DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
09.04.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/.
Parówki grzane.
Składniki: mięso wieprzowe,
71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler.
Musztarda miodowa.
Składniki: gorczyca.
Ser
żółty.
Składniki: mleko/laktoza/.
Pomidor cherry.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g
czerwona porzeczka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
|
Ogórkowa z ziemniakami- zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ogórek kiszony,
śmietana /laktoza/, ziemniaki, przyprawy.
Kluski na parze.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
jaja, drożdże,mleko /laktoza/.
Masło rozpuszczone do
polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier - dodatek.
Składniki: cukier biały.
Kompot z czarnej
porzeczki.
Składniki: czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Tosty z
chleba z masłem ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,
mąka żytnia /gluten/, masło
/laktoza/, zioła prowansalskie.
Keczup.
Składniki: 205 g pomidorów
użyto do wyprodukowania 100g gotowego produktu.
|
WTOREK
10.04.2018 r.
|
Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,słód żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Pasta mięsna.
Składniki: mięso drobiowe,
musztarda/gorczyca/.
Serek topiony.
Składniki: mleko/laktoza/.
Ogórek świeży.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko /laktoza/,
kawa / orkisz/.
|
Zupa z fasolką szparagową.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa.
Piersi z kurczaka duszone w sosie.
Składniki: piersi z kurczaka, masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna /gluten/, śmietana
/laktoza/.
Ryż na
sypko.
Składniki: ryż biały długoziarnisty.
Surówka z selera, marchewki i
jabłka.
Składniki: seler korzeniowy,
marchew, jabłko, majonez /jaja, gorczyca/.
Napar z herbaty malinowej z cukrem.
Składniki: herbata „Malina”
-podwójna ilość, cukier, cytryna.
|
Sok jabłko- gruszka 200ml.
Składniki: 50% z soku jabłkowego, 50 %
z soku gruszkowego.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
|
ŚRODA
11. 04.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Szynka ze spiżarni bergera.
Składniki: mięso wieprzowe.
Ser biały
w plasterkach.
Składniki:twaróg /laktoza/.
Sałata lodowa.
Ogórek kiszony.
Herbata z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Kalafiorowa z ziemniakami -zabielana .
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, seler, pietruszka, kalafior,ziemniaki, śmietana /laktoza/.
Makaron „kokardka”
gotowany.
Składniki: mąka
pszenna/gluten, jaja.
Truskawki świeże.
Cukier - dodatek.
Składniki: cukier biały.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,
cukier, cytryna.
Deser waniliowo-czekoladowy „Serduszko”
Składniki:serwatka, mleko, mleko
w proszku.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
|
CZWARTEK
12.04.2018 r.
|
Chleb pszenno-żytni z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/,
mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Twaróg ze
szczypiorkiem.
Składniki: twaróg /laktoza/,
szczypiorek.
Mielonka wieprzowa.
Składniki: mięso wieprzowe
60%,białko sojowe/soja i produkty pochodne, mleko łącznie z
laktozą.
Sałata.
Dżem 100% z owoców.
Składniki: 55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, soja.
|
Rosół z makaronem literki.
Składniki: szyje z indyka, porcje
rosołowe, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja,
natka pietruszki.
Schab pieczony
w rękawie.
Składniki: schab b/ kości, papryka
sypka,sól, pieprz.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki gotowane, mleko/laktoza/.
Sałatka z buraków.
Składniki: buraki, cebula, pieprz.
Napój z soku
jabłkowego.
Składniki: 100% z soku
jabłkowego.
|
Wafelek ryżowy.
Składniki: mąka ryżowa.
Miód.
Składniki: nektar
z kwiatów.
|
PIĄTEK
13.04.2018 r.
|
Chleb pszenno -
żytni z masłem.
Składniki: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/, masło/laktoza/.
½
jajka gotowanego.
Składniki: jaja.
Rolada ustrzycka.
Składniki: mleko/laktoza/.
Papryka świeża.
Dżem
100% owoców.
Składniki: 55g moreli,45 g mango.
Kawa mleczna.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
|
Pomidorowa z
zacierką – zabielana.
Składniki: szyje z indyka,marchew, seler,
pietruszka,koncentrat pomidorowy,
śmietana/laktoza/,mąka pszenna/gluten/,jaja.
Filet z ryby
smażony bez panierki.
Składniki: ryba,mąka pszenna/
gluten/,olej.
Ziemniaki purre
z mlekiem.
Składniki: ziemniaki
gotowane, mleko /laktoza/.
Surówka z kalarepy i pora.
Składniki: kalarepa, por, majonez/jaja,gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Biszkopcik.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,jaja.
Ananas pokrojony
w kostkę.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz