niedziela, 26 listopada 2017

Jadłospis 27.11. - 01.12.2017


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         27.11.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Schab   sopocki.
Składniki:mięso wieprzowe  71 %, woda, sól, gluten,gorczyca, laktoza, sezam, jaja.
Pomidor  malinowy.
Herbata  z  cukrem  i cytryną
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.
II śniadanie:  rzodkiewka   w plasterkach  do  chrupania.
Zupa z buraków z ziemniakami-zabielana  śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,buraki, śmietana/laktoza/, natka  pietruszki.
Bitki  z indyka duszone z dodatkiem cebuli  w sosie  zabielanym.
Składniki: filet z indyka,, masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ryż  biały  na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Sałatka z brokuł  z sosem  jogurtowo- czosnkowym.
Składniki: gotowane  różyczki  brokuła, jogurt  naturalny/laktoza/.
Woda  źródlana  z  cytryną.
Składniki: woda   źródlana, cytryna.
Rogalik maślany             z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, drożdże, masło/laktoza/.

Sok  marchewkowy.






     WTOREK    
     28.11.2017   




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Parówka  grzana.
Składniki: mieso  wieprzowe 61%, mleko/laktoza/, białka  mleka, gorczyca, seler, sezam, jaja.
Musztarda.
Składniki: musztarda /gorczyca/.
Keczup.
Składniki: 200g  pomidorów  użyto   do  wyprodukowania   100 g. keczupu.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.
II  śniadanie: marchewka do  chrupania w plasterkach.
Zupa  rybna  z warzywami  z dodatkiem  ziemniaków i  tymianku
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, ziemniaki,tymianek.

Kluski  na parze  polane  masłem  rozpuszczonym  posypane  cukrem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,  jaja, drożdże, masło  osełka/laktoza/, cukier.

Kompot  śliwkowy.
Składniki: śliwki  kompotowe  ze  słoja.

Chleb  zapiekany            z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Szczypiorek.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   




ŚRODA
      29.11.2017         





Bułka razowa - paluch          z masłem.
Składniki: mąka żytnia typ 700, /gluten/, słód  jęczmienny, masło/laktoza/.
Twarożek  z  jogurtem.
Składniki: twaróg /laktoza/, jogurt /laktoza/.
Czarnuszka -  przyprawa    do  posypania.

Herbata  malinowa z cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
II śniadanie:   ćwiartki  jabłka.
Rosół z makaronem  zwierzątka                 z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Kotlet schabowy  panierowany.
Składniki:  schab  b/kości,  mąka pszenna/gluten/,  bułka  tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki  puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko  /laktoza/.
Surówka z selera  i  kukurydzy                  z dodatkiem  majonezu.
Składniki: seler, kukurydza, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
Wafle  ryżowe.
Składniki: mąka  ryżowa.


          
  CZWARTEK
      30.11.2017       
    
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Rolada  ustrzycka.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Sałata  masłowa.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/soja/.
II  śniadanie:  gruszka  w  plasterkach.


Zalewajka  z ziemniakami  z dodatkiem majeranku.
Składniki: zakwas  żurku/ gluten/,       szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka,ziemniaki, majeranek.
Gulasz  z szynki  wieprzowej.
Składniki: mięso z szynki  wieprzowej, masło  klarowane/laktoza/,cebula, czosnek,mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Kasza   jęczmienna  na  sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/ gluten/.
Surówka z ogórka świeżego  z koperkiem.
Składniki: ogórek  świeży,  koperek, przyprawy.
Herbata z cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata, cukier,  cytryna.
Jogurt  naturalny  z dodatkiem   miodu.
Składniki: mleko /laktoza/, miód.

Chleb  pszenno- żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
      
   PIĄTEK               
01.12.2017 r.




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  rybna.
Składniki: ryba, twaróg/laktoza/.
Szczypiorek.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie:kalarepka  do  chrupania.
Ogórkowa z zacierką  - zabielana  śmietaną.        
Składniki: szyje z indyka, ogórek  kiszony, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Sos  musztardowy.
Składniki: musztarda/gorczyca/,śmietana/laktoza/.
Ziemniaki purree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka z marchewki.
Składniki:marchew, jogurt  naturalny/laktoza/.
Mix  herbat  z cukrem.
Składniki: herbata Malina,  herbata  Mięta, cukier.

Galaretka  - własnej  produkcji z  owocami  kompotowymi.

Składniki: wiśnie  kompotowe, żelatyna.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                 

Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...