DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
16.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kiełki brokuła.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: ¼ jabłka.
|
Kartoflanka z warzywami
z dodatkiem pora.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, ziemniaki, seler, marchew, pietruszka,por.
Kluski na parze
polane masełkiem roztopionym.
Składniki: maka pszenna,woda,olej rzepakowy, drożdże, jaja, mleko
pełne w proszku, cukier, masło /laktoza/.
Cukier do posypania.
Herbata malinowa
z cytryną.
Składniki: herbata „MALINA”, cukier,
cytryna.
|
Sandwicze z chleba pszenno- zytniego z masełkiem czosnkowym
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, czosnek.
Keczup.
Kakao na mleko.
Składniki: mleko /laktoza/,soja.
|
WTOREK
17.10.2017
|
Chałka drożdżowa
z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, drożdże.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
II
śniadanie: marchew świeża krojona
na frytki.
|
Cebulowa - krem.
Składniki: porcje rosołowe,szyje z
indyka, cebula,seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, śmietana
/laktoza/.
Groszek ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja/.
Kotlet z kurczaka
w chrupiącej panierce kukurydzianej.
Składniki: filet z kurczaka, mąka
kukurydziana,bułka tarta/gluten/,jaja,olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko /gluten/.
Kapusta kiszona na maśle klarowanym.
Składniki: kapusta kiszona, masło
klarowane /laktoza/.
Lemoniada.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
masło /laktoza/.
Mandarynka w syropie.
|
ŚRODA
18.10.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Baleron gotowany.
Składniki:mięso wieprzowe.
Sałata.
Rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: różyczki kalafiora
do chrupania.
|
Ogórkowa z ziemniakami -zabielana.
Składniki: porcje rosołowe, szyje z
indyka, ogórek kiszony, seler, marchew,
pietruszka,śmietanka /laktoza/.
Pulpety wieprzowe gotowane.
Składniki: łopatka b/kości, kasza
manna/gluten/, jaja.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sos o smaku pomidorowym.
Składniki: koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna/ gluten/, śmietanka /laktoza/.
Napój jabłkowy.
Składniki: naturalnie mętny 100% tłoczony.
|
Pudding truskawkowo- -waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
CZWARTEK
19.10.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z twarogu i ryby.
Składniki: mleko/laktoza/,
makrela wędzona/ryba/.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
II śniadanie: gruszka w plasterkach
|
Biały barszcz z maślanki z warzywami i koperkiem.
Składniki: porcje rosołowe, maślanka
/laktoza/, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, burak.
Karczek duszony z cebulą i czosnkiem w sosie -zabielany.
Składniki: karczek b/kości,
mąka pszenna /gluten/,cebula,
czosnek, śmietanka /laktoza/.
Ziemniaki gotowane.
Składniki: ziemniaki.
Sałata lodowa
z olejem z dodatkiem
prażonego słonecznika.
Składniki: sałata, olej, słonecznik.
Lemoniada.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Biszkopty „Petitki”
Składniki: mąka pszenna, cukier, jaja.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
PIĄTEK 20.10.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: jogurt owocowy.
Składniki:mleko /laktoza/, wsad
wiśniowy.
|
Krupnik z warzywami z
dodatkiem kaszy jaglanej i
ziemniaków.
Składniki: porcje
rosołowe, szyje z
indyka, kasza jaglana, ziemniaki, seler,
pietruszka, marchew.
Ryba z piekarnika pod ziołową
pierzynką.
Składniki: ryba, kolendra,
cebula, lubczyk,czosnek,sól, majeranek.
Makaron pełne ziarno.
Składniki: mąka makaronowa
pszenna pełnoziarnista.
Sos z serka topionego.
Składniki: mleko /laktoza/.
Szczypior.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Ogórek świeży.
Koperek.
Kawa mleczna.
Składniki:mleko /laktoza/, orkisz.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz