niedziela, 19 listopada 2017

Jadłospis 20.11. - 24.11.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         20.11.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Twarożek  na  słodko  posypany  cynamonem.
Składniki: mleko /laktoza/, cynamon  mielony/seler, gorczyca,mąka pszenna/.

Kawa  mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/, orkisz.
II śniadanie: ananas   świeży   krojony.
Rosół z lanym ciastem i natką pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,maka pszenna/gluten/, jaja, natka  pietruszki.
Karczek  duszony w sosie  zabielanym.
Składniki: karczek  b/ kości, masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Kasza  gryczana biała.
Składniki: kasza biała/gluten/.
Sałatka z pekinki  na zielono.
Składniki: kapusta pekińska, ogórek zielony, koperek.
Kompot  wiśniowy.
Składniki: wiśnie   ze słoja.
Chleb pszenno - żytni           z masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Marchewka tarta             z jabłkiem.
Składniki: marchew  świeża, jabłko.






     WTOREK    
    

        21.11.2017   




   SZWEDZKI   STÓŁ


Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Chleb  razowy.
Składniki: mąka  pszenna/gluten/,mąka żytnia/  gluten/, słód  żytni,
serwatka w proszku,woda, drożdże.
Rolada ustrzycka wędzona.
Składniki: mleko/laktoza/, stabilizator- chlorek wapnia, kultury  bakterii, sól.
Ser  żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Szynkowa z piersi kurczaka.
Składniki: mięso  drobiowe  z  kurczaka 62%, białko sojowe, mleko/laktoza/, błonnik sojowy, ekstrakty przypraw/seler/.
Schab  sopocki.
Składniki:mięso wieprzowe 71%,skrobia  kukurydziana,aromat/seler/, hydrolizat białka sojowego.
Kiełki.
Ogórek świeży.
Sałata  zielona.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
II  śniadanie: mandarynka.





Jarzynowa zabielana z dodatkiem lubczyka.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/, lubczyk.
Bułka pszenna  pokrojona.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Serdelka  grzana.
Składniki: mięso wieprzowe 44%, woda, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe 5%,błonnik  pszenny, aromat /seler/.
Sałatka  ziemniaczana  z dodatkiem majonezu.
Składniki: ziemniaki,marchew , seler, pietruszka, groszek konserwowy, majonez/jaja,gorczyca/.

Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.




Suszone kostki jabłka     z sokiem  truskawkowym.
Składniki: jabłko, suszony  zagęszczony sok  truskawkowy,  zagęszczony sok  truskawkowy.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           




ŚRODA
      22.11.2017          





Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Nutella  orzechowa.
Składniki:cukier, olej palmowy, orzechy  laskowe13 %,mleko  odtłuszczone w proszku 8,7%,lecytyny/soja/,wanilina

Jabłko w  plasterkach.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata  malinowa z cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
II śniadanie:   rzodkiewka  do  chrupania.
Rosół z makaronem  gwiazdka                   z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, maka pszenna /gluten/,jaja.
Rolada  wieprzowa w sosie zabielanym.
Składniki: płaty z szynki wieprzowej, mięso mielone  z łopatki, musztarda/gorczyca/, śmietana/laktoza/.
Kluski ziemniaczane  białe.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mąka ziemniaczana, jaja.
Sałatka z buraków z cebulą.
Składniki: buraki gotowane, cebula,przyprawy.
Woda  źródlana z pomarańczą.
Składniki: woda  źródlana, pomarańcza.
Budyń  waniliowy na mleku  z  owocami zagęszczony  mąką ziemniaczaną.
Składniki: mleko/laktoza/, mąka ziemniaczana.

          
  CZWARTEK
      23.11.2017       
    
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Baleron  gotowany.
Składniki:  karczek wieprzowy wędzony parzony  z dodatkiem  wody  i białka  zwierzęcego/soja i produkty pochodne,seler/.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier, cytryna.
II  śniadanie: ogórek  zielony w plasterkach.


Zupa z żółtą  fasolką szparagową.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka,ziemniaki,fasolka  szparagowa.
Filet z kurczaka w cieście - smażony.
Składniki: filet z kurczaka, mąka ziemniaczana/gluten/, jaja, majonez/gorczyca, jaja/,mleko/laktoza/.
Ziemniaki  purre ze  śmietaną.
Składniki: ziemniaki  gotowane, śmietana /laktoza/.
Mix  sałat z jogurtem naturalnym              z dodatkiem  prażonego  słonecznika.
Składniki: sałata  lodowa, jogurt naturalny/laktoza/, słonecznik  prażony.
Napój  jabłkowy.
Składniki: sok  jabłkowy  100%  tłoczony.
Jogurt  naturalny 180.
Składniki:mleko /laktoza/.


Ciastko  biszkoptowe.
Składniki: mąka pszenna 36%/gluten/, masa  jajowa  pasteryzowana(27%), cukier, woda, syrop  glukozowo - fruktozowy.
      
   PIĄTEK               
24.11.2017 r.




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Tuńczyk  w sosie  własnym.
Składniki: ryba.
Koperek  świeży.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: różyczki kalafiora do chrupania.
Lekka  grochówka z ziemniakami              z  dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka, groch  łuszczony, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki,majeranek.
Ryż na  mleku.
Składniki: ryż  biały długoziarnisty,  mleko /laktoza/.
Dżem 100%  ekstra  gładki.
Składniki:
Bita  śmietana.
Składniki:  śmietana 30  % /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej b/ cukru.
Składniki: herbata Malina -  podwójna ilość.

Sandwicze  z chleba  pszenno- żytniego          z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.

Ser  żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Sok  porzeczkowo - -jabłkowy 150 ml.
Składniki: sok  porzeczkowy NFC-30%,
sok jabłkowyNFC – 70%







Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...