DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
19.03.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Szynkowa drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe
71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Pomidor koktajlowy.
Składniki: pomidor.
Sałata lodowa.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Ogórkowa z warzywami
-zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka,ogórek kiszony,
śmietana/laktoza/. przyprawy.
Sos mięsno- pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/,koncentrat
pomidorowy.
Makaron jasny – świderki.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,
jaja.
Tarty ser
żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki w słoju,
woda..
|
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja.
Jabłko ½ szt.
|
WTOREK
20.03.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas
naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet z cebulką.
Składniki: mięso wieprzowe, jaja, cebula.
Twarożek z
jogurtem.
Składniki: ser /laktoza/.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao/ soja/.
|
Jarzynowa czysta
z kalarepką.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler,kalarepka.
Pierś z kurczaka w cieście.
Składniki: pierś z kurczaka,majonez/jaja,gorczyca/,jaja, mąka
ziemniaczana,przyprawa „delikat”, olej.
Ziemniaki puree z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Marchewka na maśle klarowanym.
Składniki: marchew mrożona
gotowana,masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna/gluten/.
Napój jabłkowy.
Składniki: 100% z soku
jabłkowego.
|
Koktajl owocowy.
Składniki: maślanka/laktoza/,
Wafelek ryżowy.
|
ŚRODA
21. 03.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki: mięso wieprzowe,
Sałata lodowa.
Ogórek kiszony.
Miód wielokwiatowy.
Składniki: nektar kwiatowy.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Rosół z makaronem.
Składniki:szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/,jaja.
Ryba z piekarnika-filet „MIRUNA”.
Składniki: ryba, sól, pieprz.
Ryż biały z dodatkiem
ziół.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Brokuły w sosie czosnkowym.
Składniki: brokuły gotowane, jogurt
naturalny/laktoza/, czosnek.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki:orzechy laskowe,
kakao/soja/,mleko, serwatka w proszku.
|
CZWARTEK
22.03.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso
drobiowe, majonez/jaja,gorczyca/.
Serek DANIO
waniliowy.
Składniki: mleko/laktoza/.
Sałata lodowa.
Szczypiorek.
Herbata z cukrem i cytryną
|
Koperkowa z
zacierką.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/, jaja, koperek
świeży.
Bitki z szynki wieprzowej w sosie.
Składniki: mięso b/kości z szynki,
mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki:kasza jęczmienna/gluten/.
Sałatka z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona gotowana,
przyprawy.
Woda lekko/gaz. 1 szt.but. 375 ml.
Składniki: naturalna woda mineralna.
|
Kisiel z syropu malinowego – produkcja własna.
Składniki: syrop malinowy, mąka ziemniaczana
|
PIĄTEK
23.03.2018 r.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Ser wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Rzodkiewka
Sałata lodowa.
Papryka świeża.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
|
Pomidorowa z ryżem- zabielana.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, przecier pomidorowy,
śmietana/laktoza/, ryż biały.
Placki ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki,jaja,
mąka pszenna/gluten/, olej.
Sos ogórkowo- jogurtowy.
Składniki: ogórek świeży, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Bułka z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia720, kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Truskawki świeże.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz