| 
DATA | 
ŚNIADANIE | 
OBIAD | 
PODWIECZOREK | 
| 
    PONIEDZIAŁEK 
         20.11.2017 | 
Chleb pszenno - żytni           z masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
  żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/. 
Twarożek  na 
  słodko  posypany  cynamonem. 
Składniki: mleko /laktoza/, cynamon  mielony/seler, gorczyca,mąka pszenna/. 
Kawa  mleczna. 
Składniki: mleko /laktoza/,
  orkisz. 
II śniadanie: ananas   świeży  
  krojony. | 
Rosół z lanym ciastem i natką
  pietruszki. 
Składniki: szyje z indyka, seler,
  marchew, pietruszka,maka pszenna/gluten/, jaja, natka  pietruszki. 
Karczek  duszony w sosie  zabielanym. 
Składniki: karczek  b/ kości, masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/,
  śmietana/laktoza/. 
Kasza  gryczana biała. 
Składniki: kasza biała/gluten/. 
Sałatka z pekinki  na zielono. 
Składniki: kapusta pekińska, ogórek
  zielony, koperek. 
Kompot  wiśniowy. 
Składniki: wiśnie   ze słoja. | 
Chleb pszenno - żytni           z masłem.   
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
  żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/. 
Marchewka tarta             z jabłkiem. 
Składniki: marchew  świeża, jabłko. | 
| 
     WTOREK      
        21.11.2017     | 
  
  SZWEDZKI   STÓŁ 
Chleb  pszenno -żytni            z 
  masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
  żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/. 
Chleb  razowy. 
Składniki: mąka  pszenna/gluten/,mąka żytnia/  gluten/, słód  żytni, 
serwatka w proszku,woda, drożdże. 
Rolada ustrzycka wędzona. 
Składniki: mleko/laktoza/, stabilizator-
  chlorek wapnia, kultury  bakterii, sól. 
Ser  żółty. 
Składniki: mleko/laktoza/. 
Szynkowa z piersi kurczaka. 
Składniki: mięso  drobiowe 
  z  kurczaka 62%, białko sojowe,
  mleko/laktoza/, błonnik sojowy, ekstrakty przypraw/seler/. 
Schab  sopocki. 
Składniki:mięso wieprzowe
  71%,skrobia  kukurydziana,aromat/seler/,
  hydrolizat białka sojowego. 
Kiełki. 
Ogórek świeży. 
Sałata  zielona. 
Kakao  na 
  mleku. 
Składniki: mleko /laktoza/,
  soja. 
II 
  śniadanie: mandarynka. | 
Jarzynowa zabielana z dodatkiem
  lubczyka. 
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, śmietana
  /laktoza/, lubczyk. 
Bułka pszenna  pokrojona. 
Składniki: mąka pszenna /gluten/. 
Serdelka  grzana. 
Składniki: mięso wieprzowe 44%,
  woda, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe 5%,błonnik  pszenny, aromat /seler/. 
Sałatka  ziemniaczana  z dodatkiem majonezu. 
Składniki: ziemniaki,marchew ,
  seler, pietruszka, groszek konserwowy, majonez/jaja,gorczyca/. 
Herbata  czarna z cukrem i cytryną. 
Składniki: herbata ekspresowa,
  cukier, cytryna. | 
Suszone kostki jabłka     z sokiem 
  truskawkowym. 
Składniki: jabłko, suszony  zagęszczony sok  truskawkowy,  zagęszczony sok  truskawkowy.                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                             | 
| 
ŚRODA 
      22.11.2017           | 
Chleb  pszenno - żytni  z masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
  żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/. 
Nutella  orzechowa. 
Składniki:cukier, olej palmowy,
  orzechy  laskowe13 %,mleko  odtłuszczone w proszku 8,7%,lecytyny/soja/,wanilina 
Jabłko w  plasterkach. 
Składniki: mleko /laktoza/. 
Herbata  malinowa z cytryną. 
Składniki: herbata Malina, cytryna. 
II śniadanie:   rzodkiewka 
  do  chrupania. | 
Rosół z makaronem  gwiazdka                   z dodatkiem natki  pietruszki. 
Składniki: szyje z indyka, seler,
  marchew, pietruszka, maka pszenna /gluten/,jaja. 
Rolada  wieprzowa w sosie zabielanym. 
Składniki: płaty z szynki
  wieprzowej, mięso mielone  z łopatki,
  musztarda/gorczyca/, śmietana/laktoza/. 
Kluski ziemniaczane  białe. 
Składniki: ziemniaki  gotowane, mąka ziemniaczana, jaja. 
Sałatka z buraków z cebulą. 
Składniki: buraki gotowane,
  cebula,przyprawy. 
Woda  źródlana z pomarańczą. 
Składniki: woda  źródlana, pomarańcza. | 
Budyń  waniliowy na mleku  z 
  owocami zagęszczony  mąką
  ziemniaczaną. 
Składniki: mleko/laktoza/,
  mąka ziemniaczana. | 
| 
  CZWARTEK 
      23.11.2017         | 
Chleb pszenno-żytni z masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
  mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ . 
Baleron  gotowany. 
Składniki:  karczek wieprzowy wędzony parzony  z dodatkiem 
  wody  i białka  zwierzęcego/soja i produkty
  pochodne,seler/. 
Herbata z cukrem i cytryną. 
Składniki: herbata czarna, cukier,
  cytryna. 
II 
  śniadanie: ogórek  zielony w
  plasterkach. | 
Zupa z żółtą  fasolką szparagową. 
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew,
  pietruszka,ziemniaki,fasolka 
  szparagowa. 
Filet z kurczaka w cieście -
  smażony. 
Składniki: filet z kurczaka, mąka
  ziemniaczana/gluten/, jaja, majonez/gorczyca, jaja/,mleko/laktoza/. 
Ziemniaki  purre ze 
  śmietaną. 
Składniki: ziemniaki  gotowane, śmietana /laktoza/. 
Mix  sałat z jogurtem naturalnym              z dodatkiem  prażonego 
  słonecznika. 
Składniki: sałata  lodowa, jogurt naturalny/laktoza/,
  słonecznik  prażony. 
Napój  jabłkowy. 
Składniki: sok  jabłkowy 
  100%  tłoczony. | 
Jogurt  naturalny 180. 
Składniki:mleko /laktoza/. 
Ciastko  biszkoptowe. 
Składniki: mąka pszenna 36%/gluten/,
  masa  jajowa  pasteryzowana(27%), cukier, woda,
  syrop  glukozowo - fruktozowy. | 
| 
   PIĄTEK                 
24.11.2017 r. | 
Chleb pszenno - żytni           z masłem. 
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
  żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/. 
Tuńczyk  w sosie 
  własnym. 
Składniki: ryba. 
Koperek  świeży. 
Herbata  z cukrem i cytryną. 
Składniki: herbata, cukier, cytryna. 
II 
  śniadanie: różyczki kalafiora do chrupania. | 
Lekka  grochówka z ziemniakami              z  dodatkiem majeranku. 
Składniki: szyje z indyka,
  groch  łuszczony, marchew, seler, pietruszka,
  ziemniaki,majeranek. 
Ryż na  mleku. 
Składniki: ryż  biały długoziarnisty,  mleko /laktoza/. 
Dżem 100%  ekstra 
  gładki. 
Składniki: 
Bita  śmietana. 
Składniki:  śmietana 30 
  % /laktoza/. 
Napar z herbaty malinowej b/
  cukru. 
Składniki: herbata Malina -  podwójna ilość. | 
Sandwicze  z chleba 
  pszenno- żytniego          z
  masłem. 
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka
  żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/. 
Ser  żółty. 
Składniki: mleko/laktoza/. 
Sok  porzeczkowo - -jabłkowy 150 ml. 
Składniki: sok  porzeczkowy NFC-30%, 
sok jabłkowyNFC – 70% | 
Składniki  napisane 
pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz