DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
06.11.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasztet królewski.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso
wieprzowe 21%,wątroba wieprzowa, kasza manna/gluten/, mleko,
aromaty
Rzodkiewka.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: kiwi w plasterkach.
|
Szczawiowa zabielana
z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, szczaw konserwowy, seler,
marchew, pietruszka, ziemniaki, mleko /laktoza/.
Ryba filet Miruna z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy.
Ryż biały na sypko
z ziołami.
Składniki: ryż biały długoziarnisty, zióła prowansalskie.
Bukiet z warzyw
z dodatkiem fasolki
szparagowej.
Składniki: marchew,seler,
pietruszka-korzeń, fasolka szparagowa
żółta.
Herbata Malina z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, cukier,
cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Kisiel z truskawek mrożonych.
|
WTOREK
07.11.2017
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Dżem 100% owoców.
Składniki:100g owoców moreli i
mango użyto do wyprodukowania 100 g produktu.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
II
śniadanie: ogórek zielony w plasterkach.
|
Rosół z lanym ciastem.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, jaja, mąka pszenna/gluten/.
Gulasz wieprzowy
zabielany z warzywami.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, mąka pszenna /gluten/, masło klarowane /laktoza/, seler, marchew,
pietruszka.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki gotowane.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Pudding waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pomidor malinowy.
|
ŚRODA
08.11.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, błonnik pszenny, serwatka w proszku.
Szynka prasowana.
Składniki:mięso wieprzowe, skrobia
ziemniaczana, białko sojowe, mleko
/laktoza/.
Sałata lodowa.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,
gluten.
II śniadanie:
|
Rosół z makaronem nitki z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka-korzeń, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Tradycyjne gołąbki
mięsno - ryżowe z
kapusty włoskiej.
Składniki: kapusta włoska, mięso mielone z łopatki, ryż, masło
klarowane /laktoza/.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Sos pomidorowy
zabielany.
Składniki: koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna/gluten/, mleko/laktoza/.
Napój pomarańczowy.
Składniki: woda źródlana, sok 100% pomarańcza.
|
Pałki kukurydziane.
Składniki: kaszka kukurydziana,olej rzepakowy.
Owoc -winogrono jasne.
|
CZWARTEK
09.11.2017
|
Rogalik maślany z masłem
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masło /laktoza/.
Płatki kukurydziane.
Składniki:łamane ziarno
kukurydzy(92%), cukier, sól, ekstrakt
słodu jęczmiennego.
Mleko 2 %.
Składniki: mleko /laktoza/.
II
śniadanie: mandarynka.
|
Cebulowa z warzywami
zabielana.
Składniki: szyje z indyka, cebula, seler, marchew,
pietruszka, mleko /laktoza/.
Bitki z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso wieprzowe z
szynki, masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna/gluten/, mleko/laktoza/.
Makaron ziemny i makaron jasny.
Składniki: maka makaronowa pszenna/gluten/,
mąka makaronowa pełnoziarnista.
Sałatka z
kalafiora i marchewki z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: różyczki kalafiora
gotowanego, marchew gotowana, musztarda francuska/gorczyca/, przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso z
indyka, majonez /gorczyca,jaja/.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
PIĄTEK 10.11.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta z ryby
wędzonej.
Składniki: ryba, majonez /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: świeża papryka żółta
i świeża papryka zielona do
chrupania.
|
Marchewkowa z makaronem kółeczka – zabielana.
Składniki: szyje z indyka, marchew
-podwójna ilość, seler, pietruszka, mleko /laktoza/, śmietana /laktoza/.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna
/gluten/, jaja, olej.
Sos jogurtowo - koperkowy.
Składniki: ogórek świeży, jogurt naturalny/laktoza/, koperek,
czosnek.
Mix herbat
z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Mięta, herbata
czarna, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/,
mąka pszenna /gluten/, masło /laktoza/.
Koktajl owocowy z
maślanki.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawka mrozona.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz