niedziela, 19 marca 2017

Jadłospis 20.03. - 24.03.2017r.

 PONIEDZIAŁEK    20.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z twarogu  i  łososia  wędzonego.
Składniki:  ryba, twaróg /laktoza/.
Sałata  lodowa.

Rzodkiewka.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Obiad:
Rosół z warzywami  i  natką pietruszki..
Składniki:  seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Gulasz z karkówki  zabielany  z dodatkiem  cebuli i  majeranku.
Składniki: karczek b/k,maka pszenna /gluten/.
Kasza jęczmienna  na  sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/gluten/.
Surówka z selera świeżego  z dodatkiem  żurawiny.
Składniki: seler świeży, żurawina  suszona, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Jogurt  owocowy „ZOTT”.


Chleb pszenno - żytni  z masłem  z dżemem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.


WTOREK        21.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.

Mleko  gotowane  2 %.
Składniki: mleko  /laktoza/.

Płatki   „ Choco piegołaki”.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,  mąka kukurydziana,  kakao /soja/.

Obiad:
Ogórkowa z zacierką i warzywami - -zabielana.
Składniki: ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietanka / laktoza/.
Pieczeń  rzymska z marchewką.
Składniki: mięso mielone z łopatki, jaja, bułka tarta /gluten/,marchew  gotowana.
Ziemniaki  puree z  mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Surówka z porów, kukurydzy konserwowej  i  jabłek.
Składniki: por, kukurydza  konserwowa, jabłka, jogurt naturalny /laktoza/.
Woda  źródlana z pomarańczą.
Składniki : woda, pomarańcza.

Podwieczorek:
Galaretka z wiśniami  drylowanymi.
Składniki: kompot  wiśniowy  ze słoja, żelatyna  spożywcza.

Talarki  ryżowe.

ŚRODA       22.03.2017 r.
Śniadanie:
Grahamka z masłem.
Składniki: mąka  żytnia /gluten/, masło/laktoza/
Schab  z  pieca.
Składniki: podroby wieprzowe, podroby  drobiowe.
Pokrojona  papryka  zielona do  chrupania.
Sałata.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa krem – z białą rybą.
Składniki: ryba, seler, marchew, pietruszka, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno -żytniego..
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/,
Makaron  z cukrem polany  masełkiem  topionym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.
Truskawka  świeża.
Napar z herbaty  malinowej z limonką
Składniki:herbata MALINA- podwójna ilość, limonka.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno - żytni  z masłem  czosnkowym zapiekany  w piekarniku.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Keczup  „KOTLIN”.
Składniki:  na  100 g  gotowego  wyrobu  użyto  205  g.  pomidorów.

CZWARTEK        23.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno-żytni z masłem.
Składniki:  mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet  królewski.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso  wołowe, podroby   z kurczaka.
Kiełki  brokuła.
Słonecznik  do  chrupania.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Obiad:
Zupa  z fasolką  szparagową  z dodatkiem ziemniaków  i natki  pietruszki.
Składniki: seler, pietruszka, marchew, fasolka  szparagowa, porcje rosołowe,
Krucha pierś z indyka z rozmarynem i tymiankiem - sos zabielany.
Składniki: filet z indyka, tymianek, rozmaryn, mąka pszenna/gluten/, masło klarowane /laktoza/, śmietanka /laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż długoziarnisty/gluten/.
Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki i szczypiorku.
Składniki: kapusta kiszona, marchew świeża, szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.

Podwieczorek:
Sałatka  owocowa.
Składniki: jabłko, banan, kiwi.

Biszkopty  bezcukrowe.
Składniki: maka  pszenna /gluten/,  masa  jajowa.

PIĄTEK                24.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, musztarda /jaja, gorczyca/.
Kawior  czarny.
Składniki:  ryba- ikra.

Herbata  miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.

Obiad:
Zupa o smaku  pomidorowym z makaronem  muszelka  drobna -zabielana.
Składniki: seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, śmietanka /laktoza/,mąka pszenna /gluten/.
Placki  ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Sos jogurtowo - koperkowy /tzatziki/.
Składniki: jogurt naturalny/laktoza/, ogórek  świeży, koperek.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Podwieczorek:
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Nutella  orzechowa.
Składniki: masło /laktoza/, soja, orzechy.
Mleko  gotowane.
Składniki: mleko /laktoza/.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...