niedziela, 18 lutego 2018

Jadłospis 19.02. - 23.02.2018r.




DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        19.02.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Szynkowa  z fileta.
Składniki: mięso  drobiowe, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Ser  żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Kukurydza  gotowana.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/ laktoza/, orkisz.
Krupnik z ziemniakami.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, kasza  jęczmienna, ziemniaki.
Twaróg  półtłusty.
Składniki: mleko  /laktoza/.
Makaron jasny.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja, sól, woda.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: mleko /laktoza/.
Cukier.
Kompot  z  czarnej  porzeczki.
Składniki: czarna  porzeczka w słoju, woda.
Chleb  żytnio-pszenny  z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Pasta z jajka.
Składniki:  jaja, majonez/gorczyca,jaja/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

     WTOREK    
     20.02.2018 r. 




Bułka   pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Mleko  gotowane.
Składniki: mleko/laktoza/,
Śniego - kulki do mleka.
Składniki:mąka pszenna, pszenna pełnoziarnista, ryżowa, mleko w proszku.
Mielonka  wieprzowa.
Ogórek kiszony.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.

Rosół z makaronem literki z dodatkiem wątroby z  indyka.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler.
Filet z kurczaka w panierce.
Składniki: pierś  z kurczaka, mąka pszenna /gluten/,bułka tarta/gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki  puree  z  mlekiem.
Składniki: ziemniaki, mleko/laktoza/.
Surówka  z selera  świeżego z kukurydzą.
Składniki: seler  świeży, kukurydza, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Talarki  ryżowe.
Składniki: ryż  brązowy, może zawierać gluten.

Sok  gruszka -jabłko 200.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      21. 02.2018 r. 


    





Chleb pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasta  mięsna.
Składniki: mięso gotowane drobiowe, musztarda /gorczyca, jaja/.
Sałata  lodowa.
Marchewka w plasterkach.
Szczypiorek.

Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Pomidorowa  z  zacierką – zabielana.            
Składniki:  marchew, seler, pietruszka, koncentrat  pomidorowy, śmietana/laktoza/, mąka pszenna/gluten/.
Gulasz  z  szynki  wieprzowej.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki,  masło  klarowane /laktoza/,mąka pszenna/gluten/,śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/gluten/, woda.
Ogórek  kiszony.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: czarna porzeczka, woda, cukier.
Chleb pszenno- żytni masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Sałatka  owocowa.
Składniki: banan, kiwi, mandarynka.


          
  CZWARTEK
      22.02.2018 r.        
    
Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pieczeń  wieprzowa               z cebulką.
Składniki: mięso  wieprzowe, cebula, jaja.
Sałata  lodowa.
Papryka  świeża  żółta.

Dżem  100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja, cukier.

Zalewajka  z  żurku – zabielana.
Składniki: szyje  z indyka, seler, marchew, pietruszka, zakwas żurku /gluten/. śmietana/laktoza/.
Udziec  z kurczaka  w  sosie zabielanym  śmietaną.
Składniki: udziec  z kurczaka, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ryż biały  na sypko.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Sałatka z  buraków.
Składniki: buraki  czerwone, cebula, przyprawy.
Herbata  malinowa  i  miętowa.

Składniki: herbata Malina, herbata Mięta, cukier, cytryna.

Koktajl  owocowy  -  produkcja  własna.
Składniki: maślanka /laktoza/, truskawka  mrożona.

Biszkopcik.
Składniki: mąka pszenna/gluten/ jaja.
      
          PIĄTEK               

23.02.2018 r.




Chleb  pszenno- żytni           z masłem
Składniki: mąka  pszenna /gluten/,masło /laktoza/.
Ser  biały z jogurtem .
Składniki:mleko /laktoza/,
Koperek  świeży.
Ogórek  świeży.

Kakao na mleku.
Składniki:mleko/laktoza/, kakao/soja/.
Zupa marchewkowa z groszkiem ptysiowym.
Składniki: szyje z indyka, marchew -  -podwójna  ilość, seler, pietruszka, śmietana /laktoza/, mąka pszenna/gluten/, jaja.
Filet   rybny smażony  saute.
Składniki: ryba, mąka pszenna /gluten/, przyprawy, olej.
Ziemniaki  purre z mlekiem .
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko/laktoza/.
Surówka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona,  szczypiorek,  jogurt  naturalny.
Herbata z  cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Wafle  suche.
Składniki:mąka pszenna /gluten/, jaja.
Dżem  100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,  45 g mango.




Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...