DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
09.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka cygańska.
Składniki: mięso wieprzowe.
Pomidor malinowy.
Składniki: pomidor.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: marchewka w plasterkach do chrupania.
|
Zupa o smaku pomidorowym z ryżem z
dodatkiem lubczyka.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, seler- podwójna ilość, marchew, pietruszka.
Paluszki rybne.
Składniki: ryba,panierka/jaja,gluten/,olej.
Ziemniaki purre z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/
laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej i
papryki świeżej.
Składniki: kapusta kiszona, papryka
świeża, cukier, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Jabłko tarte z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
|
WTOREK
10.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło /laktoza/.
Pasta z twarogu
i pomidora z
czarnuszką.
Składniki: twaróg /laktoza/,
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,soja.
II
śniadanie: śliwki suszone.
|
Rosół z lanym ciastem.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z
indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z kurczaka - pieczony.
Składniki: udziec z kurczaka,
przyprawy.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Bukiet z warzyw polany masłem
roztopionym.
Składniki: brokuł, marchew,
kalafior, masło /laktoza/.
Lemoniada.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Biszkopty bezcukrowe.
Składniki: mąka pszenna, masa jajeczna.
|
ŚRODA
11.10.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówki śląskie
grzane.
Składniki:mięso wieprzowe.
Sałata.
Keczup.
Składniki: 205 g pomidora użyto do
wyprodukowania 100 g keczupu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: winogrono.
|
Zupa z buraków z warzywami z
dodatkiem fasolki czerwonej i ziemniaków-zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, burak, fasolka czerwona, seler,
marchew, korzeń pietruszki,śmietanka /laktoza/.
Naleśniki z bananem i nutellą
orzechową.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja,
mleko /laktoza/,orzechy laskowe, serwatka, soja,banan.
Napar z herbaty malinowej z
cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cukier,
cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło /laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
CZWARTEK
12.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia
typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet drobiowy.
Składniki: wątroba drobiowa.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie: gruszka w plasterkach
|
Rosół z
jarzynami i makaronem zacierka.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z
indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,koperek.
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie zabielanym.
Składniki: mięso z szynki b/kości, mąka pszenna /gluten/, śmietanka
/laktoza/.
Ziemniaki gotowane.
Składniki: ziemniaki.
Surówka z marchewki i
mandarynek z dodatkiem
prażonego słonecznika.
Składniki: marchew, mandarynki z
syropu.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cukier,
|
Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło /laktoza/.
Kawa mleczna.
Składniki: orkisz, mleko /laktoza/.
|
PIĄTEK 13.10.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jajko w majonezie.
Składniki: jaja, majonez
/jaja, gorczyca/.
.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: ananas świeży.
|
Zupa – grochowa z warzywami z dodatkiem ziemniaków.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z
indyka, seler, pietruszka, groch
łuszczony.
Kasza manna
na mleku.
Składniki: gluten, mleko
/laktoza/.
Masło roztopione do polania.
Składniki: masło/laktoza/.
Cukier do
posypania.
Składniki: sałata dębowa, sałata
lodowa, rukola, olej, mieszanka ziół.
Sok „Kubuś” 300 ml.
Składniki: przecier z
malin i jabłek,woda, cukier trzcinowy.
|
Wafle ryżowe
Składniki: mąka ryżowa.
Deser Gratka.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W
każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej
wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz