wtorek, 6 marca 2018

Jadłospis 05.03. - 09.03.2018r.





DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        05.03.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: mięso  wieprzowe  71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Serek  DANIO .
Składniki: mleko/laktoza/
Ogórek  świeży.
Sałata  lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Kapuśniak z kapusty  kiszonej z ziemniakami  z dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, kapusta kiszona, przyprawy.
Ryż  biały na  mleku.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Dżem  - dodatek.
Składniki: składniki: 55g moreli,45 g mango.

Napój  jabłkowy.
Składniki:  z soku jabłkowego .
Chleb  z masłem i serkiem  topionym  zapiekany.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja.

Szczypiorek.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

     WTOREK    
     06.03.2018 r. 




Bułka   pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasta  mięsna.
Składniki: mięso drobiowe, musztarda/jaja, gorczyca/.
Twaróg czosnkowy  wędzony w plasterkach.
Składniki: ser/laktoza/, chrzan, papryka czerwona, kminek.
Czarnuszka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/ soja/.
Jarzynowa  czysta z dodatkiem kalafiora    i natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, kalafior.
Karczek wieprzowy pieczony w rękawie.
Składniki: karczek b/kości, czosnek, cebula,przyprawy
Kasza  jęczmienna i gryczana  na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna, kasza  gryczana.
Sałata lodowa  z  ziołami i olejem.
Składniki: sałata lodowa, zioła, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Sałatka  owocowa.
Składniki: jabłko, banan, truskawka.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      07. 03.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Schab  sopocki.
Składniki: mięso  wieprzowe  62%, białko sojowe, mleko /laktoza/.
Pomidor  malinowy.
Sałata  lodowa.
Szczypiorek.
Miód  wielokwiatowy.
Składniki: nektar  kwiatowy.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.
Rosół z warzywami  i zacierką                   z  dodatkiem  koperku.
Składniki:  marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/, jaja, koperek  świeży.
Bigos z kapusty  białej  i  kiszonej. 
Składniki: kapusta kiszona, kapusta biała, kiełbasa śląska /mięso wieprzowe, woda, sól, może zawierać /soję,laktozę/.
Chleb  pszenno - żytni.
Składniki:  mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/.
Kompot  z  czarnej  porzeczki.
Składniki:  czarna porzeczka  w słoju, woda.
Pałeczka  kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana /gluten/.

Kisiel -  produkcja  własna.
Składniki:  kompot  truskawkowy, mąka ziemniaczana.



          
  CZWARTEK
      08.03.2018 r.        
    
Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta  z ryby  i twarogu.             
Składniki: ryba, mleko/laktoza/, cebula, jaja.
Ogórek  kiszony.
Sałata  lodowa.
Papryka  świeża.
Dżem  100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja, cukier.
Szczawiowa  z ryżem -  zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, szczaw  konserwowy,  śmietana/laktoza/.
Rolada szynki wieprzowej  w sosie zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/ kości, mięso mielone z łopatki, musztarda / gorczyca, jaja/masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki  gotowane.
Sałatka  z kapusty  czerwonej.
Składniki:kapusta czerwona gotowana, cebula, przyprawy.
Mix  herbat  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, herbata Mięta, cukier, cytryna.
Biszkopty.
Składniki: mąka  pszenna/ gluten/, jaja,


Napój   bananowy „Kubuś”


      
          PIĄTEK               

09.03.2018 r.




Chleb  pszenno-  żytni          z masłem.
Składniki:mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Jajko  gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, gorczyca, olej.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Dżem  100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa  mleczna.
Składniki:mleko/laktoza/, kawa/orkisz/.
Barszcz biały  z dodatkiem koperku.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka,maślanka/laktoza/, przyprawy.
Filet  „Miruna”  w panierce.
Składniki:ryba, jaja, mąka pszenna/gluten/,bułka tarta/gluten/, olej.
Ziemniaki  purre z mlekiem .
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko/laktoza/.
Marchewka tarta z dodatkiem pora             i jogurtu naturalnego.
Składniki: marchew, por, jogurt  naturalny/laktoza/.
Herbata  z  cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Bułka razowa z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/, mąka żytnia ,słód  jęczmienny.

Jogurt  owocowy.               
Składniki: mleko / laktoza/,  żywe  kultury bakterii.




Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                     
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...