DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
23.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Serek topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Ogórek zielony.
Kiełki brokuła.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/ orkisz.
II śniadanie: biszkopty.
|
Kalafiorowa czysta z warzywami z dodatkiem
kaszy manny.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, kalafior, kasza manna/gluten/,
seler, marchew, pietruszka.
Gulasz z szynki wieprzowej -zabielany.
Składniki: mięso z szynki, mąka pszenna,
masło klarowane /laktoza/,
śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Surówka: por, kukurydza,
majonez,jogurt naturalny.
Składniki: por, kukurydza, majonez /jaja, gorczyca/,
jogurt /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej z cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”-
podwójna ilość, cukier, cytryna.
|
Jogurt pitny banan.
Składniki:mleko /laktoza/,banan.
Wafle ryżowe.
Składniki: mąka ryżowa.
|
WTOREK
24.10.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka
żytnia /gluten/, słód jęczmienny.
Szynkowa drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe
z kurczaka, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe.
Sałata lodowa.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
II
śniadanie: rzodkiewka do chrupania.
|
Szczawiowa z
warzywami-zabielana.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z
indyka, szczaw konserwowy,seler,
marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietana /laktoza/.
Schab w rękawie
pieczony w piekarniku.
Składniki: schab b/ kości, przyprawy.
Ziemniaki puree z koperkiem.
Składniki: ziemniaki, koperek.
Sałatka z pomidorów z jogurtem naturalnym z dodatkiem szczypiorku.
Składniki: pomidory malinowe, jogurt naturalny/laktoza/.
Lemoniada
Składniki: woda gazowana, cytryna.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło /laktoza/.
Owoc.
|
ŚRODA
25.10.2017
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Polędwica z indyka.
Składniki: filet z indyka.
Sałata.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: marchewka w plasterkach do
chrupania.
|
Rosół z makaronem literki
z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, seler, marchew,
pietruszka, mąka pszenna /gluten/.
Bigos z kapusty
białej.
Składniki: kiełbasa z szynki,
koncentrat pomidorowy, przyprawy.
Ziemniaki purree
ze śmietaną.
Składniki: ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Budyń śmietankowy na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, jaja,
soja.
Pałeczki kukurydziane.
Składniki: mąka
kukurydziana.
|
CZWARTEK
26.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso wieprzowe,
musztarda/gorczyca/, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
II
śniadanie: ananas świeży.
|
Koperkowa z
zacierką.
Składniki: porcje rosołowe, seler,
marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, koperek zielony.
Ryba- filet „Miruna”
w panierce z dodatkiem
sezamu.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, bułka tarta /gluten/,
sezam, olej. Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /laktoza/.
Sałatka z
zielonej fasolki
szparagowej z cebulką i
olejem.
Składniki: fasolka szparagowa,
cebula, olej.
Herbata o smaku miętowym z cytryną.
Składniki: herbata „Mięta”, cukier,
cytryna.
|
Deser o smaku waniliowym z sosem truskawkowym.
Składniki: serwatka, woda,
mleko.
|
PIĄTEK 27.10.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Jajko gotowane
½ szt.
Składniki: jaja.
Szczypiorek.
Sałata
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: pomidor śliwkowy.
|
Zupa – barszcz ukraiński zabielany.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z
indyka, burak, kapusta biała, ziemniaki, seler, pietruszka,marchew,
śmietana /laktoza/.
Kopytka z
twarogiem.
Składniki: ziemniaki, twaróg /laktoza/, mąka ziemniaczana, jaja.
Masło roztopione do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier - dodatek.
Napój marchwiowo - jabłkowy.
Składniki: 100 % tłoczony.
|
Chleb pszenno -
żytni zapiekany w
piekarniku z masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka żytnia /gluten/,
mąka pszenna /gluten/.
Tarty ser
żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz