DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
18.12.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Schab cygański.
Składniki: mięso wieprzowe
Ogórek zielony.
Herbata z
cukrem i cytryną
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: ananas świeży.
|
Zupa szczawiowa z ziemniakami - -zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, szczaw
konserwowy, ziemniaki, śmietana
/laktoza/.
Sos mięsno -
pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
masło klarowane/laktoza/,
koncentrat pomidorowy, mąka pszenna/gluten/.
Makaron jasny
świderki.
Składniki: mąka pszenna makaronowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cytryna.
|
Pałeczki kukurydziane.
Składniki: kaszka kukurydziana.
|
WTOREK
19.12.2017
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Pasta z
wędliny.
Składniki: kiełbasa /białko sojowe,
gorczyca/ musztarda/gorczyca/.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko 2% /laktoza/, kakao
/soja/.
II śniadanie:
ogórek zielony w plasterkach.
|
Szparagowa z
ryżem.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ryż biały długoziarnisty.
Kotlet z kurczaka w panierce kukurydzianej.
Składniki: pierś z kurczaka, łamane ziarno kukurydzy
92%, słód jęczmienny, jaja, olej.
Ziemniaki purree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Sałata lodowa
z jogurtem naturalnym z
dodatkiem prażonego słonecznika.
Składniki: sałata lodowa, jogurt/laktoza/,
słonecznik prażony.
Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki ze
słoja.
|
Biszkopciki-ciastka.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
jaja.
|
ŚRODA
20.12.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica z indyka.
Składniki:
Papryka świeża.
Kiełki.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: rodzynki
suszone.
|
Rosół z makaronem
gwiazdka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja.
Gulasz z szynki
wieprzowej- zabielany śmietaną.
Składniki: mięso z szynki wieprzowej, masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna /gluten/, śmietana /laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: gluten.
Sałatka z buraków .
Składniki: buraki gotowane, cebula, przyprawy.
Napój jabłkowy.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Galaretka z kompotu
wiśniowego.
Składniki: kompot wiśniowy, żelatyna/soja, gorczyca,seler,
orzeszki ziemne, sezam/.
|
CZWARTEK
21.12.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Dżem brzoskwiniowy.
Składniki: brzoskwinia.
Mleko.
Składniki: mleko /laktoza/.
II
śniadanie: rzodkiewka w
plasterkach.
|
Jaglanka z warzywami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, kasza jaglana.
Filet rybny
smażony sautee.
Składniki: ryba, mąka
pszenna/gluten/, olej.
Ziemniaki puree
z masłem.
Składniki: ziemniaki gotowane, masło /laktoza/.
Sałatka z kapusty kiszonej
z grzybami.
Składniki: kapusta kiszona
gotowana, grzyby suszone
gotowane, przyprawy.
Kompot z suszu
owocowego.
Składniki: jabłka, śliwki, gruszki.
|
Talarki ryżowe.
Składniki: może zawierać
gluten.
|
PIĄTEK
22.12.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Twarożek Almette.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: jabłko w
plasterkach.
|
Barszczyk czerwony czysty.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, koncentrat buraczany.
Grzanki .
Składniki:mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/.
Makaron gotowany
polany jogurtem owocowym.
Składniki: mąka pszenna makaronowa.
mleko /laktoza/.
Napój marchewkowy Kubuś 300 ml..
Składniki:
|
Jogurt naturalny 180 ml.
Składniki:mleko/laktoza
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz