niedziela, 12 listopada 2017

Jadłospis 13.11. - 17.11.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         13.11.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szynka  prasowana.
Składniki: tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe, białko  sojowe, mleko/laktoza/.

Papryka  świeża.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: pomidorki  koktajlowe.
Jarzynowa  czysta z dodatkiem  mięsa  drobiowego i natki  pietruszki.
Składniki: udziec  z kurczaka, seler, marchew, pietruszka, natka  pietruszki.
Makaron jasny.
Składniki: mąka makaronowa pszenna.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Masło  roztopione do polania.
Składniki: masło osełka /laktoza/, masło klarowane/laktoza/.
Cukier  do posypania  twarogu.
Napój  jabłkowy  z nutą  cynamonu.
Składniki: sok 100%  jabłkowy.
Chleb pszenno - żytni           z masełkiem  czosnkowym  zapiekany  w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/, czosnek.

Szczypiorek.





     WTOREK    
    

        14.11.2017   




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Ser   żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.

Kiełki  brokuła.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
II  śniadanie: ogórek  zielony  w plasterkach.
Selerowa   zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler- podwójna ilość, marchew, pietruszka, śmietana /laktoza/.
Groszek  ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja.
Sznycel  wieprzowy  w sezamie.
Składniki: mięso z łopatki wieprzowej,  mąka pszenna /gluten/, jaja.
Ziemniaki  purree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane,mleko /laktoza/.
Marchewka na gęsto z groszkiem  zielonym.
Składniki: marchew  świeża, masło  klarowane/laktoza/,groszek  zielony,  mąka pszenna /gluten/.
Herbata  czarna z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Owoc  - jabłko.
Wafle  ryżowe  naturalne.
Składniki: ryż  brązowy. Może zawierać gluten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             





  ŚRODA
      15.11.2017         





Chleb razowy  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, błonnik pszenny,  serwatka             w proszku.
Szynkowa   drobiowa.
Składniki:mięso drobiowe z kurczaka,błonnik  sojowy, białko  sojowe, mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Rzodkiewka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kakao.
Składniki: mleko /laktoza/, soja, gluten.
II śniadanie:   gruszka  w plasterkach.
Krupnik  z  kaszą  jęczmienną z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka-korzeń, kasza  jęczmienna /gluten/.
Kluski  czarne   polane  smażonym  boczkiem.
Składniki: ziemniaki, jaja, mąka ziemniaczana.
Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.

Napój jabłkowo -porzeczkowy.
Składniki:  sok  100%  tłoczony.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka  żytnia /gluten/,       masło /laktoza/.
Mus truskawkowy  zagęszczony  mąką ziemniaczaną.
Składniki: truskawki  mrożone, mąka ziemniaczana, cukier.
          
  CZWARTEK
      16.11.2017       
    
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Parówka  drobiowa  grzana.
Składniki:  mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, kasza manna/gluten/,białko sojowe.
Keczup.
Składniki: 205 g. użyto pomidorów  do  wyprodukowania 100g produktu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier, cytryna.
II  śniadanie:  ananas  świeży.


Ziemniaczana  z  fasolką.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka,ziemniaki,fasolka  szparagowa.
Pierś  z kurczaka  w sosie  zabielanym.
Składniki: pierś  z kurczaka, masło  klarowane/laktoza/, pszenna/gluten/, mleko/laktoza/.
Ryż biały  na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Sałatka  z  ogórka kiszonego.
Składniki: ogórek kiszony, papryka  świeża, cebula  czerwona.
Mix  herbat z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, herbata Mięta cukier, cytryna.
Jogurt  naturalny  z dodatkiem miodu.
Składniki:mleko /laktoza/, miód.


Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
      
   PIĄTEK                17.11.2017 r.


Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z jaj.
Składniki:jaja, majonez  /jaja, gorczyca/.
Szczypiorek.
Herbata   z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: świeża papryka  żółta i  świeża papryka  zielona do  chrupania.
Barszcz biały z maślanki  z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, marchew -podwójna ilość, seler, pietruszka, maślanka /laktoza/, koperek.
Filet  rybny-miruna  w panierce.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, jaja, bułka  tarta /gluten/. olej.
Ziemniaki  purree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty  kiszonej.
Składniki:kapusta  kiszona, marchew.
Woda  źródlana  z  cytryną.
Składniki: herbata Mięta, herbata czarna, cukier, cytryna.

Biszkopty  bez cukrowe.
Składniki:mąka pszenna/gluten/, masa jajowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...