PONIEDZIAŁEK 20.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z twarogu i
łososia wędzonego.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Sałata lodowa.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z warzywami i
natką pietruszki..
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Gulasz z karkówki zabielany
z dodatkiem cebuli i majeranku.
Składniki: karczek b/k,maka pszenna
/gluten/.
Kasza jęczmienna na
sypko.
Składniki: kasza jęczmienna/gluten/.
Surówka z selera świeżego z dodatkiem
żurawiny.
Składniki: seler świeży, żurawina suszona, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Jogurt owocowy „ZOTT”.
Chleb pszenno - żytni z masłem
z dżemem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
WTOREK 21.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Mleko gotowane
2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.
Płatki „ Choco piegołaki”.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka kukurydziana, kakao /soja/.
Obiad:
Ogórkowa z zacierką i warzywami -
-zabielana.
Składniki: ogórek kiszony, marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka / laktoza/.
Pieczeń
rzymska z marchewką.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
jaja, bułka tarta /gluten/,marchew
gotowana.
Ziemniaki puree z
mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z porów, kukurydzy
konserwowej i jabłek.
Składniki: por, kukurydza konserwowa, jabłka, jogurt naturalny /laktoza/.
Woda
źródlana z pomarańczą.
Składniki : woda, pomarańcza.
Podwieczorek:
Galaretka z wiśniami drylowanymi.
Składniki: kompot wiśniowy
ze słoja, żelatyna spożywcza.
Talarki ryżowe.
ŚRODA 22.03.2017 r.
Śniadanie:
Grahamka z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/
Schab z
pieca.
Składniki: podroby wieprzowe,
podroby drobiowe.
Pokrojona papryka
zielona do chrupania.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Zupa krem – z białą rybą.
Składniki: ryba, seler, marchew,
pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno -żytniego..
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/,
Makaron z cukrem polany masełkiem
topionym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło /laktoza/.
Truskawka świeża.
Napar z herbaty malinowej z limonką
Składniki:herbata MALINA- podwójna ilość, limonka.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno - żytni z masłem czosnkowym zapiekany w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia
typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Keczup „KOTLIN”.
Składniki:
na 100 g gotowego
wyrobu użyto 205
g. pomidorów.
CZWARTEK 23.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet
królewski.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, podroby z kurczaka.
Kiełki
brokuła.
Słonecznik do
chrupania.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Zupa
z fasolką szparagową z dodatkiem ziemniaków i natki
pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew,
fasolka szparagowa, porcje rosołowe,
Krucha pierś z indyka z rozmarynem i
tymiankiem - sos zabielany.
Składniki: filet z indyka, tymianek,
rozmaryn, mąka pszenna/gluten/, masło klarowane /laktoza/,
śmietanka /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż długoziarnisty/gluten/.
Surówka z kapusty kiszonej z
dodatkiem marchewki i szczypiorku.
Składniki: kapusta kiszona, marchew
świeża, szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.
Podwieczorek:
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłko, banan, kiwi.
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: maka
pszenna /gluten/, masa jajowa.
PIĄTEK 24.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, musztarda /jaja,
gorczyca/.
Kawior czarny.
Składniki: ryba- ikra.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.
Obiad:
Zupa o smaku pomidorowym z makaronem muszelka
drobna -zabielana.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/,mąka pszenna
/gluten/.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka
pszenna/gluten/, jaja, olej.
Sos jogurtowo - koperkowy
/tzatziki/.
Składniki: jogurt naturalny/laktoza/,
ogórek świeży, koperek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: masło /laktoza/, soja,
orzechy.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz