DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
05.03.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe
71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Serek DANIO .
Składniki: mleko/laktoza/
Ogórek świeży.
Sałata lodowa.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami z dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, kapusta kiszona,
przyprawy.
Ryż biały na
mleku.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Dżem - dodatek.
Składniki: składniki: 55g moreli,45
g mango.
Napój jabłkowy.
Składniki: z soku jabłkowego .
|
Chleb z masłem i serkiem topionym
zapiekany.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
WTOREK
06.03.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas
naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso drobiowe, musztarda/jaja,
gorczyca/.
Twaróg czosnkowy wędzony w plasterkach.
Składniki: ser/laktoza/, chrzan,
papryka czerwona, kminek.
Czarnuszka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao/ soja/.
|
Jarzynowa czysta z dodatkiem kalafiora i natki
pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, kalafior.
Karczek wieprzowy pieczony w
rękawie.
Składniki: karczek b/kości, czosnek,
cebula,przyprawy
Kasza jęczmienna i gryczana na sypko.
Składniki: kasza jęczmienna, kasza gryczana.
Sałata lodowa z
ziołami i olejem.
Składniki: sałata lodowa,
zioła, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Sałatka owocowa.
Składniki: jabłko, banan, truskawka.
|
ŚRODA
07. 03.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe
62%, białko sojowe, mleko /laktoza/.
Pomidor malinowy.
Sałata lodowa.
Szczypiorek.
Miód wielokwiatowy.
Składniki: nektar kwiatowy.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Rosół z warzywami i zacierką z dodatkiem
koperku.
Składniki: marchew, seler, pietruszka, mąka
pszenna/gluten/, jaja, koperek
świeży.
Bigos z kapusty białej
i kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, kapusta
biała, kiełbasa śląska /mięso wieprzowe, woda, sól, może zawierać /soję,laktozę/.
Chleb pszenno - żytni.
Składniki: mąka
pszenna, mąka żytnia /gluten/.
Kompot z
czarnej porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Pałeczka kukurydziana.
Składniki: mąka kukurydziana /gluten/.
Kisiel - produkcja
własna.
Składniki: kompot
truskawkowy, mąka ziemniaczana.
|
CZWARTEK
08.03.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta z ryby
i twarogu.
Składniki: ryba, mleko/laktoza/,
cebula, jaja.
Ogórek kiszony.
Sałata lodowa.
Papryka świeża.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: mleko/laktoza/, soja,
cukier.
|
Szczawiowa z ryżem -
zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler,
marchew, pietruszka, szczaw
konserwowy, śmietana/laktoza/.
Rolada szynki wieprzowej w sosie zabielanym.
Składniki: szynka wieprzowa b/
kości, mięso mielone z łopatki, musztarda / gorczyca, jaja/masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki gotowane.
Sałatka z kapusty
czerwonej.
Składniki:kapusta czerwona gotowana,
cebula, przyprawy.
Mix herbat
z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata Malina, herbata
Mięta, cukier, cytryna.
|
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/ gluten/, jaja,
Napój bananowy „Kubuś”
|
PIĄTEK
09.03.2018 r.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez.
Składniki: jaja, gorczyca,
olej.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa mleczna.
Składniki:mleko/laktoza/,
kawa/orkisz/.
|
Barszcz biały z dodatkiem koperku.
Składniki: szyje z indyka, marchew,
seler, pietruszka,maślanka/laktoza/, przyprawy.
Filet „Miruna”
w panierce.
Składniki:ryba, jaja, mąka
pszenna/gluten/,bułka tarta/gluten/, olej.
Ziemniaki purre z mlekiem .
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Marchewka tarta z dodatkiem
pora i jogurtu naturalnego.
Składniki: marchew, por, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Bułka razowa z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,
mąka żytnia ,słód
jęczmienny.
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko / laktoza/, żywe
kultury bakterii.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna
informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach
do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp
przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz