DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
12.03.2018 r.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe
71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
¼ jajka gotowanego.
Składniki: jaja.
Sałata lodowa.
Ogórek świeży.
Pomidor.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Grochowa z warzywami
z dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, groch łuszczony, przyprawy.
Naleśniki z
nutellą.
Składniki: mleko/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/,jaja,olej palmowy,serwatka w
proszku, mleko w proszku, orzechy laskowe,soja.
Banan - dodatek.
Napój jabłkowy.
Składniki: 100 % z soku jabłkowego
.
|
Sandwicze z chleba
pszenno - żytniego z masłem ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/, zioła prowansalskie.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza, orkisz.
|
WTOREK
13.03.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas
naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet pieczony.
Składniki: mięso wieprzowe, jaja, cebula.
Twarożek z
rzodkiewką.
Składniki: ser /laktoza/, rzodkiewka.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/,
kakao/ soja/.
|
Pieczarkowa zabielana.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, pieczarka.
Pieczeń z
fileta z indyka w sosie.
Składniki: pierś z indyka,masło klarowane/laktoza/,
papryka sypka. cebula,maka pszenna /gluten/,śmietana/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty.
Surówka z pekinki na
zielono.
Składniki: kapusta pekińska,ogórek zielony, koperek, olej.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Mus z jabłek – produkcja własna.
Składniki: jabłka.
Wafelek suchy- andruty.
|
ŚRODA
14. 03.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Rolada ustrzycka
wędzona.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior czarny.
Składniki: ryba.
Kalarepka do chrupania.
Sałata lodowa.
Szczypiorek.
Miód wielokwiatowy.
Składniki: nektar kwiatowy.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Krupnik z warzywami z dodatkiem lubczyka.
Składniki:szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna.
Kluski czarne z boczkiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka
ziemniaczana, jaja, boczek
wędzony.
Kompot truskawkowy.
Składniki: truskawki
w słoju, woda.
|
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja.
|
CZWARTEK
15.03.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko/laktoza/.
Muszelki - płatki do mleka.
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka
jęczmienna, ekstrakt słodowy jęczmienny, skrobia
pszenna,kakao/soja/.
Ananas świeży.
Serek topiony.
Składniki: mleko/laktoza/.
Szczypiorek.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
|
Rosół z makaronem nitki
z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Gołąbki z kapustą
szatkowaną.
Składniki: mięso mielone z łopatki,
kapusta biała, gotowana,ryż,
przyprawy.
Ziemniaki purre
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko
/laktoza/.
Sos z przecieru pomidorowego.
Składniki: przecier pomidorowy,masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, śmietana/laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i
cytryna.
Składniki: herbata MALINA, cukier,
cytryna, woda.
|
1/2 szt. drożdżówka z marmoladą.
Składniki: mąka pszenna /gluten/,
drożdże, jaja.
Herbata malinowa z cytryną.
Składniki: herbata „Malina”, cukier,
cytryna.
|
PIĄTEK
16.03.2018 r.
|
Chleb pszenno-
żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Pasta z ryby wędzonej .
Składniki: ryba.
Ogórek kiszony.
Sałata lodowa.
Papryka świeża.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Ziemniaczana z dodatkiem fasolki
szparagowej.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, fasolka szparagowa, przyprawy.
Makaron gruby.
Składniki: jaja, mąka pszenna/gluten/.
Twaróg.
Składniki: mleko /laktoza/.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier - dodatek.
Napój gruszkowy 200 ml. 1 szt.
Składniki: 100% z soku
gruszkowego.
|
Bułka z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia720, kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/,
żywe kultury bakterii.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz