DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
11.12.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Papryka świeża.
Herbata z
cukrem i cytryną
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: ananas świeży.
|
Zupa z ziemniakami i
białą fasolką.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, fasolka biała, ziemniaki.
Schab duszony
w sosie – zabielany śmietaną.
Składniki: schab b/kości,mąka pszenna /gluten/, masło
klarowane/laktoza/,
śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Sałatka z ogórka kiszonego.
Składniki: ogórek kiszony, kiełki rzodkiewki, kukurydza.
Herbata malinowa z
cytryną.
Składniki: herbata Malina, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Czekoladka.
|
WTOREK
12.12.2017
|
Chleb pszenno -żytni z
masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko 2% /laktoza/.
Płatki owsiane.
Składniki: płatki owsiane błyskawiczne 100%.
II
śniadanie: ½ owoc kiwi.
|
Pieczarkowa z ziemniakami – zabielana śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, pieczarka,
ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Łazanki.
Składniki: mąka pszenna makaronowa,
kapusta kiszona, kiełbasa śląska z
szynki/soja, seler, laktoza/.
Keczup łagodny.
Składniki: 205 g pomidorów użyto
do wyprodukowania 100 g gotowego
produktu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb zapiekany z masełkiem czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Szczypiorek.
Składniki: mleko/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
|
ŚRODA
13.12.2017
|
Razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/,
słód, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki:
Pomidor malinowy.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie: kalarepka
do chrupania.
|
Rosół z wątróbką drobiową i makaronem
zacierka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja, wątróbka drobiowa.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna/gluten/,
jaja, olej.
Cukier- dodatek.
Woda z cytryną.
Składniki: woda źródlana, cytryna.
|
Ciastko biszkoptowe.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
masa jajowa.
Produkt może zawierać orzechy, soje, mleko i
sezam.
|
CZWARTEK
14.12.2017
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Pasztet królewski.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Tarta rzodkiewka.
Kakao na
mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao/soja/.
II
śniadanie: gruszka w
plasterkach.
|
Zupa cebulowa
krem.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, cebula- podwójna ilość,
śmietana /laktoza/.
Groszek ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
jaja.
Klopsy wieprzowe.
Składniki: mięso mielone z
łopatki, bułka pszenna/gluten/,jaja, bułka tarta/gluten/,
olej.
Ziemniaki puree
z masłem.
Składniki: ziemniaki gotowane, masło /laktoza/.
Marchew z groszkiem na lekkiej zasmażce
z masła klarowanego.
Składniki: marchew gotowana, groszek konserwowy,masło klarowane/ laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
|
Miód wielokwiatowy.
Jogurt naturalny.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
PIĄTEK
15.12.2017 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta rybna.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Tarta rzodkiewka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II
śniadanie: jabłko w
plasterkach.
|
Barszcz ukraiński z dodatkiem fasolki czerwonej
i ziemniaków.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, kapusta biała,
fasolka czerwona, koncentrat pomidorowy,buraki, śmietana/ laktoza/,
ziemniaki.
Ryż na
mleku.
Składniki:ryż biały
długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Jabłko tarte
z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło osełka/laktoza/, masło klarowane/laktoza/.
Cukier - dodatek.
Napar z herbaty
malinowej.
Składniki: herbata Malina –
podwójna ilość, cytryna.
|
Sandwicze z serem
żółtym.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz