sobota, 4 listopada 2017

Jadłospis 06.11. - 10.11.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         06.11.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet  królewski.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe 21%,wątroba wieprzowa, kasza manna/gluten/, mleko, aromaty
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: kiwi w plasterkach.
Szczawiowa  zabielana  z ziemniakami.
Składniki:  szyje z indyka, szczaw konserwowy, seler, marchew, pietruszka, ziemniaki, mleko /laktoza/.
Ryba filet Miruna z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy.
Ryż biały  na sypko  z ziołami.
Składniki: ryż  biały długoziarnisty, zióła  prowansalskie.
Bukiet  z warzyw  z dodatkiem fasolki  szparagowej.
Składniki: marchew,seler, pietruszka-korzeń, fasolka szparagowa  żółta.
Herbata  Malina z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, cukier, cytryna.
Chleb pszenno - żytni           z masłem. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Kisiel z truskawek mrożonych.





     WTOREK    
    

        07.11.2017   




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Dżem 100%  owoców.
Składniki:100g owoców moreli i mango  użyto  do wyprodukowania 100 g produktu.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
II  śniadanie: ogórek  zielony  w plasterkach.
Rosół z lanym ciastem.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, jaja, mąka pszenna/gluten/.
Gulasz  wieprzowy  zabielany  z warzywami.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej,  mąka pszenna /gluten/, masło  klarowane /laktoza/, seler, marchew, pietruszka.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki  gotowane.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Pudding  waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Chleb  pszenno -  żytni   z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka  żytnia /gluten/,       masło /laktoza/.

Pomidor  malinowy.



  ŚRODA
      08.11.2017         





Chleb razowy  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, błonnik pszenny,  serwatka             w proszku.
Szynka  prasowana.
Składniki:mięso wieprzowe, skrobia ziemniaczana, białko  sojowe, mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, gluten.
II śniadanie:
Rosół z makaronem nitki z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka-korzeń, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Tradycyjne  gołąbki  mięsno - ryżowe       z kapusty  włoskiej.
Składniki: kapusta  włoska, mięso mielone z łopatki, ryż, masło klarowane /laktoza/.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Sos  pomidorowy  zabielany.
Składniki: koncentrat pomidorowy, mąka pszenna/gluten/, mleko/laktoza/.
Napój  pomarańczowy.
Składniki: woda  źródlana, sok 100%  pomarańcza.
Pałki  kukurydziane.
Składniki: kaszka  kukurydziana,olej rzepakowy.

Owoc -winogrono  jasne.
          
  CZWARTEK
      09.11.2017       
    
Rogalik  maślany z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masło /laktoza/.


Płatki  kukurydziane.
Składniki:łamane  ziarno  kukurydzy(92%), cukier, sól, ekstrakt  słodu  jęczmiennego.

Mleko  2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.

II  śniadanie:  mandarynka.


Cebulowa  z warzywami  zabielana.
Składniki: szyje  z indyka, cebula, seler, marchew, pietruszka, mleko /laktoza/.
Bitki  z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso wieprzowe  z  szynki, masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/, mleko/laktoza/.
Makaron ziemny i makaron jasny.
Składniki: maka makaronowa pszenna/gluten/, mąka makaronowa pełnoziarnista.
Sałatka  z  kalafiora  i marchewki  z dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki: różyczki  kalafiora  gotowanego, marchew gotowana, musztarda  francuska/gorczyca/, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka  żytnia /gluten/,       masło /laktoza/.

Pasta mięsna.
Składniki:  mięso z  indyka, majonez /gorczyca,jaja/.
Herbata z cukrem i cytryną.
      
   PIĄTEK                10.11.2017 r.


Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z ryby  wędzonej.
Składniki: ryba, majonez    /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.

Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: świeża papryka  żółta i  świeża papryka  zielona do  chrupania.
Marchewkowa z makaronem  kółeczka – zabielana.
Składniki: szyje z indyka, marchew -podwójna ilość, seler, pietruszka, mleko /laktoza/, śmietana /laktoza/.
Placki  ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna /gluten/, jaja, olej.
Sos  jogurtowo - koperkowy.
Składniki: ogórek  świeży, jogurt naturalny/laktoza/, koperek, czosnek.

Mix  herbat  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Mięta, herbata czarna, cukier, cytryna.

Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Koktajl   owocowy z  maślanki.
Składniki: maślanka /laktoza/, truskawka  mrozona.



Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                

Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)