piątek, 16 marca 2018

Jadłospis 19.03. - 23.03.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        19.03.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Szynkowa  drobiowa.
Składniki: mięso  drobiowe  71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
Pomidor  koktajlowy.
Składniki: pomidor.
Sałata  lodowa.

Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Ogórkowa z  warzywami  -zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka,ogórek kiszony, śmietana/laktoza/. przyprawy.
Sos  mięsno- pomidorowy.
Składniki: mięso mielone z łopatki, mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/,koncentrat pomidorowy.
Makaron  jasny – świderki.
Składniki:mąka pszenna /gluten/, jaja.
Tarty  ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.

Kompot  truskawkowy.
Składniki: truskawki w słoju, woda.. 
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja.

Jabłko ½  szt.

     WTOREK    
     20.03.2018 r. 




Bułka   pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet   z cebulką.
Składniki: mięso  wieprzowe, jaja, cebula.
Twarożek  z  jogurtem.
Składniki: ser /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/ soja/.
Jarzynowa  czysta  z kalarepką.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler,kalarepka.
Pierś z kurczaka w cieście.
Składniki: pierś z  kurczaka,majonez/jaja,gorczyca/,jaja, mąka ziemniaczana,przyprawa „delikat”, olej.
Ziemniaki puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Marchewka na maśle klarowanym.
Składniki: marchew mrożona gotowana,masło  klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/.

Napój  jabłkowy.
Składniki: 100%  z soku  jabłkowego.

Koktajl   owocowy.
Składniki: maślanka/laktoza/,

Wafelek  ryżowy.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      21. 03.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: mięso  wieprzowe,
Sałata  lodowa.
Ogórek  kiszony.
Miód  wielokwiatowy.
Składniki: nektar  kwiatowy.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.
Rosół z makaronem.
Składniki:szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna/gluten/,jaja.
Ryba z piekarnika-filet „MIRUNA”.
Składniki:  ryba, sól, pieprz.
Ryż biały  z dodatkiem  ziół.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Brokuły w sosie  czosnkowym.
Składniki: brokuły gotowane, jogurt naturalny/laktoza/, czosnek.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Nutella  orzechowa.
Składniki:orzechy laskowe, kakao/soja/,mleko, serwatka w proszku.


          
  CZWARTEK
      22.03.2018 r.        
    
Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Pasta  mięsna.
Składniki:  mięso  drobiowe, majonez/jaja,gorczyca/.
Serek  DANIO  waniliowy.
Składniki: mleko/laktoza/.
Sałata  lodowa.
Szczypiorek.
Herbata  z cukrem i cytryną

Koperkowa  z  zacierką.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/, jaja, koperek świeży.
Bitki z szynki wieprzowej  w sosie.
Składniki: mięso b/kości z szynki, mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki:kasza  jęczmienna/gluten/.
Sałatka z kapusty  kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona gotowana, przyprawy.
Woda lekko/gaz.  1 szt.but. 375 ml.
Składniki: naturalna woda  mineralna.
Kisiel  z syropu malinowego – produkcja  własna.
Składniki: syrop  malinowy, mąka ziemniaczana
      
          PIĄTEK                

23.03.2018 r.




Chleb  pszenno-  żytni          z masłem.
Składniki:mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser   wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Rzodkiewka
Sałata  lodowa.
Papryka  świeża.
Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.

Pomidorowa z ryżem- zabielana.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, przecier  pomidorowy, śmietana/laktoza/, ryż  biały.
Placki  ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki,jaja, mąka pszenna/gluten/, olej.
Sos  ogórkowo- jogurtowy.
Składniki: ogórek  świeży, jogurt  naturalny/laktoza/.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Bułka  z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia720, kwas naturalny, woda, sól, drożdże.

Truskawki   świeże.





Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...