niedziela, 22 kwietnia 2018

Jadłospis 23.04. - 27.04.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
 
        23.04.2018  r.


    




Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Nutella.
Składniki: orzechy laskowe, mleko, serwatka.
Jabłko w plasterkach.

Serek  topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Szczypiorek.`

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa – pieczarkowa  z ziemniakami - zabielana
Składniki: udziec z  kurczaka, seler,  marchew, pietruszka, pieczarka, ziemniaki, śmietana/laktoza/,przyprawy.

Filet  z indyka w sosie zabielanym.
Składniki: filet  z indyka, masło  klarowane /laktoza/,mąka pszenna/gluten/, śmietana /laktoza/.
Ryż  biały  na  sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty, woda.       

Surówka z selera, ogórka kiszonego i jabłka.
Składniki: seler,  ogórek kiszony, jabłka, olej.

Woda z cytryną z dodatkiem syropu miętowego. 
Składniki: woda  źródlana, cytryna, syrop  miętowy.
Chleb  pszenno- żytni z masłem  ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.

Jogurt  naturalny180 ml.
Składniki: mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
Dżem 100% z owoców.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.

     WTOREK    
    
    24.04.2018 r. 




Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka  żytnia/gluten/,słód  żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Szynka  „Orzech”.
Składniki: mięso wieprzowe, woda, sól, seler.
Pomidor  cherry.

Dżem   jagodowy.
Składniki: jagody 35%,cukier, woda.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Rosół z makaronem  nitki  z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: udziec z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja .

Paluszki  rybne.
Składniki: filety z mintaja,panier /gluten/,olej.

Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.

Surówka z kapusty  młodej.
Składniki: kapusta młoda, koperek,olej.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Tosty  z                       chleba  pszenno - żytniego z masłem ziołowym.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/, zioła  prowansalskie.           
Keczup  łagodny „Roleski” .                 
Składniki: 205 g pomidorów  użyto  do  produkcji 100 g  gotowego produktu.                                                                                                                                                                                                                                                            


ŚRODA 
    
 25. 04.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Polędwica sopocka.
Składniki: mięso  wieprzowe 71 %.,woda, sól,białko sojowe, seler – aromat.
Rzodkiewka.
Sałata  lodowa.

Miód  Akacjowy.
Składniki: z nektarów kwiatów.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.

Zalewajka z żurku  z dodatkiem ziemniaków.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, zakwas żurku, majeranek.

Gulasz  z szynki wieprzowej.
Składniki: mięso z szynki  wieprzowej, mąka  pszenna /gluten, masło  klarowane/laktoza/, śmietana/laktoza/.

Makaron  jasny  świderki.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja, woda.
Ogórek  konserwowy.
Składniki: ogórek, woda, sól.

Kompot z czarnej porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.


Sałatka  owocowa.
Składniki: banan, jabłko, truskawka świeża.

                                   
Wafelek  ryżowy.  
Składniki: ryż  brązowy, kasza  gryczana,sezam.
          
  CZWARTEK
      26.04.2018 r.        
    
Chleb pszenno-żytni             z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Ser  wędzony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Pikle  ogórkowe.
Składniki: ogórek, woda, sól.
Dżem 100% z owoców.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
Zupa krupnik- z kaszą jaglaną z dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka,  marchew, pietruszka, seler, kasza  jaglana, natka pietruszki.

Czarne kluski  okraszane  boczkiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mąka ziemniaczana, jaja, boczek  wędzony.


Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Biszkopty – ciastka.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja.

½  szt. owoc kiwi.
      
          PIĄTEK               

27.04.2018 r.




Bułka  pszenna z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasta  z ryby i  twarogu.
Składniki: ryba, musztarda/gorczyca/, twaróg/laktoza/. ogórek  kiszony.
Rzodkiewka.



Dżem 100% z owoców.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.


Jarzynowa z kalarepką i ziemniakami - -zabielana.
Składniki: szyje  z indyka,marchew, seler, pietruszka, kalarepka, ziemniaki, śmietana /laktoza/.

Naleśniki  z nutellą.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja,   olej.

½  banan.


Herbata  malinowa i miętowa z cukrem             i cytryną.
Składniki: herbata Malina, herbata  Mięta, cukier, cytryna.

Bułka  pszenna z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Papryka  świeża do  chrupania.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                    Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...