DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
13.11.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka prasowana.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso
wieprzowe, białko sojowe, mleko/laktoza/.
Papryka świeża.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
II śniadanie: pomidorki koktajlowe.
|
Jarzynowa czysta z dodatkiem mięsa
drobiowego i natki pietruszki.
Składniki: udziec z kurczaka, seler, marchew,
pietruszka, natka pietruszki.
Makaron jasny.
Składniki: mąka makaronowa
pszenna.
Twaróg półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Masło roztopione do polania.
Składniki: masło osełka /laktoza/,
masło klarowane/laktoza/.
Cukier do posypania twarogu.
Napój jabłkowy
z nutą cynamonu.
Składniki: sok 100% jabłkowy.
|
Chleb pszenno - żytni z masełkiem czosnkowym
zapiekany w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, czosnek.
Szczypiorek.
|
WTOREK
14.11.2017
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Kiełki brokuła.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
soja.
II
śniadanie: ogórek zielony w plasterkach.
|
Selerowa zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler-
podwójna ilość, marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Groszek ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja.
Sznycel wieprzowy
w sezamie.
Składniki: mięso z łopatki
wieprzowej, mąka pszenna /gluten/,
jaja.
Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane,mleko /laktoza/.
Marchewka na gęsto z
groszkiem zielonym.
Składniki: marchew świeża, masło klarowane/laktoza/,groszek zielony,
mąka pszenna /gluten/.
Herbata czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Owoc - jabłko.
|
Wafle ryżowe
naturalne.
Składniki: ryż brązowy. Może zawierać gluten.
|
ŚRODA
15.11.2017
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, błonnik pszenny, serwatka w proszku.
Szynkowa drobiowa.
Składniki:mięso drobiowe z
kurczaka,błonnik sojowy,
białko sojowe, mleko
/laktoza/.
Sałata lodowa.
Rzodkiewka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko /laktoza/, soja,
gluten.
II śniadanie: gruszka
w plasterkach.
|
Krupnik z
kaszą jęczmienną z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka-korzeń, kasza
jęczmienna /gluten/.
Kluski czarne
polane smażonym boczkiem.
Składniki: ziemniaki, jaja,
mąka ziemniaczana.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Napój jabłkowo -porzeczkowy.
Składniki: sok
100% tłoczony.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Mus truskawkowy zagęszczony
mąką ziemniaczaną.
Składniki: truskawki mrożone, mąka ziemniaczana, cukier.
|
CZWARTEK
16.11.2017
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Parówka drobiowa
grzana.
Składniki: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt,
kasza manna/gluten/,białko sojowe.
Keczup.
Składniki: 205 g. użyto
pomidorów do wyprodukowania 100g produktu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier,
cytryna.
II
śniadanie: ananas świeży.
|
Ziemniaczana z
fasolką.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,ziemniaki,fasolka szparagowa.
Pierś z kurczaka
w sosie zabielanym.
Składniki: pierś z kurczaka, masło klarowane/laktoza/, pszenna/gluten/,
mleko/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Sałatka z
ogórka kiszonego.
Składniki: ogórek kiszony,
papryka świeża, cebula czerwona.
Mix herbat z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, herbata
Mięta cukier, cytryna.
|
Jogurt naturalny
z dodatkiem miodu.
Składniki:mleko /laktoza/,
miód.
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
|
PIĄTEK 17.11.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta z jaj.
Składniki:jaja, majonez /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: świeża papryka żółta
i świeża papryka zielona do
chrupania.
|
Barszcz biały z maślanki z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, marchew
-podwójna ilość, seler, pietruszka, maślanka /laktoza/, koperek.
Filet rybny-miruna w panierce.
Składniki: ryba, mąka pszenna
/gluten/, jaja, bułka tarta /gluten/.
olej.
Ziemniaki purree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej.
Składniki:kapusta kiszona, marchew.
Woda źródlana
z cytryną.
Składniki: herbata Mięta, herbata
czarna, cukier, cytryna.
|
Biszkopty bez cukrowe.
Składniki:mąka pszenna/gluten/,
masa jajowa.
|
niedziela, 12 listopada 2017
Jadłospis 13.11. - 17.11.2017r.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Konsultacje z rodzicami
W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...
-
Drodzy Rodzice! Bardzo proszę, aby w domu fragmentami ćwiczyć poniższy wiersz. Na ten tydzień mogą to być miesiące: styczeń - marzec (1 kwa...
-
Drodzy Rodzice zerówkowiczów! Jakiś czas temu rozpoczęliśmy naukę sylabizowania. Dziś przyszedł czas na głoski. Rozpoczęliśmy ćwiczenia i ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz