piątek, 13 kwietnia 2018

Jadłospis 16.04. - 20.04.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
 
        16.04.2018  r.


    




Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: mięso  wieprzowe,  71%, woda, sól,/soja i produkty pochodne, seler.
Pikle  ogórkowe.
Sałata  lodowa.
Dżem 100%  z owoców.
Składniki: 55g truskawka,   45 g  czerwona  porzeczka.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa z brokułem i ziemniakami- zabielana.
Składniki: szyje z indyka, seler,  marchew, pietruszka, brokuły, śmietana /laktoza/, ziemniaki, przyprawy.

Ryż  biały  na  mleku.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty,         mleko /laktoza/.

Mus  ze  świeżych  truskawek na ciepło.
Składniki: truskawki  świeże, woda, mąka ziemniaczana.


Napar z herbaty malinowej z cukrem i cytryną. 
Składniki: herbata  „Malina”- podwójna  ilość,cukier, cytryna.
Chleb  pszenno- żytni z masłem  ziołowym.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, mąka  żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.
Szczypiorek.

Serek  topiony.
Składniki: mleko/laktoza/.


     WTOREK    
    
    17.04.2018 r. 




Chleb razowy z masłem.
Składniki: mąka  żytnia/gluten/,słód  żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Twarożek.
Składniki: mleko /laktoza/, jogurt  naturalny /laktoza/.
Mleko.
Składniki: mleko/laktoza/.
Kulki kakaowe „Mlekołaki”
Składniki: mąka   pszenna pełnoziarnista44,5%, ryżowa, kukurydziana, cukier,kakao/soja/.
Kalarepka  krojona w słupki.
Dżem   jagodowy.
Składniki: jagody 35%,cukier, woda.

Jarzynowa  czysta z  makaronem  gwiazdka.
Składniki: szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja .
Klopsy  wieprzowe.
Składniki:mięso mielone  z łopatki,jaja, bułka  pszenna/gluten/ bułka tarta/gluten/,olej.

Ziemniaki  puree  z mlekiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, mleko /laktoza/.

Marchew  świeża na maśle  klarowanym.
Składniki: marchew  świeża, masło klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/.

Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Budyń  waniliowy-  produkcja  własna.
Składniki: mleko /laktoza/,mąka ziemniaczana, cukier  waniliowy, cukier  biały.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


ŚRODA 
    
 18. 04.2018 r. 


    





Chleb  pszenno - żytni           z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Szynkowa  drobiowa.
Składniki: mięso drobiowe.
Papryka  świeża.
Ser  wędzony.
Składniki: mleko/laktoza/.
Miód  Akacjowy.
Składniki: z nektarów kwiatów.
Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.

Żurek  z maślanki  z dodatkiem ziemniaków     i   koperku.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka,ziemniaki, maślanka /laktoza/, koperek.

Łazanki.
Składniki:  mąka  pszenna /gluten, jaja/,  kapusta kiszona, kiełbasa  śląska.

Keczup  łagodny „Roleski”.
Składniki: 205 g pomidorów  użyto  do  wyprodukowania  100g gotowego  produktu.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.



Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Jogurt  naturalny 180 ml.
Składniki: mleko /laktoza/.

          
  CZWARTEK
      19.04.2018 r.        
    
Chleb pszenno-żytni             z masłem.
Składniki: mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet  wieprzowy.
Składniki:  wieprzowe , podroby  wieprzowe, skórki wieprzowe,białko sojowe/soja i produkty pochodne, mleko łącznie z laktozą.
Szczypiorek.
Rzodkiewka.
Dżem 100% z owoców.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Składniki: 55g  truskawka, 45 g  czerwona  porzeczka.
Kawa  zbożowa  na mleku.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
Rosół z makaronem   nitki  z dodatkiem  natki  pietruszki.
Składniki: szyje z indyka,  marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja, natka pietruszki.
Udziec  z kurczaka  duszony  w sosie.
Składniki: udziec  z kurczaka, masło klarowane/laktoza/,mąka pszenna/gluten/, papryka sypka, śmietana/laktoza/.

Kasza  jęczmienna  i gryczana  na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna/gluten/,        kasza  gryczana.

Surówka  z  porów, jabłka  i kukurydzy.
Składniki: por, jabłka, kukurydza,        majonez / jaja, gorczyca/.

Kompot  z czarnej  porzeczki.
Składniki: czarna  porzeczka  w słoju, woda.
Wafelek  ryżowy.
Składniki: mąka ryżowa.

½  szt. banana.
      
          PIĄTEK               

20.04.2018 r.




Bułka  pszenna z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasta  z makreli wędzonej.
Składniki: ryba, musztarda/gorczyca/, ogórek  kiszony.
Serek  „Danio”  .
Składniki: mleko/laktoza/.
Jabłko  w plasterkach.


Herbata z cytryną  i cukrem.
Składniki:herbata,cukier,  cytryna.


Zupa  z botwinką – zabielana.
Składniki: szyje  z indyka,marchew, seler, pietruszka, botwina, śmietana/laktoza/.

Placki  ziemniaczane.
Składniki: ziemniaki,jaja, mąka pszenna/gluten/, olej.

Cukier – dodatek.

Owoc.


Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.

Bułka  pszenna z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Sok  gruszka- jabłko 150ml.





Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...