynki b/kości,
mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka ze szpinaku „baby” z
dodatkiem oleju i przypraw.
Składniki: szpinak „baby”,pomidory, olej.
Herbata miętowa
cytryną.
Składniki : herbata MIĘTA, cytryna.
Podwieczorek:
Talarki kukurydziane
lub ryżowe z marmoladą.
Jabłko pieczone.
ŚRODA 08.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
graham z masłem.
Składniki: żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Obiad:
Kalafiorowa z ziemniakami i
jarzynami z dodatkiem koperku.
Składniki: kalafior, seler, marchew,
pietruszka, ziemniaki, koperek.
Ryż
biały na mleku.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Jabłko tarte z dodatkiem cynamonu i
rodzynek.
Składniki: jabłko, cynamon, rodzynki.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA,
cytryna.
Podwieczorek:
Sandwicze z chleba pszenno -
-żytniego z masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia
typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Wędlina.
Keczup „Kotlin”.
Składniki: na 100 g zużyto 200 g
pomidorów.
CZWARTEK 09.03.2017 r.
Śniadanie:
CZWARTEK 09.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta
z sera żółtego, z ogórkiem i
papryką świeżą.
Składniki: ser
żółty /laktoza/, papryka świeża – żółta, ogórek kiszony.
Kwa
mleczna z orkiszem.
Składniki: mleko /laktoza/,
orkisz.
Obiad:
Żur
z maślanki z warzywami.
Składniki: seler, pietruszka, marchew,
maślanka /laktoza/.
Gołąbki mięsno – ryżowe zawijane w białej kapuście.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
ryż biały, cebula, kapusta biała, masło klarowane /laktoza/.
Sos o smaku pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy, mąka
pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.
Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Napój wieloowocowy 100 %
PIĄTEK 10.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Nutella.
Składniki: kakao /soja/, masło /laktoza/.
Banan w plasterkach.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.Obiad:
Barszczyk z buraków z dodatkiem ziemniaków i majeranku -
zabielany.
Składniki: burak, seler,
marchew, pietruszka, ziemniaki, śmietanka /laktoza/.
Filet MIRUNA z
piekarnika pod serową pierzynką.
Składniki: ryba, ser żółty /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sos jogurtowo - ogórkowy z dodatkiem
czosnku.
Składniki: jogurt naturalny /laktoza/,
ogórek zielony, czosnek.
Napój z multiwitaminy.
Składniki: multiwitamina 100 % TYMBARK.Podwieczorek:
Surówka z marchewki z dodatkiem
ziaren słonecznika.
Składniki: marchew, ziarno słonecznika.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masa jajeczna.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz