niedziela, 15 października 2017

Jadłospis 16.10. - 20.10.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         16.10.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kiełki  brokuła.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: ¼  jabłka.
Kartoflanka  z warzywami  z dodatkiem  pora.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka,por.
Kluski  na parze  polane  masełkiem  roztopionym.
Składniki: maka pszenna,woda,olej  rzepakowy, drożdże, jaja, mleko pełne w proszku, cukier, masło /laktoza/.
Cukier  do posypania.

Herbata  malinowa  z cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”, cukier, cytryna.
Sandwicze  z chleba pszenno- zytniego  z masełkiem czosnkowym
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, czosnek.
Keczup.

Kakao  na mleko.
Składniki: mleko /laktoza/,soja.


     WTOREK    
    

        17.10.2017   




Chałka  drożdżowa  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna /gluten/, drożdże.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.



II  śniadanie: marchew  świeża  krojona  na frytki.
Cebulowa - krem.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z indyka, cebula,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietana /laktoza/.
Groszek  ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja/.
Kotlet  z kurczaka  w chrupiącej  panierce  kukurydzianej.
Składniki: filet z kurczaka, mąka kukurydziana,bułka tarta/gluten/,jaja,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /gluten/.
Kapusta kiszona na  maśle klarowanym.
Składniki: kapusta kiszona, masło klarowane /laktoza/.
Lemoniada.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.
Chleb  pszenno -  żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.

Mandarynka  w syropie.

  ŚRODA
      18.10.2017         




Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Baleron  gotowany.
Składniki:mięso wieprzowe.
Sałata.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  różyczki  kalafiora  do  chrupania.
Ogórkowa z ziemniakami -zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z indyka,   ogórek kiszony, seler, marchew, pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Pulpety  wieprzowe gotowane.
Składniki: łopatka b/kości, kasza manna/gluten/, jaja.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Sos o smaku  pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy, mąka pszenna/ gluten/, śmietanka /laktoza/.
Napój jabłkowy.
Składniki: naturalnie  mętny 100% tłoczony.
Pudding  truskawkowo-   -waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
          
  CZWARTEK
      19.10.2017       
    
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z twarogu  i ryby.
Składniki: mleko/laktoza/, makrela  wędzona/ryba/.
Szczypior.
Herbata  z cukrem i cytryną.
II  śniadanie: gruszka  w plasterkach
Biały barszcz z maślanki  z warzywami      i koperkiem.
Składniki: porcje rosołowe, maślanka /laktoza/, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,  burak.
Karczek  duszony z cebulą i czosnkiem     w sosie -zabielany.
Składniki: karczek b/kości, mąka  pszenna /gluten/,cebula, czosnek, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki  gotowane.
Składniki: ziemniaki.
Sałata  lodowa  z olejem  z dodatkiem prażonego  słonecznika.
Składniki: sałata, olej, słonecznik.
Lemoniada.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.
Biszkopty   „Petitki”
Składniki: mąka pszenna, cukier, jaja.


Herbata z cukrem i cytryną.
      
   PIĄTEK                20.10.2017 r.


Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Nutella  orzechowa.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  jogurt  owocowy.
Składniki:mleko /laktoza/, wsad wiśniowy.
Krupnik z warzywami z dodatkiem  kaszy jaglanej  i  ziemniaków.
Składniki:  porcje  rosołowe, szyje             z indyka, kasza  jaglana, ziemniaki, seler, pietruszka, marchew.
Ryba z piekarnika pod ziołową pierzynką.
Składniki: ryba, kolendra, cebula, lubczyk,czosnek,sól, majeranek.
Makaron pełne ziarno.
Składniki: mąka  makaronowa  pszenna  pełnoziarnista.
Sos  z serka topionego.
Składniki: mleko /laktoza/.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.

Bułka pszenna  z masłem.
Składniki:  mąka pszenna /gluten/.

Ogórek  świeży.
Koperek.
Kawa  mleczna.
Składniki:mleko  /laktoza/, orkisz.






Składniki napisane pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                  
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...