piątek, 9 marca 2018

Jadłospis 12.03. - 16.03.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK

        12.03.2018  r.


    




Chleb  pszenno- żytni           z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki: mięso  wieprzowe  71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler/.
¼ jajka  gotowanego.
Składniki: jaja.
Sałata  lodowa.
Ogórek  świeży.
Pomidor.
Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Grochowa z  warzywami  z dodatkiem majeranku.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, groch  łuszczony, przyprawy.
Naleśniki  z  nutellą.
Składniki: mleko/laktoza/, mąka pszenna/gluten/,jaja,olej palmowy,serwatka w proszku, mleko w proszku, orzechy laskowe,soja.
Banan - dodatek.


Napój  jabłkowy.
Składniki: 100 % z soku jabłkowego . 
Sandwicze z chleba    
pszenno - żytniego         z masłem ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.
Ser  żółty.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza, orkisz.

     WTOREK    
     13.03.2018 r. 




Bułka   pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,kwas naturalny, woda, sól, drożdże.
Pasztet pieczony.
Składniki: mięso  wieprzowe, jaja, cebula.
Twarożek  z  rzodkiewką.
Składniki: ser /laktoza/, rzodkiewka.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kakao  na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao/ soja/.
Pieczarkowa  zabielana.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, pieczarka.
Pieczeń  z  fileta z indyka  w sosie.
Składniki: pierś  z indyka,masło klarowane/laktoza/, papryka  sypka. cebula,maka pszenna /gluten/,śmietana/laktoza/.
Ryż biały na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Surówka z pekinki  na  zielono.
Składniki: kapusta  pekińska,ogórek  zielony, koperek, olej.

Herbata z cukrem i  cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Mus  z jabłek – produkcja  własna.
Składniki: jabłka.

Wafelek  suchy- andruty.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      14. 03.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Rolada  ustrzycka  wędzona.
Składniki: mleko /laktoza/.
Kawior  czarny.
Składniki: ryba.
Kalarepka do chrupania.
Sałata  lodowa.
Szczypiorek.
Miód  wielokwiatowy.
Składniki: nektar  kwiatowy.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.
Krupnik z warzywami  z dodatkiem lubczyka. 
Składniki:szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna.
Kluski czarne z boczkiem. 
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, jaja, boczek  wędzony.

Kompot  truskawkowy.
Składniki:  truskawki  w słoju, woda.
Biszkopty.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja.




          
  CZWARTEK
      15.03.2018 r.        
    
Chleb  razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/,słód żytni, mąka sojowa,masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki:  mleko/laktoza/.
Muszelki - płatki do mleka.
Składniki: mąka pełnoziarnista, mąka jęczmienna, ekstrakt słodowy jęczmienny, skrobia pszenna,kakao/soja/.
Ananas  świeży.
Serek  topiony.
Składniki: mleko/laktoza/.
Szczypiorek.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.

Rosół z makaronem  nitki  z dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Gołąbki  z kapustą  szatkowaną.
Składniki: mięso mielone z łopatki, kapusta  biała, gotowana,ryż, przyprawy.
Ziemniaki  purre  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Sos  z przecieru pomidorowego.
Składniki: przecier pomidorowy,masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, śmietana/laktoza/.
Herbata malinowa z cukrem i cytryna.
Składniki: herbata MALINA, cukier, cytryna, woda.
1/2 szt. drożdżówka  z marmoladą.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, drożdże, jaja.

Herbata  malinowa          z cytryną.
Składniki: herbata „Malina”, cukier, cytryna.
      
          PIĄTEK               

16.03.2018 r.




Chleb  pszenno-  żytni          z masłem.
Składniki:mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasta z ryby wędzonej .
Składniki: ryba.
Ogórek  kiszony.
Sałata  lodowa.
Papryka  świeża.
Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Ziemniaczana z dodatkiem fasolki szparagowej.
Składniki: szyje z indyka, marchew, seler, pietruszka, fasolka  szparagowa,  przyprawy.
Makaron  gruby.
Składniki: jaja, mąka pszenna/gluten/.
Twaróg.
Składniki: mleko /laktoza/.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier - dodatek.
Napój  gruszkowy 200 ml.  1 szt.
Składniki: 100%  z soku  gruszkowego.

Bułka  z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia720, kwas naturalny, woda, sól, drożdże.

Jogurt  owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/, żywe  kultury  bakterii.





Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)