niedziela, 10 grudnia 2017

Jadłospis 11.12. - 15.12.2017r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

         11.12.2017


    




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Rolada  ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Papryka  świeża.
Herbata  z  cukrem  i cytryną
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.

II śniadanie: ananas  świeży.
Zupa z ziemniakami  i  białą fasolką.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,  fasolka  biała, ziemniaki.
Schab  duszony  w sosie – zabielany  śmietaną.
Składniki: schab  b/kości,mąka pszenna /gluten/, masło  klarowane/laktoza/, śmietana/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na  sypko.
Składniki: jęczmień /gluten/.
Sałatka z ogórka kiszonego.
Składniki: ogórek  kiszony, kiełki  rzodkiewki, kukurydza.
Herbata  malinowa z  cytryną.
Składniki: herbata  Malina, cytryna.
Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Czekoladka.






     WTOREK    
     12.12.2017   




Chleb  pszenno -żytni            z  masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko 2% /laktoza/.
Płatki  owsiane.
Składniki: płatki  owsiane  błyskawiczne 100%.
II  śniadanie: ½   owoc kiwi.
Pieczarkowa  z ziemniakami – zabielana  śmietaną.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, pieczarka, ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Łazanki.
Składniki: mąka pszenna makaronowa, kapusta  kiszona, kiełbasa śląska z szynki/soja, seler, laktoza/.
Keczup  łagodny.
Składniki: 205 g pomidorów  użyto  do  wyprodukowania 100 g  gotowego  produktu.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier,  cytryna.
Chleb  zapiekany            z masełkiem  czosnkowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/. masło/laktoza/.

Szczypiorek.
Składniki: mleko/laktoza/.
Herbata  z cukrem i cytryną.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

ŚRODA
      13.12.2017   


    





Razowy  z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, słód, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki:
Pomidor  malinowy.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.
II śniadanie:  kalarepka  do  chrupania.
Rosół z wątróbką drobiową i  makaronem  zacierka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka,mąka pszenna /gluten/, jaja,  wątróbka  drobiowa.
Placki  ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki, mąka pszenna/gluten/, jaja, olej.
Cukier-  dodatek.

Woda  z cytryną.
Składniki: woda  źródlana, cytryna.
Ciastko  biszkoptowe.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, masa  jajowa.
Produkt  może  zawierać orzechy, soje, mleko i sezam.



          
  CZWARTEK
      14.12.2017       
    
Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia/gluten/, masło /laktoza/ .
Pasztet królewski.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Tarta  rzodkiewka.
Kakao  na  mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/soja/.
II  śniadanie:  gruszka  w  plasterkach.

Zupa  cebulowa  krem.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, cebula- podwójna  ilość, śmietana /laktoza/.
Groszek  ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja.
Klopsy  wieprzowe.
Składniki: mięso  mielone z  łopatki, bułka pszenna/gluten/,jaja, bułka tarta/gluten/, olej.
Ziemniaki  puree  z masłem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, masło /laktoza/.
Marchew z  groszkiem na lekkiej  zasmażce  z masła  klarowanego.
Składniki: marchew  gotowana, groszek  konserwowy,masło  klarowane/ laktoza/.
Herbata z cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata, cukier,  cytryna.
Miód  wielokwiatowy.

Jogurt  naturalny.
Składniki: mleko  /laktoza/.
      
         PIĄTEK               

15.12.2017 r.




Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.
Pasta  rybna.
Składniki:  ryba, twaróg /laktoza/.
Tarta  rzodkiewka.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata, cukier, cytryna.
II  śniadanie: jabłko             w plasterkach.
Barszcz  ukraiński z dodatkiem fasolki  czerwonej  i  ziemniaków.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, kapusta  biała, fasolka  czerwona, koncentrat  pomidorowy,buraki, śmietana/ laktoza/, ziemniaki.
Ryż  na  mleku.
Składniki:ryż  biały  długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Jabłko  tarte  z dodatkiem cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon.
Masło  rozpuszczone do polania.
Składniki: masło  osełka/laktoza/,      masło klarowane/laktoza/.
Cukier -  dodatek.
Napar  z herbaty  malinowej.
Składniki: herbata Malina – podwójna  ilość, cytryna.

Sandwicze  z serem  żółtym.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia typ 700, /gluten/, masło /laktoza/.

Ser  żółty.
Składniki:  mleko /laktoza/.




Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami. 
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...