DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
30.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka ze spiżarni
od Bergera.
Składniki: mięso wieprzowe, cukier,
białka mleka, aromaty /gluten,jaja/.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/ orkisz.
II śniadanie: rzodkiewka w
plasterkach do chrupania.
|
Krupnik z warzywami
z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, kasza
jęczmienna/gluten/, seler, marchew, pietruszka.
Jajko sadzone na maśle klarowanym.
Składniki: jaja, masło
klarowane/laktoza/.
Ziemniaki purree
z mlekiem, koperek.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem
naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt naturalny /laktoza/.
Woda z pomarańczą.
Składniki: woda źródlana, pomarańcza.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem zapiekany w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Miód nektarowo- -spadziowy.
|
WTOREK
31.10.2017
|
Chleb razowy z
masłem.
Składniki: mąka
żytnia /gluten/, słód jęczmienny.
Twarożek z
jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt
naturalny /laktoza/.
Kiełki.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
II
śniadanie: ogórek zielony w plasterkach.
|
Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, kapusta
kiszona, seler, marchew, pietruszka.
Sos mięsno -
pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z
łopatki, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna /gluten/,
masło klarowane /laktoza/.
Makaron jasny
świderki.
Składniki: mąka pszenna makaronowa /gluten/.
Napój jabłkowy.
Składniki: sok jabłkowy 100% tłoczony.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Ananas świeży.
|
ŚRODA
01.11.2017
WSZYSTKICH
ŚWIĘTYCH
|
|
|
|
CZWARTEK
02.11.2017
|
Rogalik maślany z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło /laktoza/.
Płatki kukurydziane.
Składniki:łamane ziarno
kukurydzy(92%), cukier, sól, ekstrakt
słodu jęczmiennego.
Mleko 2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.
II
śniadanie: rodzynki suszone.
|
Rosół z
kluseczkami z kaszy manny.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, kasza manna /gluten/.
Mielonka w panierce z dodatkiem
sezamu.
Składniki: mięso wieprzowe60%, sól,
białko sojowe, seler, mleko /laktoza/,bułka tarta /gluten/,
sezam, olej. Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Sałatka ze świeżych liści szpinaku
z dodatkiem pomidorów koktajlowych.
Składniki: szpinak baby, olej,
pomidor koktajlowy, przyprawy.
Kompot wiśniowy.
Składniki: wiśnie drylowane.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Banan.
|
PIĄTEK 03.11.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta z ryby
wędzonej.
Składniki: ryba, majonez /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: świeża papryka żółta
i świeża papryka zielona do
chrupania.
|
Żur śląski
z ziemniakami – zabielany.
Składniki: żur śląski/gluten/, szyje z indyka,
ziemniaki, marchew,seler, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Ryż biały
na mleku.
Składniki: ryż biały długoziarnisty /gluten/, mleko
/laktoza/.
Mus truskawkowy
na ciepło.
Składniki: truskawka mrożona, mąka ziemniaczana.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/,
mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Marchewka tarta z jabłkiem.
Składniki: marchew, jabłka.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz