piątek, 1 grudnia 2017

Jadłospis 04.12. - 08.12.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         04.12.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Baleron  gotowany.
Składniki:mięso wieprzowe   71 %, woda, sól, gluten, gorczyca, laktoza, sezam, jaja.
Pomidor   koktajlowy.
Herbata  z  cukrem  i cytryną
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.
II śniadanie: kalarepka plasterkach  do  chrupania.
Zupa z ziemniakami  i  białą fasolką.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,  fasolka  biała, ziemniaki.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna  makaronowa/gluten/.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Mus  owocowo-jogurtowy           /produkcja  własna/.
Składniki: truskawki  mrożone, banan, jogurt  naturalny/laktoza/.
Herbata  malinowa z  cytryną.
Składniki: herbata  Malina, cytryna.
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Pasztet  drobiowy.






     WTOREK    
     05.12.2017   




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/
¼   szt  jajka  gotowanego.
Składniki: jaja.
Kiełki.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.
II  śniadanie: marchewka do  chrupania w plasterkach.
Rosół  z makaronem  gwiazdka.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/,jaja.
Karczek  duszony w sosie-zabielany  śmietaną.
Składniki: karczek b/kości, masło  klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Kasza  jęczmienna i gryczana na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/gluten/, kasza gryczana  prażona.
Sałatka  z kapusty  czerwonej.
Składniki: kapusta  czerwona, cebula, olej.

Napój  jabłkowy.
Składniki: 100%  sok  jabłkowy .
Chleb  zapiekany            z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Jogurt  naturalny.
Składniki: mleko/laktoza/.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   




ŚRODA
      06.12.2017   


  MIKOŁAJ   





Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka  ze  spiżarni  Bergera.
Składniki: mięso z szynki  100%,
Szczypiorek.

Herbata  malinowa z cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
II śniadanie:  czekoladka  mini.
Jaglanka z warzywami z dodatkiem  ziemniaków. 
Składniki: szyje z indyka, ogórek  kiszony, marchew, seler, pietruszka, kasza  jaglana.
Bigos  z kapusty  kiszonej  i  białej.
Składniki: kapusta biała, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy, mięso  wieprzowe,masło  klarowane/laktoza/.
Chleb  pszenno -żytni. 
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/.
Kompot  śliwkowy.
Składniki: śliwki kompotowe w słoju, cytryna.
Pomarańcza   ¼  szt.

Ciastko  biszkoptowe.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masa  jajowa.
Produkt  może  zawierać orzechy, soje, mleko i sezam.



          
  CZWARTEK
      07.12.2017       
    
Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Twarożek  z jogurtem  naturalnym.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Ogórek  świeży.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/soja/.
II  śniadanie:  gruszka  w  plasterkach.


Jarzynowa  czysta  z  lanym  ciastem.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna/gluten/, jaja, natka  pietruszki.
Udziec  pieczony  z  kurczaka posypany  mieszanką  ziół.
Składniki: udziec  z kurczaka,masło  klarowane/laktoza/,cebula, czosnek,kolendra,kminek,majeranek, lubczyk, czosnek.
Ryż  biały na  sypko.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Surówka z kalarepki  z dodatkiem  koperku.
Składniki: kalarepka,  koperek, przyprawy.
Herbata z cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata, cukier,  cytryna.
Wafle  ryżowe.
Składniki: mąka  ryżowa.

Miód  wielokwiatowy.
      
   PIĄTEK               

08.12.2017 r.




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  z  groszku  zielonego.
Składniki: groszek  konserwowy, jogurt naturalny/laktoza/.
Tarta  rzodkiewka.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: jabłko             w plasterkach.
Pomidorowa z zacierką  z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, koncentrat  pomidorowy, śmietana/ laktoza/.
Smażony  filet  rybny  sautee -Miruna.
Składniki: ryba, mąka pszenna/gluten/,olej.
Ziemniaki purree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka: por, marchewka, majonez.
Składniki: por,marchew,majonez /gorczyca,jaja/.
Woda  z cytryną.
Składniki: woda  źródlana,cytryna.

Kisiel - własnej  produkcji   zagęszczony  mąką ziemniaczaną

Składniki: wiśnie  kompotowe, mąka ziemniaczana.





Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)