wtorek, 3 kwietnia 2018

Jadłospis 03.04. - 06.04.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
  WIELKANOCNY
        02.04.2018  r.


    










     WTOREK    
     03.04.2018 r. 




Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka  żytnia/gluten/,słód  żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Szynkowa  drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe.

Rzodkiewka  w plasterkach.
Sałata  lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/, kawa  / orkisz/.
Rosół  z  kasza manną.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, kasza  manna.
Makaron  świderki gotowany
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja.
Jabłko  tarte.


Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


ŚRODA 
      04. 04.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser  żółty.
Składniki: mleko /laktoza.
Szynka  drobiowa.
Składniki: mięso  drobiowe.
Sałata  lodowa.
Ogórek  kiszony.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.
Deser  waniliowo-czekoladowy „Serduszko”
Szpinakowa  zabielana  z ryżem.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, szpinak  „baby”, śmietana /laktoza/.
Kluski   leniwe  z twarogiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mąka ziemniaczana, jaja, twaróg /laktoza/.
Masło  rozpuszczone do polania.
Składniki: masło  osełka /laktoza/, masło  klarowane/laktoza/.
Cukier  - dodatek.
Składniki: cukier  biały.
Napój  z soku  jabłkowego.
Składniki: 100%  z soku  jabłkowego.


Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Szczypiorek.

          
  CZWARTEK
      05.04.2018 r.        
    
Chleb pszenno-żytni             z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko/laktoza/.
Płatki   kakaowe.
Składniki: mąka pszenna    70 %,pszenna pełnoziarnista 25,3%, kakao/soja/.
Rolada  ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Rosół z makaronem nitki  dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, pietruszka, seler, maka pszenna/gluten/, jaja, natka pietruszki.
Gulasz  z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso b/kości z  łopatki, mąka pszenna/gluten/,masło klarowane/laktoza/, śmietana/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki:kasza  jęczmienna/gluten/.
Mix  sałat  z  ziołami  i olejem.
Składniki: sałata  lodowa, sałata  dębowa, rukola, zioła  prowansalskie, olej.
Kompot  z czarnej  porzeczki.
Składniki: czarna  porzeczka w słoju, woda.
Herbatniki  suche.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mleko w proszku


      
          PIĄTEK               

06.04.2018 r.




Chleb  pszenno -  żytni          z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser   wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pasta  rybna.
Składniki: ryba, twaróg /laktoza/.
Dżem  100%  owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa  mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.

Zupa – krem  z buraków  z dodatkiem majeranku.
Składniki: buraki,marchew, seler, pietruszka,  śmietana/laktoza/.
Groszek   ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna/ gluten/, jaja.
Jajko  sadzone.
Składniki: jaja, masło  klarowane /laktoza/.
Ziemniaki  purre  z mlekiem.
Składniki:  ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.
Mizeria  z jogurtem  naturalnym.
Składniki: ogórek  zielony, jogurt  naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno -  żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka żytnia720, masło /laktoza/.

Sok  100% gruszka-jabłko   200 ml.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...