DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
16.04.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki:
mięso wieprzowe, 71%, woda, sól,/soja i produkty
pochodne, seler.
Pikle ogórkowe.
Sałata lodowa.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
z brokułem i ziemniakami- zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew,
pietruszka, brokuły, śmietana /laktoza/, ziemniaki, przyprawy.
Ryż biały
na mleku.
Składniki:
ryż biały długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Mus ze
świeżych truskawek na ciepło.
Składniki:
truskawki świeże, woda, mąka
ziemniaczana.
Napar
z herbaty malinowej z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata „Malina”- podwójna ilość,cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno- żytni z masłem ziołowym.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, mąka
żytnia /gluten/, masło /laktoza/, zioła prowansalskie.
Szczypiorek.
Serek topiony.
Składniki:
mleko/laktoza/.
|
WTOREK
17.04.2018 r.
|
Chleb
razowy z masłem.
Składniki:
mąka żytnia/gluten/,słód żytni, mąka sojowa, masło/laktoza/.
Twarożek.
Składniki:
mleko /laktoza/, jogurt
naturalny /laktoza/.
Mleko.
Składniki:
mleko/laktoza/.
Kulki
kakaowe „Mlekołaki”
Składniki:
mąka pszenna pełnoziarnista44,5%,
ryżowa, kukurydziana, cukier,kakao/soja/.
Kalarepka krojona w słupki.
Dżem jagodowy.
Składniki:
jagody 35%,cukier, woda.
|
Jarzynowa czysta z
makaronem gwiazdka.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/,
jaja .
Klopsy wieprzowe.
Składniki:mięso
mielone z łopatki,jaja,
bułka pszenna/gluten/ bułka
tarta/gluten/,olej.
Ziemniaki puree
z mlekiem.
Składniki:
ziemniaki gotowane, mleko /laktoza/.
Marchew świeża na maśle klarowanym.
Składniki:
marchew świeża, masło klarowane
/laktoza/, mąka pszenna /gluten/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Budyń waniliowy-
produkcja własna.
Składniki:
mleko /laktoza/,mąka ziemniaczana, cukier waniliowy, cukier biały.
|
ŚRODA
18. 04.2018
r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szynkowa drobiowa.
Składniki:
mięso drobiowe.
Papryka świeża.
Ser wędzony.
Składniki:
mleko/laktoza/.
Miód Akacjowy.
Składniki:
z nektarów kwiatów.
Herbata
z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Żurek z maślanki
z dodatkiem ziemniaków
i koperku.
Składniki:
szyje z indyka, porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka,ziemniaki,
maślanka /laktoza/, koperek.
Łazanki.
Składniki: mąka
pszenna /gluten, jaja/,
kapusta kiszona, kiełbasa
śląska.
Keczup łagodny „Roleski”.
Składniki:
205 g pomidorów użyto do
wyprodukowania 100g
gotowego produktu.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Jogurt naturalny 180 ml.
Składniki:
mleko /laktoza/.
|
CZWARTEK
19.04.2018 r.
|
Chleb
pszenno-żytni z masłem.
Składniki:
mąka żytnia/gluten/, mąka pszenna/gluten/, masło/laktoza/.
Pasztet wieprzowy.
Składniki: wieprzowe , podroby wieprzowe, skórki wieprzowe,białko sojowe/soja
i produkty pochodne, mleko łącznie z laktozą.
Szczypiorek.
Rzodkiewka.
Dżem
100% z owoców.
Składniki:
55g truskawka, 45 g czerwona
porzeczka.
Kawa zbożowa
na mleku.
Składniki:
mleko/laktoza/, orkisz.
|
Rosół
z makaronem nitki z dodatkiem
natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
mąka pszenna/gluten/, jaja, natka pietruszki.
Udziec z kurczaka
duszony w sosie.
Składniki:
udziec z kurczaka, masło klarowane/laktoza/,mąka
pszenna/gluten/, papryka sypka, śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna i gryczana
na sypko.
Składniki:
kasza jęczmienna/gluten/, kasza gryczana.
Surówka z
porów, jabłka i kukurydzy.
Składniki:
por, jabłka, kukurydza, majonez
/ jaja, gorczyca/.
Kompot z czarnej
porzeczki.
Składniki:
czarna porzeczka w słoju, woda.
|
Wafelek ryżowy.
Składniki:
mąka ryżowa.
½ szt. banana.
|
PIĄTEK
20.04.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Pasta z makreli wędzonej.
Składniki:
ryba, musztarda/gorczyca/, ogórek kiszony.
Serek „Danio”
.
Składniki:
mleko/laktoza/.
Jabłko w plasterkach.
Herbata
z cytryną i cukrem.
Składniki:herbata,cukier, cytryna.
|
Zupa z botwinką – zabielana.
Składniki:
szyje z indyka,marchew, seler,
pietruszka, botwina, śmietana/laktoza/.
Placki ziemniaczane.
Składniki:
ziemniaki,jaja, mąka pszenna/gluten/, olej.
Cukier
– dodatek.
Owoc.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Sok gruszka- jabłko 150ml.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz