poniedziałek, 9 października 2017

Jadłospis 09.10. - 13.10.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         09.10.2017


    




Chleb pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka  cygańska.
Składniki: mięso wieprzowe.
Pomidor malinowy.
Składniki: pomidor.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

II śniadanie:  marchewka      w plasterkach do chrupania.
Zupa  o smaku pomidorowym z ryżem  z  dodatkiem  lubczyka.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka, seler- podwójna ilość, marchew, pietruszka.
Paluszki  rybne.
Składniki: ryba,panierka/jaja,gluten/,olej.
Ziemniaki purre  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/ laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej  i  papryki  świeżej.
Składniki: kapusta kiszona, papryka świeża, cukier, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Chleb pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Jabłko  tarte                    z dodatkiem  cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.


     WTOREK    
    

        10.10.2017   




Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z twarogu  i  pomidora  z  czarnuszką.
Składniki: twaróg /laktoza/,
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,soja.
II  śniadanie:  śliwki  suszone.
Rosół  z lanym ciastem.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Udziec z kurczaka - pieczony.
Składniki: udziec z kurczaka, przyprawy.
Ryż  biały  na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Bukiet z warzyw polany masłem roztopionym.
Składniki: brokuł, marchew, kalafior, masło /laktoza/.
Lemoniada.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.
Biszkopty  bezcukrowe.
Składniki:  mąka pszenna, masa jajeczna.




  ŚRODA
      11.10.2017         




Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówki  śląskie  grzane.
Składniki:mięso wieprzowe.
Sałata.
Keczup.
Składniki: 205 g pomidora użyto do wyprodukowania  100 g  keczupu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: winogrono.
Zupa z buraków z warzywami z dodatkiem fasolki czerwonej i ziemniaków-zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka,   burak, fasolka czerwona, seler, marchew, korzeń pietruszki,śmietanka /laktoza/.
Naleśniki z bananem i nutellą orzechową.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja, mleko /laktoza/,orzechy laskowe, serwatka, soja,banan.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: herbata MALINA, cukier, cytryna.
Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.

Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
          
  CZWARTEK
      12.10.2017       
    
Chleb pszenno - żytni           z masłem.Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet  drobiowy.
Składniki: wątroba  drobiowa.
Szczypior.
Herbata  z cukrem i cytryną.
II  śniadanie: gruszka  w plasterkach
Rosół  z  jarzynami i makaronem zacierka.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,koperek.
Pieczeń z szynki wieprzowej  w sosie zabielanym.
Składniki: mięso z szynki  b/kości, mąka  pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki  gotowane.
Składniki: ziemniaki.
Surówka z marchewki  i  mandarynek       z dodatkiem prażonego  słonecznika.
Składniki: marchew, mandarynki z syropu.
Herbata miętowa z cytryną.
Składniki: herbata MIĘTA, cukier,
Rogalik  maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.

Kawa  mleczna.
Składniki: orkisz, mleko /laktoza/.

      
   PIĄTEK                13.10.2017 r.


Chleb  pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło/laktoza/.
Jajko w majonezie.
Składniki: jaja, majonez /jaja, gorczyca/.
.
Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  ananas   świeży.
Zupa – grochowa z warzywami  z dodatkiem ziemniaków.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje             z indyka, seler, pietruszka, groch  łuszczony.
Kasza  manna  na mleku.
Składniki: gluten, mleko /laktoza/.
Masło roztopione  do polania.
Składniki: masło/laktoza/.
Cukier  do  posypania.
Składniki: sałata dębowa, sałata lodowa, rukola, olej, mieszanka  ziół.
Sok „Kubuś”  300 ml.
Składniki: przecier  z  malin i jabłek,woda, cukier trzcinowy.

Wafle  ryżowe
Składniki: mąka ryżowa.
Deser  Gratka.
Składniki: mleko /laktoza/.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.              
                                                               
 Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...