niedziela, 29 października 2017

Jadłospis 30.10. - 03.11.2017r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         30.10.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka  ze spiżarni  od Bergera.
Składniki: mięso wieprzowe, cukier, białka  mleka, aromaty /gluten,jaja/.

Kawa  mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/ orkisz.
II śniadanie: rzodkiewka w plasterkach  do  chrupania.
Krupnik  z warzywami  z dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki:  szyje z indyka,  kasza  jęczmienna/gluten/, seler, marchew, pietruszka.
Jajko sadzone na maśle klarowanym.
Składniki: jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki  purree  z  mlekiem, koperek.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria  z jogurtem  naturalnym.
Składniki: ogórek  świeży, jogurt  naturalny /laktoza/.
Woda  z pomarańczą.
Składniki: woda  źródlana, pomarańcza.
Chleb pszenno - żytni           z masłem  zapiekany w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Miód  nektarowo- -spadziowy.





     WTOREK    
    

        31.10.2017   




Chleb  razowy z  masłem.
Składniki:  mąka  żytnia /gluten/, słód  jęczmienny.
Twarożek  z  jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/,  jogurt  naturalny /laktoza/.
Kiełki.

Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
II  śniadanie: ogórek  zielony  w plasterkach.
Kapuśniak z kapusty kiszonej                    z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, kapusta kiszona, seler, marchew, pietruszka.
Sos  mięsno -  pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki,  koncentrat  pomidorowy, mąka pszenna /gluten/, masło  klarowane /laktoza/.
Makaron  jasny  świderki.
Składniki: mąka pszenna makaronowa /gluten/.
Napój  jabłkowy.
Składniki: sok jabłkowy 100%  tłoczony.
Chleb  pszenno -  żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka  żytnia /gluten/,       masło /laktoza/.

Ananas  świeży.

  ŚRODA
      01.11.2017         

WSZYSTKICH
ŚWIĘTYCH






          
  CZWARTEK
      02.11.2017       
    
Rogalik  maślany z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.


Płatki  kukurydziane.
Składniki:łamane  ziarno  kukurydzy(92%), cukier, sól, ekstrakt  słodu  jęczmiennego.

Mleko  2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.

II  śniadanie:  rodzynki  suszone.


Rosół  z  kluseczkami  z kaszy manny.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, kasza manna /gluten/.
Mielonka w panierce z dodatkiem sezamu.
Składniki: mięso wieprzowe60%, sól, białko sojowe, seler, mleko /laktoza/,bułka tarta /gluten/, sezam, olej. Ziemniaki  purree  z  mlekiem.
Składniki: ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Sałatka  ze świeżych liści  szpinaku  z dodatkiem  pomidorów  koktajlowych.
Składniki: szpinak baby, olej, pomidor  koktajlowy, przyprawy.
Kompot  wiśniowy.
Składniki: wiśnie  drylowane.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka  żytnia /gluten/,       masło /laktoza/.

Banan.
      
   PIĄTEK                03.11.2017 r.


Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z ryby  wędzonej.
Składniki: ryba, majonez    /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.

Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: świeża papryka  żółta i  świeża papryka  zielona do  chrupania.
Żur  śląski  z ziemniakami – zabielany.
Składniki: żur  śląski/gluten/, szyje z indyka, ziemniaki, marchew,seler, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Ryż  biały  na  mleku.
Składniki: ryż  biały długoziarnisty /gluten/, mleko /laktoza/.

Mus  truskawkowy  na ciepło.
Składniki: truskawka  mrożona, mąka ziemniaczana.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Marchewka tarta z  jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                       
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)