DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
26.02.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe
71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Serek topiony .
Składniki: mleko/laktoza/.
Pomidor cherry -
żółty.
Sałata lodowa.
Nutella.
Składniki: cukier, olej palmowy, orzechy
laskowe, serwatka w proszku.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/ laktoza/,
orkisz.
|
Jarzynowa z
ryżem.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ryż biały.
Mielonka wieprzowa
z piekarnika.
Składniki: mięso wieprzowe 60%,skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Sałatka z
kalafiora z dodatkiem
musztardy francuskiej.
Składniki: kalafior gotowany,
marchew, musztarda/ jaja, gorczyca/.
Kompot z
czarnej porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja.
Ananas świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
WTOREK
27.02.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas
naturalny, woda, sól, drożdże.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko/laktoza/,
Płatki czekoladowe do mleka.
Składniki:mąka pszenna, pszenna
pełnoziarnista, ryżowa, mleko w proszku, kakao/soja/.
Ser wędzony - rolada.
Składniki: mleko /laktoza/.
Ogórek kiszony.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
|
Rosół z
makaronem nitki z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler.
Schabowy panierowany.
Składniki: schab b/kości, mąka
pszenna /gluten/,bułka tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Mix sałat
z olejem i prażonym słonecznikiem.
Składniki: sałata lodowa,
sałata dębowa, rukola, olej, słonecznik prażony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Wafelek suchy.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
olej rzepakowy, cukier, substancje spulchniające.
Mus z jabłek.
Składniki: jabłka.
|
ŚRODA
28. 02.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Szynkowa drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe z kurczaka 62%, białko sojowe,
mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Szczypiorek.
Serek DANIO
waniliowy.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Zupa z kasza jaglaną z
warzywami z dodatkiem koperku
świeżego.
Składniki: marchew, seler, pietruszka,
kasza jaglana, koperek świeży.
Łazanki z kapustą
kiszoną i wędliną.
Składniki: makaron/gluten,jaja/,
kapusta kiszona, kiełbasa śląska /mięso wieprzowe, woda, sól, może
zawierać /soję,laktozę/.
Keczup łagodny.
Składniki: 205 g pomidorów użyto do produkcji 100 g gotowego produktu.
Napój jabłkowy.
Składniki: 100%
sok tłoczony.
|
Chleb pszenno- żytni z
masłem zapiekany.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata czarna, cukier,
cytryna.
|
CZWARTEK
01.03.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Parówka grzana.
Składniki: mięso wieprzowe, cebula, jaja.
Musztarda miodowa.
Sałata lodowa.
Papryka świeża- czerwona.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja,
cukier.
|
Barszcz biały z maślanki.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka,maślanka/laktoza/.
Gulasz z szynki
wieprzowej zabielany śmietaną.
Składniki: szynka wieprzowa b/
kosci, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/,
śmietana/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sałatka szwedzka.
Składniki:ogórek kiszony, kukurydza,
seler konserwowy.
Woda n /gaz
300 ml.
|
Budyń waniliowy-
produkcja własna.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawka mrożona.
Truskawka świeża.
Składniki: mąka pszenna/gluten/
jaja.
|
PIĄTEK
02.03.2018 r.
|
Rogal maślany z masłem
Składniki: mąka pszenna /gluten/,drożdże,jaja, sól,masło /laktoza/.
Twarożek biały .
Składniki:mleko /laktoza/,
Miód naturalny.
Kiwi w plasterkach.
Banan w
plasterkach.
Kakao na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/,
kakao/soja/.
|
Fasolowa z warzywami z dodatkiem
majeranku.
Składniki: szyje z indyka, marchew,
seler, pietruszka, fasola czerwona,
przyprawy.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki purre z mlekiem .
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Mizeria z jogurtem naturalnym.
Składniki: ogórek zielony, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Bułka razowa z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,
jaja.
Sałata lodowa.
Składniki: 55g moreli, 45 g mango.
Pasta z
tuńczyka.
Składniki: ryba.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz