piątek, 9 lutego 2018

Jadłospis 12.02. - 16.02.2018r.


DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

12.02.2018 r.






Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Serek topiony z dodatkiem koperku.
Składniki: mleko/laktoza/.
Ogórek zielony.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.


Zupa ogórkowa z ziemniakami- zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, pietruszka, marchew, ogórek kiszony,śmietana /laktoza/.
Kluski na parze.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja, drożdże, sól.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło /laktoza/, masło klarowane/laktoza/.
Cukier – dodatek.

Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki w słoju, woda.
Chleb żytnio-pszenny z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Jogurt owocowy ZOTT.
Składniki: mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii, truskawka.

WTOREK
13.02.2018 r.




Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet pieczony.
Składniki: mięso wieprzowe, woda, tłuszcz, soja, mleko/laktoza/,
Twarożek w plasterkach.
Pomidor cherry.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa , cukier, cytryna.
Rosół z makaronem zacierką.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/,jaja.
Klopsy wieprzowe.
Składniki: mięso mielone z łopatki, bułka pszenna /gluten/,bułka tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek świeży, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Wafelek ryżowy.
Składniki: ryż brązowy, może zawierać gluten.

Mandarynka.





ŚRODA
14. 01.2018 r.







Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Szynkowa z fileta.
Składniki: mięso drobiowe z kurczaka,skrobia ziemniaczana, białko sojowe,
Kalarepka krojona w słupki.
Szczypiorek.
Rzodkiewka w plasterkach.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.


Pieczarkowa z ziemniakami – zabielana.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, pieczarka, śmietana/laktoza/, ziemniaki.
Sos mięsno - pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki, masło klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/,koncentrat pomidorowy.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja, sól, woda.
Ser żółty tarty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot z czarnej porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka, woda, cukier.
Chleb pszenno- żytni masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
½ jogurtu naturalnego 180g
Składniki: mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
Rodzynki.



CZWARTEK
15.02.2018 r.
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso gotowane z łopatki, majonez/ jaja, gorczyca/, przyprawy.
Sałata lodowa.
Papryka świeża.
Rzodkiewka w plasterkach.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja, cukier.


Szczawiowa z warzywami – zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, śmietana/laktoza/.
Karczek duszony w sosie - zabielany śmietaną.
Składniki: karczek b/ kości, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki gotowane, woda.
Sałatka z kapusty czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona, cebula, przyprawy.
Napój Kubuś 300.
Składniki: naturalnie mętny 100% tłoczony.


Kisiel – produkcja własna.
Składniki: syrop malinowy, mąka ziemniaczana, woda.
PIĄTEK

16.02.2018 r.




Chałka drożdżowa z masłem.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,masło /laktoza/.
Twarożek z tartą czekoladą .
Składniki:mleko /laktoza/, czekolada /kakao,mleko, soja/.
Jabłko w plasterkach z nutą cynamonu.
Melon.


Kakao na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/, kakao/soja/.
Buraczkowa z warzywami z dodatkiem fasolki czerwonej.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka,buraki, fasolka czerwona, śmietana /laktoza/.
Filet rybny z piekarnika.
Składniki: ryba, przyprawy.
Ryż biały z ziołami na sypko .
Składniki: ryż biały długoziarnisty,woda, sól,lubczyk,majeranek,tymianek,kminek, papryka.
Surówka z pora z dodatkiem majonezu.
Składniki: por, jabłko, kukurydza konserwowa, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.


Mus z jabłek posypany płatkami kukurydzianymi.
Składniki: jabłka,
łamane ziarno kukurydzy, ekstrakt słodu jęczmiennego.

Składniki napisane pogrubioną czcionką są alergenami. Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...