niedziela, 3 czerwca 2018

Jadłospis 04.06. - 08.06.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
 
        04.06.2018  r.


    




Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Szynkowa  z indyka.
Składniki:mięso drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/, błonnik  sojowy.
Serek  „Danio”.
Ogórek  świeży.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa – zalewajka z ziemniakami
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, zakwas  żurku/gluten/, jaja.

Makaron świderki  gotowany.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,  jaj,

Sos  mięsno -  pomidorowy.
Składniki: mięso  mielone  z łopatki, masło  klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/, koncentrat  pomidorowy.

Napój  z  soku jabłkowego.



Jogurt  owocowy    150 ml.
Składniki: mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.


     WTOREK    
    
    05.06.2018 r. 




Bułka  pszenna z masłem.
Składniki: mąka pszenna/gluten/ ,skrobia pszenna, serwatka  w proszku.
Szynka  gotowana.
Składniki: mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik  pszenny.
Sałata  lodowa
Serek  topiony.
Składniki: mleko /laktoza/.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Kawa  z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
Pomidorowa  z ryżem – zabielana.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, koncentrat  pomidorowy,  śmietana/ laktoza/, przyprawy.

Kluski  czarne  z boczkiem.
Składniki: ziemniaki  gotowane, maka ziemniaczana, jaja, smażony boczek  wędzony.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Szczypiorek.

Herbata z cukrem        i cytryną.
Składniki:  herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
                                                                                                                                                                        


ŚRODA 
    
 06.06.2018 r. 


    











Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser  żółty  „Gouda”
Składniki:  mleko /laktoza/.
Sałata  lodowa.
Rzodkiewka.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.


Rosół z zacierką  z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja, natka  pietruszki,  przyprawy.
Klopsy  wieprzowe.
Składniki: mięso mielone  z łopatki, bułka pszenna /gluten/, bułka  tarta  /gluten/,      jaja, olej.

Ziemniaki  młode  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki  młode  gotowane, koperek.
Mizeria  z jogurtem  naturalnym.
Składniki: ogórek  zielony, jogurt  naturalny/laktoza/.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.






Wafelek  ryżowy.
Składniki: maka  ryżowa.

½  szt banan.


          
  CZWARTEK
      07.06.2018 r.        
    

Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Twaróg z  tartym  ogórkiem  zielonym.
Składniki: twaróg /laktoza/, ogórek  zielony, przyprawy.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Jabłko  w plasterkach.
Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao /soja/.
Jarzynowa  czysta  z kaszą manną.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, seler, pietruszka, kasza manna/gluten/.
Udziec  z kurczaka  duszony  w sosie.
Składniki: udziec  z kurczaka, masło  klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/,  śmietana/ laktoza/.
Ziemniaki  młode .
Składniki:  ziemniaki  młode  gotowane.
Kapusta  młoda  zasmażana.
Składniki: kapusta młoda, masło  klarowane/laktoza/,  przyprawy.
Herbata  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Pałeczki   kukurydziane.
Składniki : mąka kukurydziana.


Owoc.
      
          PIĄTEK               

08.06.2018 r.




Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Jajko  gotowane.
Składniki:  jaja.
Majonez Winiary.
Składniki: żółtko jaja, gorczyca, olej.
Papryka  świeża  czerwona.
Szczypiorek.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Barszcz  z buraków  z ziemniakami – zabielany.
Składniki: szyje  z indyka, buraki  czerwone, seler, marchew, pietruszka,śmietana /laktoza/.
Ryż  biały  na mleku.
Składniki:  ryż biały  długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Mus  ze  świeżych  truskawek.
Składniki: truskawki  świeże.

Mix  herbat  z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata „Malina”, herbata Mięta”,  cukier,  cytryna.


Sok  jabłkowy  100 %  200  ml.
Składniki:  100%  z soku  jabłkowego.


Chleb  pszenno – żytni   z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.






Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.     
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)