PONIEDZIAŁEK 13.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb pszenno -żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka ze spiżarni Bergera.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki.
Papryka świeża.
Jabłko w plasterkach.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Obiad:
Rosół z lanym ciastem z warzywami i
natką pietruszki..
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Makaron jasny.
Składniki: maka pszenna /gluten/.
Sos myśliwski z wędliną.
Składniki: wędlina, koncentrat
pomidorowy, ogórek kiszony,cebula,mąka pszenna/gluten/, śmietanka
/laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata MALINA,cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Jogurt owocowy.
Chleb pszenno - żytni z masłem
z dżemem.
Składniki: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
WTOREK 14.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Twaróg z
jogurtem.
Składniki: ser, masło /laktoza/, mleko /laktoza/.
Dżem
100%.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
Obiad:
Szczawiowa z zacierką zabielana.
Składniki: szczaw konserwowy, marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z kurczaka z dodatkiem bazylii.
Składniki: udziec z kurczaka, masło
klarowane, bazylia, papryka sypka.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z kalafiora świeżego z
dodatkiem musztardy francuskiej.
Składniki: kalafior świeży, musztarda francuska /gorczyca/,
Herbata miętowa
cytryną.
Składniki : herbata MIĘTA, cytryna.
Podwieczorek:
Podpłomyki b/cukru.
Składniki: mleko, soja.
Kisiel z kompotu
zagęszczony mąką ziemniaczaną.
Składniki: kompot
truskawkowy ze słoja, mąka ziemniaczana /gluten/.
ŚRODA 15.03.2017 r.
Śniadanie:
Bułka z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki: mięso wieprzowe.
Pomidor.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Jaglanka i jarzynami
z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: seler, marchew,
pietruszka, kasza jaglana, natka
pietruszki.
Kluski ziemniaczane z mięsem.
Składniki: ziemniaki, mąka
ziemniaczana,/gluten/, jaja.
Sos chrzanowo - cytrynowy ze
śmietanką.
Składniki: chrzan konserwowy,
mąka pszenna/gluten/, śmietanka /laktoza/.
Kompot z wiśni drylowanych..
Składniki: wiśnie
drylowane ze słoja.
Podwieczorek:
Koktajl truskawkowy.
Składniki:maślanka /laktoza/
truskawki mrożone.
Wafle suche
do chrupania.
CZWARTEK 16.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Łosoś
wędzony.
Składniki: ryba.
Szczypior.
Żurawina suszona.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
Obiad:
Podwieczorek:
Jarzynowa z groszkiem zielonym i świeżym koperkiem- zabielana.
Składniki: seler, pietruszka, marchew,
groszek konserwowy, śmietanka /laktoza/.
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie zabielanym.
Składniki: mięso z szynki b/k, cebula,
mąka pszenna/gluten/, masło klarowane /laktoza/, śmietanka
/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż długoziarnisty/gluten/.
Marchewka z ogórkiem z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Składniki: marchew świeża, ogórek
konserwowy, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cytryna, cukier.Podwieczorek:
Mus
jabłkowy – własnej produkcji z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
PIĄTEK 17.03.2017 r.
Śniadanie:
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/, masło /laktoza/.
Ser
żółty GOUDA.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior czarny.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cytryna.
Obiad:
Krem z papryki świeżej- zabielany z
dodatkiem rozmarynu.
Składniki: papryka świeża kolorowa,
seler, marchew, pietruszka, koncentrat
pomidorowy, śmietanka /laktoza/.
Grzanki z chleba pszenno – żytniego.
Składniki: mąka pszenna500, mąka
żytnia 700 /gluten/.
Filet MIRUNA
w panierce ziołowej.
Składniki: ryba, mąka pszenna/gluten/,
bułka tarta /gluten/, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałata lodowa
z dodatkiem prażonych ziaren z dyni i
jogurtu.
Składniki: sałata lodowa, jogurt
naturalny /laktoza/, ziarna prażone z dyni.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Podwieczorek:
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masa jajeczna.
Pomelo.
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz