DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
27.11.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki:mięso wieprzowe 71 %, woda, sól, gluten,gorczyca,
laktoza, sezam, jaja.
Pomidor malinowy.
Herbata z
cukrem i cytryną
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka
w plasterkach do chrupania.
|
Zupa z buraków z
ziemniakami-zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka,buraki, śmietana/laktoza/, natka pietruszki.
Bitki z indyka duszone z dodatkiem cebuli w sosie
zabielanym.
Składniki: filet z indyka,,
masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ryż biały
na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Sałatka z brokuł z sosem
jogurtowo- czosnkowym.
Składniki: gotowane różyczki
brokuła, jogurt naturalny/laktoza/.
Woda źródlana
z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Rogalik maślany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
drożdże, masło/laktoza/.
Sok marchewkowy.
|
WTOREK
28.11.2017
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówka grzana.
Składniki: mieso wieprzowe 61%, mleko/laktoza/,
białka mleka, gorczyca,
seler, sezam, jaja.
Musztarda.
Składniki: musztarda /gorczyca/.
Keczup.
Składniki: 200g pomidorów
użyto do wyprodukowania 100 g. keczupu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II
śniadanie: marchewka do
chrupania w plasterkach.
|
Zupa rybna
z warzywami z dodatkiem ziemniaków i tymianku
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki,tymianek.
Kluski na parze
polane masłem rozpuszczonym posypane
cukrem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja, drożdże, masło osełka/laktoza/, cukier.
Kompot śliwkowy.
Składniki: śliwki kompotowe
ze słoja.
|
Chleb zapiekany z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szczypiorek.
|
ŚRODA
29.11.2017
|
Bułka razowa - paluch z masłem.
Składniki: mąka żytnia
typ 700, /gluten/, słód jęczmienny, masło/laktoza/.
Twarożek z
jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/,
jogurt /laktoza/.
Czarnuszka - przyprawa
do posypania.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
II śniadanie: ćwiartki
jabłka.
|
Rosół z makaronem zwierzątka z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Kotlet schabowy panierowany.
Składniki: schab
b/kości, mąka pszenna/gluten/, bułka
tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Surówka z selera i
kukurydzy z
dodatkiem majonezu.
Składniki: seler, kukurydza, majonez
/jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Wafle ryżowe.
Składniki: mąka ryżowa.
|
CZWARTEK
30.11.2017
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata masłowa.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao/soja/.
II
śniadanie: gruszka w
plasterkach.
|
Zalewajka z ziemniakami z dodatkiem majeranku.
Składniki: zakwas żurku/ gluten/, szyje
z indyka, seler, marchew, pietruszka,ziemniaki, majeranek.
Gulasz z szynki
wieprzowej.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/,cebula,
czosnek,mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna/ gluten/.
Surówka z ogórka świeżego z koperkiem.
Składniki: ogórek świeży,
koperek, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Jogurt naturalny
z dodatkiem miodu.
Składniki: mleko /laktoza/,
miód.
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
|
PIĄTEK
01.12.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta rybna.
Składniki: ryba, twaróg/laktoza/.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie:kalarepka do chrupania.
|
Ogórkowa z zacierką - zabielana
śmietaną.
Składniki: szyje z indyka,
ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka,
ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Sos musztardowy.
Składniki: musztarda/gorczyca/,śmietana/laktoza/.
Ziemniaki purree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane,
mleko/laktoza/.
Surówka z marchewki.
Składniki:marchew, jogurt naturalny/laktoza/.
Mix herbat
z cukrem.
Składniki: herbata Malina, herbata
Mięta, cukier.
|
Galaretka - własnej
produkcji z owocami kompotowymi.
Składniki: wiśnie kompotowe, żelatyna.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz