DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
WIELKANOCNY
02.04.2018 r.
|
|
|
|
WTOREK
03.04.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,słód żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Szynkowa drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe.
Rzodkiewka w plasterkach.
Sałata lodowa.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/,
kawa / orkisz/.
|
Rosół z
kasza manną.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, kasza manna.
Makaron świderki gotowany
Składniki: mąka pszenna /gluten/,jaja.
Jabłko tarte.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier,
cytryna.
|
|
ŚRODA
04. 04.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Ser żółty.
Składniki: mleko /laktoza.
Szynka drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe.
Sałata lodowa.
Ogórek kiszony.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
Deser waniliowo-czekoladowy „Serduszko”
|
Szpinakowa zabielana
z ryżem.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, seler, pietruszka, szpinak „baby”, śmietana /laktoza/.
Kluski leniwe
z twarogiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka ziemniaczana, jaja,
twaróg /laktoza/.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło osełka /laktoza/, masło klarowane/laktoza/.
Cukier - dodatek.
Składniki: cukier biały.
Napój z soku
jabłkowego.
Składniki: 100% z soku
jabłkowego.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Szczypiorek.
|
CZWARTEK
05.04.2018 r.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko/laktoza/.
Płatki kakaowe.
Składniki: mąka pszenna 70 %,pszenna pełnoziarnista 25,3%,
kakao/soja/.
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko /laktoza/.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
|
Rosół z makaronem nitki dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, maka pszenna/gluten/, jaja,
natka pietruszki.
Gulasz z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso b/kości z łopatki, mąka pszenna/gluten/,masło
klarowane/laktoza/, śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki:kasza jęczmienna/gluten/.
Mix sałat
z ziołami i olejem.
Składniki: sałata lodowa, sałata dębowa, rukola, zioła prowansalskie, olej.
Kompot z czarnej
porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Herbatniki suche.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mleko w proszku
|
PIĄTEK
06.04.2018 r.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Ser wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pasta rybna.
Składniki: ryba, twaróg
/laktoza/.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
|
Zupa – krem z buraków
z dodatkiem majeranku.
Składniki: buraki,marchew, seler,
pietruszka, śmietana/laktoza/.
Groszek ptysiowy.
Składniki: mąka pszenna/
gluten/, jaja.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja, masło klarowane /laktoza/.
Ziemniaki purre
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki
gotowane, mleko /laktoza/.
Mizeria z jogurtem
naturalnym.
Składniki: ogórek zielony, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki:mąka pszenna /gluten/,mąka
żytnia720, masło /laktoza/.
Sok 100% gruszka-jabłko 200 ml.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz