DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
12.02.2018
r.
|
Chleb
pszenno- żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Schab
sopocki.
Składniki:
mięso wieprzowe, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Serek
topiony z dodatkiem koperku.
Składniki:
mleko/laktoza/.
Ogórek
zielony.
Sałata
lodowa.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g moreli,45 g mango.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
ogórkowa z ziemniakami- zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, seler, pietruszka, marchew, ogórek
kiszony,śmietana /laktoza/.
Kluski
na parze.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/,jaja, drożdże, sól.
Masło
rozpuszczone do polania.
Składniki:
masło /laktoza/, masło klarowane/laktoza/.
Cukier
– dodatek.
Kompot
truskawkowy.
Składniki:
truskawki w słoju, woda.
|
Chleb
żytnio-pszenny z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka żytnia
/gluten/, masło /laktoza/.
Jogurt
owocowy ZOTT.
Składniki:
mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii, truskawka. |
WTOREK
13.02.2018
r.
|
Bułka
pszenna z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet
pieczony.
Składniki:
mięso wieprzowe, woda, tłuszcz, soja, mleko/laktoza/,
Twarożek
w plasterkach.
Pomidor
cherry.
Sałata
lodowa.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g moreli,45 g mango.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa , cukier, cytryna. |
Rosół
z makaronem zacierką.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna
/gluten/,jaja.
Klopsy
wieprzowe.
Składniki:
mięso mielone z łopatki, bułka pszenna /gluten/,bułka
tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki
puree z mlekiem.
Składniki:
ziemniaki, mleko/laktoza/.
Mizeria
z jogurtem naturalnym.
Składniki:
ogórek świeży, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Wafelek
ryżowy.
Składniki:
ryż brązowy, może zawierać gluten.
Mandarynka.
|
ŚRODA
14.
01.2018 r.
|
Chleb
pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Szynkowa
z fileta.
Składniki:
mięso drobiowe z kurczaka,skrobia ziemniaczana, białko
sojowe,
Kalarepka
krojona w słupki.
Szczypiorek.
Rzodkiewka
w plasterkach.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g moreli,45 g mango.
Herbata
z cytryną i cukrem.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Pieczarkowa
z ziemniakami – zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, pieczarka,
śmietana/laktoza/, ziemniaki.
Sos
mięsno - pomidorowy.
Składniki:
mięso mielone z łopatki, masło klarowane /laktoza/,
mąka pszenna /gluten/,koncentrat pomidorowy.
Makaron
jasny.
Składniki:
mąka
pszenna /gluten/,
jaja, sól,
woda.
Ser
żółty tarty.
Składniki:
mleko /laktoza/.
Kompot
z czarnej porzeczki.
Składniki:
czarna porzeczka, woda, cukier. |
Chleb
pszenno- żytni masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
½
jogurtu naturalnego 180g
Składniki:
mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
Rodzynki.
|
CZWARTEK
15.02.2018
r.
|
Chleb
razowy z masłem.
Składniki:
mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód
żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta
mięsna.
Składniki:
mięso gotowane z łopatki, majonez/ jaja, gorczyca/,
przyprawy.
Sałata
lodowa.
Papryka
świeża.
Rzodkiewka
w plasterkach.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g moreli,45 g mango.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
mleko/laktoza/, soja, cukier.
|
Szczawiowa
z warzywami – zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,
śmietana/laktoza/.
Karczek
duszony w sosie - zabielany śmietaną.
Składniki:
karczek b/ kości, masło klarowane/laktoza/, mąka
pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki:
ziemniaki
gotowane, woda.
Sałatka
z kapusty czerwonej.
Składniki:
kapusta czerwona, cebula, przyprawy.
Napój
Kubuś 300.
Składniki:
naturalnie mętny 100% tłoczony.
|
Kisiel
– produkcja własna.
Składniki:
syrop malinowy, mąka ziemniaczana, woda. |
PIĄTEK
16.02.2018
r.
|
Chałka
drożdżowa z masłem.
Składniki:
mąka pszenna /gluten/,masło
/laktoza/.
Twarożek
z tartą czekoladą .
Składniki:mleko
/laktoza/, czekolada /kakao,mleko, soja/.
Jabłko
w plasterkach z nutą cynamonu.
Melon.
Kakao
na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/,
kakao/soja/. |
Buraczkowa
z warzywami z dodatkiem fasolki czerwonej.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka,buraki, fasolka
czerwona, śmietana /laktoza/.
Filet
rybny z piekarnika.
Składniki:
ryba, przyprawy.
Ryż
biały z ziołami na sypko .
Składniki:
ryż biały długoziarnisty,woda,
sól,lubczyk,majeranek,tymianek,kminek, papryka.
Surówka
z pora
z dodatkiem majonezu.
Składniki:
por, jabłko, kukurydza konserwowa, majonez /jaja, gorczyca/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Mus
z jabłek posypany płatkami kukurydzianymi.
Składniki:
jabłka,
łamane
ziarno kukurydzy, ekstrakt słodu jęczmiennego. |
Składniki
napisane pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych
składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta
Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez
cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz