niedziela, 25 marca 2018

Jadłospis 26.03. - 30.03.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        26.03.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Szynka  „orzech”.
Składniki: mięso  wieprzowe,  71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler.
Ser  wędzony.
Składniki:mleko /laktoza/.
Ogórek  zielony.
Sałata  lodowa.
Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g truskawka,   45 g  czerwona  porzeczka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Jarzynowa z groszkiem zielonym  -zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, kalafior, groszek  zielony, śmietana /laktoza/. przyprawy.
Ryż na mleku.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Masło  osełka  rozpuszczone.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier  - dodatek.
Składniki: cukier biały.
Jabłka   tarte.
Mix  herbat.
Składniki: herbata Malina, herbata Mięta.
Kanapka  z masłem  wędliną.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.

Jogurt  naturalny.
Składniki: mleko, /laktoza/.

     WTOREK    
     27.03.2018 r. 




Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka  żytnia/gluten/,słód  żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Pasta  mięsna.
Składniki: mięso drobiowe, majonez /jaja, gorczyca/, cebula.
Ser  wędzony.
Składniki: mleko/laktoza/.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/ soja/.
Zupa  z  makaronem gwiazdka.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/.
Schab  duszony  w sosie.
Składniki: schab  b/ kości, masło  klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/.
Ziemniaki.
Składniki: ziemniaki  gotowane.
Sałatka  ze szpinaku  świeżego z dodatkiem pomidorów  koktajlowych.
Składniki: szpinak świeży „baby”, pomidory koktajlowe, czosnek, olej.
Kompot  wiśniowy.
Składniki: wiśnie  w słoju, woda.

Herbatniki  suche.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mleko w proszku


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      28. 03.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ryba  w  pomidorach.
Składniki: ryba.         
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza.
Sałata  lodowa.
Ogórek  kiszony.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.

Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.
Żurek  biały z ziemniakami.
Składniki:szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, zakwas  żurku  /mąka żytnia/.
Jajko  gotowane ½ szt.
Składniki:  jaja.
Kiełbasa  biała  smażona z cebulką.
Składniki: ryż biały  długoziarnisty.
Chleb   pszenno - żytni.
Składniki: mąka  pszenna /gluten/, mąka żytnia /gluten/.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

ZAJĄCZEK:   jajka  w czekoladzie, mandarynka.
Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Jabłko.


          
  CZWARTEK
      29.03.2018 r.        
    
Chleb pszenno-żytni             z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.

Serek  DANIO  waniliowy.
Składniki: mleko/laktoza/.

Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, soja.
Ziemniaczana  z  dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, natka pietruszki.
Gulasz  wieprzowy.
Składniki: mięso b/kości z  łopatki, mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/, śmietana/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki:kasza  jęczmienna/gluten/.
Marchewka  tarta.
Składniki: marchew, cukier,jogurt naturalny/laktoza/.
Woda lekko/gaz.  1 szt. but.- 375 ml.
Składniki: naturalna woda  mineralna.
Suszone kostki jabłka  z sokiem  truskawkowym.
Składniki: jabłka, suszony  zagęszczony sok  truskawkowy.
      
          PIĄTEK               

30.03.2018 r.




Chleb  pszenno -  żytni          z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser   wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.

Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.

Kapuśniak z kapusty kiszonej.
Składniki: kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka,  śmietana/laktoza/,masło  klarowane /laktoza/, ziemniaki.
Makaron  z truskawkami  świeżymi.
Składniki: mąka pszenna/ gluten/,jaja, truskawka.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno -  żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia720, masło /laktoza/.

Sok  100% gruszka-jabłko   200 ml.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)