DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
04.06.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szynkowa z indyka.
Składniki:mięso
drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/,
błonnik sojowy.
Serek „Danio”.
Ogórek świeży.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
– zalewajka z ziemniakami
Składniki:
szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, zakwas żurku/gluten/, jaja.
Makaron
świderki gotowany.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, jaj,
Sos mięsno -
pomidorowy.
Składniki:
mięso mielone z łopatki, masło klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/,
koncentrat pomidorowy.
Napój z
soku jabłkowego.
|
Jogurt owocowy
150 ml.
Składniki:
mleko/laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
WTOREK
05.06.2018 r.
|
Bułka pszenna z masłem.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/ ,skrobia pszenna, serwatka w proszku.
Szynka gotowana.
Składniki:
mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik
pszenny.
Sałata lodowa
Serek topiony.
Składniki:
mleko /laktoza/.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Kawa z mlekiem.
Składniki:
mleko/laktoza/, orkisz.
|
Pomidorowa z ryżem – zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
koncentrat pomidorowy, śmietana/ laktoza/, przyprawy.
Kluski czarne
z boczkiem.
Składniki:
ziemniaki gotowane, maka ziemniaczana,
jaja, smażony boczek wędzony.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szczypiorek.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
ŚRODA
06.06.2018 r.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Ser żółty
„Gouda”
Składniki: mleko /laktoza/.
Sałata lodowa.
Rzodkiewka.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Rosół
z zacierką z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
mąka pszenna/gluten/, jaja, natka
pietruszki, przyprawy.
Klopsy wieprzowe.
Składniki:
mięso mielone z łopatki, bułka pszenna
/gluten/, bułka tarta /gluten/, jaja, olej.
Ziemniaki młode
z koperkiem.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane, koperek.
Mizeria z jogurtem
naturalnym.
Składniki:
ogórek zielony, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.
|
Wafelek ryżowy.
Składniki:
maka ryżowa.
½ szt banan.
|
CZWARTEK
07.06.2018 r.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Twaróg
z tartym ogórkiem
zielonym.
Składniki:
twaróg /laktoza/, ogórek
zielony, przyprawy.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Jabłko w plasterkach.
Kakao
na mleku.
Składniki:
mleko /laktoza/, kakao /soja/.
|
Jarzynowa czysta
z kaszą manną.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, kasza manna/gluten/.
Udziec z kurczaka
duszony w sosie.
Składniki:
udziec z kurczaka, masło klarowane /laktoza/, mąka pszenna /gluten/, śmietana/ laktoza/.
Ziemniaki młode .
Składniki: ziemniaki
młode gotowane.
Kapusta młoda
zasmażana.
Składniki:
kapusta młoda, masło klarowane/laktoza/,
przyprawy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Pałeczki kukurydziane.
Składniki
: mąka kukurydziana.
Owoc.
|
PIĄTEK
08.06.2018 r.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Jajko gotowane.
Składniki: jaja.
Majonez
Winiary.
Składniki:
żółtko jaja, gorczyca, olej.
Papryka świeża
czerwona.
Szczypiorek.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Barszcz z buraków
z ziemniakami – zabielany.
Składniki:
szyje z indyka, buraki czerwone, seler, marchew,
pietruszka,śmietana /laktoza/.
Ryż biały
na mleku.
Składniki: ryż biały
długoziarnisty, mleko /laktoza/.
Mus ze
świeżych truskawek.
Składniki:
truskawki świeże.
Mix herbat
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata „Malina”, herbata Mięta”,
cukier, cytryna.
|
Sok jabłkowy
100 % 200 ml.
Składniki: 100%
z soku jabłkowego.
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz