piątek, 20 października 2017

Jadłospis 23.10. - 27.10.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         23.10.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek  topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Ogórek  zielony.

Kiełki  brokuła.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/ orkisz.
II śniadanie:  biszkopty.
Kalafiorowa  czysta z warzywami  z dodatkiem  kaszy manny.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka, kalafior, kasza  manna/gluten/, seler, marchew, pietruszka.
Gulasz  z szynki wieprzowej -zabielany.
Składniki: mięso z szynki, mąka pszenna, masło klarowane  /laktoza/, śmietana/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Surówka: por, kukurydza, majonez,jogurt naturalny.
Składniki: por,  kukurydza, majonez /jaja, gorczyca/, jogurt /laktoza/.
Napar  z herbaty malinowej  z cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”- podwójna ilość, cukier, cytryna.
Jogurt  pitny banan.
Składniki:mleko  /laktoza/,banan.

Wafle  ryżowe.
Składniki: mąka ryżowa.




     WTOREK    
    

        24.10.2017   




Chleb razowy z masłem.
Składniki:  mąka  żytnia /gluten/, słód  jęczmienny.
Szynkowa   drobiowa.
Składniki: mięso  drobiowe  z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe
Sałata  lodowa.
Ser  żółty.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
II  śniadanie: rzodkiewka  do  chrupania.
Szczawiowa  z  warzywami-zabielana.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z indyka, szczaw  konserwowy,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietana /laktoza/.
Schab  w rękawie  pieczony w piekarniku.
Składniki: schab  b/ kości, przyprawy.
Ziemniaki puree z  koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Sałatka z pomidorów  z jogurtem naturalnym  z dodatkiem szczypiorku.
Składniki: pomidory  malinowe, jogurt naturalny/laktoza/.
Lemoniada
Składniki: woda gazowana, cytryna.
Chleb  pszenno -  żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.

Owoc.

  ŚRODA
      25.10.2017         




Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Polędwica z indyka.
Składniki: filet   z indyka.
Sałata.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  marchewka     w plasterkach  do  chrupania.
Rosół z makaronem  literki  z  dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka,    seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Bigos  z kapusty  białej.
Składniki: kiełbasa z szynki, koncentrat pomidorowy, przyprawy.
Ziemniaki  purree  ze  śmietaną.
Składniki: ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Budyń  śmietankowy na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, jaja, soja.

Pałeczki   kukurydziane.
Składniki:  mąka  kukurydziana.
          
  CZWARTEK
      26.10.2017       
    
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta  mięsna.
Składniki: mięso  wieprzowe,  musztarda/gorczyca/, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata  z cukrem i cytryną.
II  śniadanie:  ananas  świeży.
Koperkowa  z  zacierką.
Składniki: porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, koperek  zielony.
Ryba- filet  „Miruna”  w  panierce             z  dodatkiem  sezamu.
Składniki: ryba, mąka  pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/, sezam, olej. Ziemniaki  purree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka  z  zielonej  fasolki szparagowej    z cebulką  i  olejem.
Składniki: fasolka szparagowa, cebula, olej.
Herbata o smaku  miętowym z cytryną.
Składniki: herbata „Mięta”, cukier, cytryna.
Deser  o smaku waniliowym z sosem truskawkowym.
Składniki: serwatka, woda, mleko.
      
   PIĄTEK                27.10.2017 r.


Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko  gotowane  ½  szt.
Składniki: jaja.
Szczypiorek.
Sałata
Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  pomidor  śliwkowy.
Zupa – barszcz ukraiński  zabielany.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje             z indyka, burak, kapusta biała, ziemniaki, seler, pietruszka,marchew, śmietana /laktoza/.
Kopytka  z  twarogiem.
Składniki: ziemniaki, twaróg /laktoza/,  mąka ziemniaczana, jaja.
Masło  roztopione do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier - dodatek.

Napój  marchwiowo - jabłkowy.
Składniki: 100 %  tłoczony.

Chleb  pszenno -  żytni  zapiekany w piekarniku  z masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, mąka pszenna /gluten/.
Tarty  ser  żółty.
Składniki:  mleko /laktoza/.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)