DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
20.11.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Twarożek na
słodko posypany cynamonem.
Składniki: mleko /laktoza/, cynamon mielony/seler, gorczyca,mąka pszenna/.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/,
orkisz.
II śniadanie: ananas świeży
krojony.
|
Rosół z lanym ciastem i natką
pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka,maka pszenna/gluten/, jaja, natka pietruszki.
Karczek duszony w sosie zabielanym.
Składniki: karczek b/ kości, masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/,
śmietana/laktoza/.
Kasza gryczana biała.
Składniki: kasza biała/gluten/.
Sałatka z pekinki na zielono.
Składniki: kapusta pekińska, ogórek
zielony, koperek.
Kompot wiśniowy.
Składniki: wiśnie ze słoja.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Marchewka tarta z jabłkiem.
Składniki: marchew świeża, jabłko.
|
WTOREK
21.11.2017
|
SZWEDZKI STÓŁ
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Chleb razowy.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,mąka żytnia/ gluten/, słód żytni,
serwatka w proszku,woda, drożdże.
Rolada ustrzycka wędzona.
Składniki: mleko/laktoza/, stabilizator-
chlorek wapnia, kultury bakterii, sól.
Ser żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Szynkowa z piersi kurczaka.
Składniki: mięso drobiowe
z kurczaka 62%, białko sojowe,
mleko/laktoza/, błonnik sojowy, ekstrakty przypraw/seler/.
Schab sopocki.
Składniki:mięso wieprzowe
71%,skrobia kukurydziana,aromat/seler/,
hydrolizat białka sojowego.
Kiełki.
Ogórek świeży.
Sałata zielona.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
II
śniadanie: mandarynka.
|
Jarzynowa zabielana z dodatkiem
lubczyka.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, śmietana
/laktoza/, lubczyk.
Bułka pszenna pokrojona.
Składniki: mąka pszenna /gluten/.
Serdelka grzana.
Składniki: mięso wieprzowe 44%,
woda, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe 5%,błonnik pszenny, aromat /seler/.
Sałatka ziemniaczana z dodatkiem majonezu.
Składniki: ziemniaki,marchew ,
seler, pietruszka, groszek konserwowy, majonez/jaja,gorczyca/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Suszone kostki jabłka z sokiem
truskawkowym.
Składniki: jabłko, suszony zagęszczony sok truskawkowy, zagęszczony sok truskawkowy.
|
ŚRODA
22.11.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki:cukier, olej palmowy,
orzechy laskowe13 %,mleko odtłuszczone w proszku 8,7%,lecytyny/soja/,wanilina
Jabłko w plasterkach.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
II śniadanie: rzodkiewka
do chrupania.
|
Rosół z makaronem gwiazdka z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, maka pszenna /gluten/,jaja.
Rolada wieprzowa w sosie zabielanym.
Składniki: płaty z szynki
wieprzowej, mięso mielone z łopatki,
musztarda/gorczyca/, śmietana/laktoza/.
Kluski ziemniaczane białe.
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, jaja.
Sałatka z buraków z cebulą.
Składniki: buraki gotowane,
cebula,przyprawy.
Woda źródlana z pomarańczą.
Składniki: woda źródlana, pomarańcza.
|
Budyń waniliowy na mleku z
owocami zagęszczony mąką
ziemniaczaną.
Składniki: mleko/laktoza/,
mąka ziemniaczana.
|
CZWARTEK
23.11.2017
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Baleron gotowany.
Składniki: karczek wieprzowy wędzony parzony z dodatkiem
wody i białka zwierzęcego/soja i produkty
pochodne,seler/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier,
cytryna.
II
śniadanie: ogórek zielony w
plasterkach.
|
Zupa z żółtą fasolką szparagową.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,ziemniaki,fasolka
szparagowa.
Filet z kurczaka w cieście -
smażony.
Składniki: filet z kurczaka, mąka
ziemniaczana/gluten/, jaja, majonez/gorczyca, jaja/,mleko/laktoza/.
Ziemniaki purre ze
śmietaną.
Składniki: ziemniaki gotowane, śmietana /laktoza/.
Mix sałat z jogurtem naturalnym z dodatkiem prażonego
słonecznika.
Składniki: sałata lodowa, jogurt naturalny/laktoza/,
słonecznik prażony.
Napój jabłkowy.
Składniki: sok jabłkowy
100% tłoczony.
|
Jogurt naturalny 180.
Składniki:mleko /laktoza/.
Ciastko biszkoptowe.
Składniki: mąka pszenna 36%/gluten/,
masa jajowa pasteryzowana(27%), cukier, woda,
syrop glukozowo - fruktozowy.
|
PIĄTEK
24.11.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Tuńczyk w sosie
własnym.
Składniki: ryba.
Koperek świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: różyczki kalafiora do chrupania.
|
Lekka grochówka z ziemniakami z dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka,
groch łuszczony, marchew, seler, pietruszka,
ziemniaki,majeranek.
Ryż na mleku.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Dżem 100% ekstra
gładki.
Składniki:
Bita śmietana.
Składniki: śmietana 30
% /laktoza/.
Napar z herbaty malinowej b/
cukru.
Składniki: herbata Malina - podwójna ilość.
|
Sandwicze z chleba
pszenno- żytniego z
masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Sok porzeczkowo - -jabłkowy 150 ml.
Składniki: sok porzeczkowy NFC-30%,
sok jabłkowyNFC – 70%
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz