DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
19.02.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Szynkowa z fileta.
Składniki: mięso drobiowe, woda, sól,/soja i produkty
pochodne, seler/.
Ser żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Kukurydza gotowana.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/ laktoza/,
orkisz.
|
Krupnik z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, kasza jęczmienna, ziemniaki.
Twaróg półtłusty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
jaja, sól, woda.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: mleko /laktoza/.
Cukier.
Kompot z
czarnej porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Chleb żytnio-pszenny z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/,
masło /laktoza/.
Pasta z jajka.
Składniki: jaja, majonez/gorczyca,jaja/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
WTOREK
20.02.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas
naturalny, woda, sól, drożdże.
Mleko gotowane.
Składniki: mleko/laktoza/,
Śniego - kulki do mleka.
Składniki:mąka pszenna, pszenna
pełnoziarnista, ryżowa, mleko w proszku.
Mielonka wieprzowa.
Ogórek kiszony.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
|
Rosół z makaronem literki z
dodatkiem wątroby z indyka.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler.
Filet z kurczaka w panierce.
Składniki: pierś z kurczaka, mąka pszenna /gluten/,bułka
tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Surówka z selera
świeżego z kukurydzą.
Składniki: seler świeży, kukurydza, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Talarki ryżowe.
Składniki: ryż brązowy, może zawierać gluten.
Sok gruszka -jabłko 200.
|
ŚRODA
21. 02.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso gotowane drobiowe,
musztarda /gorczyca, jaja/.
Sałata lodowa.
Marchewka w plasterkach.
Szczypiorek.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Pomidorowa z
zacierką – zabielana.
Składniki: marchew, seler, pietruszka,
koncentrat pomidorowy, śmietana/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/.
Gulasz z
szynki wieprzowej.
Składniki: mięso wieprzowe z
szynki, masło klarowane /laktoza/,mąka pszenna/gluten/,śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna/gluten/, woda.
Ogórek kiszony.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: czarna porzeczka, woda,
cukier.
|
Chleb pszenno- żytni masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Sałatka owocowa.
Składniki: banan, kiwi, mandarynka.
|
CZWARTEK
22.02.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pieczeń wieprzowa z cebulką.
Składniki: mięso wieprzowe, cebula, jaja.
Sałata lodowa.
Papryka świeża
żółta.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja,
cukier.
|
Zalewajka z
żurku – zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,
zakwas żurku /gluten/. śmietana/laktoza/.
Udziec z kurczaka
w sosie zabielanym śmietaną.
Składniki: udziec z kurczaka, masło klarowane/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Sałatka z buraków.
Składniki: buraki czerwone, cebula, przyprawy.
Herbata malinowa
i miętowa.
Składniki: herbata Malina, herbata
Mięta, cukier, cytryna.
|
Koktajl owocowy
- produkcja własna.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawka mrożona.
Biszkopcik.
Składniki: mąka pszenna/gluten/
jaja.
|
PIĄTEK
23.02.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem
Składniki: mąka pszenna /gluten/,masło /laktoza/.
Ser biały z jogurtem .
Składniki:mleko /laktoza/,
Koperek świeży.
Ogórek świeży.
Kakao na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/,
kakao/soja/.
|
Zupa marchewkowa z groszkiem
ptysiowym.
Składniki: szyje z indyka, marchew
- -podwójna ilość, seler, pietruszka, śmietana /laktoza/,
mąka pszenna/gluten/, jaja.
Filet rybny smażony saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna
/gluten/, przyprawy, olej.
Ziemniaki purre z mlekiem .
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, szczypiorek, jogurt
naturalny.
Herbata z cukrem i
cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Wafle suche.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,
jaja.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli, 45 g mango.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz