sobota, 4 marca 2017

Jadłospis 06.03. - 10.03.2017r.

PONIEDZIAŁEK     06.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mielonka  wieprzowa.
Składniki:  mięso wieprzowe, soja.
Sałata.
Ananas  świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół z makaronem „muszelka drobna” z warzywami  i  natką pietruszki..
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy zabielany.
Składniki: musztarda /gorczyca/, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek  świeży.
Ogórek kiszony.
Kompot  śliwkowy.
Składniki: śliwki  ze  słoja.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno – żytni          z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Jogurt  owocowy.

WTOREK        07.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twaróg  z  jogurtem.
Składniki: ser, woda, masło /laktoza/,  mleko /laktoza/.
Papryka  świeża.


Kakao na mleku.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Cebulowa zabielana z grzankami.
Składniki: porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, cebula, mąka pszenna /gluten/.
Pieczeń z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso z szynki b/kości, mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kasza  jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza /gluten/.
Sałatka ze szpinaku „baby” z dodatkiem  oleju i  przypraw.
Składniki: szpinak „baby”,pomidory, olej.
Herbata  miętowa  cytryną.
Składniki : herbata MIĘTA,  cytryna.

Podwieczorek:
Talarki  kukurydziane  lub  ryżowe z  marmoladą.

Jabłko  pieczone.

ŚRODA    08.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  graham z masłem.
Składniki:  żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: mięso  wieprzowe.
Sałata.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Kalafiorowa z ziemniakami  i  jarzynami    z dodatkiem koperku.
Składniki: kalafior, seler, marchew, pietruszka,  ziemniaki, koperek.
Ryż  biały  na  mleku.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty,  mleko  /laktoza/.
Jabłko tarte z dodatkiem  cynamonu           i  rodzynek.
Składniki: jabłko, cynamon, rodzynki.
Herbata  malinowa z cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cytryna.

Podwieczorek:
Sandwicze z chleba pszenno - -żytniego z masełkiem czosnkowym.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Wędlina.
Keczup  „Kotlin”.
Składniki: na 100 g zużyto   200 g  pomidorów.

 CZWARTEK          09.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta  z sera  żółtego, z ogórkiem           i  papryką  świeżą.
Składniki:  ser  żółty /laktoza/, papryka świeża – żółta, ogórek  kiszony.

Kwa  mleczna z orkiszem.

Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.

Obiad:
Żur  z maślanki  z  warzywami.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, maślanka /laktoza/.
Gołąbki  mięsno – ryżowe  zawijane        w białej  kapuście.
Składniki: mięso mielone z łopatki, ryż biały, cebula, kapusta biała, masło klarowane /laktoza/.
Sos o smaku pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.

Podwieczorek:
Chleb pszenno – żytni  z  masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.


Napój  wieloowocowy 100 %


PIĄTEK                10.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
 Nutella.
Składniki: kakao /soja/,  masło /laktoza/.
Banan w plasterkach.
Herbata  miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.

Obiad:
Barszczyk z buraków  z dodatkiem ziemniaków i majeranku - zabielany.
Składniki: burak, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki, śmietanka /laktoza/.

Filet  MIRUNA z  piekarnika  pod  serową pierzynką.
Składniki: ryba, ser  żółty /laktoza/.
Makaron  jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Sos jogurtowo - ogórkowy z dodatkiem czosnku.
Składniki: jogurt naturalny /laktoza/, ogórek zielony, czosnek.
Napój  z multiwitaminy.
Składniki: multiwitamina 100 % TYMBARK.

Podwieczorek:
Surówka z marchewki  z dodatkiem   ziaren  słonecznika.
Składniki: marchew, ziarno  słonecznika.

Biszkopty bezcukrowe.

Składniki:  mąka pszenna /gluten/,  masa  jajeczna.


Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...