DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
11.06.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szynka „Orzech”.
Składniki:mięso
drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/,
błonnik sojowy.
Papryka świeża.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
- z fasolką szparagową z dodatkiem
ziemniaków.
Składniki:
szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka,
fasolka szparagowa konserwowa.
Filet
z kurczaka w sosie.
Składniki:
pierś z kurczaka, masło klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/,
śmietana/laktoza/.
Ryż biały
na sypko.
Składniki:
ryż biały długoziarnisty.
Sałatka z kapusty
czerwonej.
Składniki:
kapusta czerwona,cebula, pieprz.
Herbata z
cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Jogurt owocowy
150 ml.
Składniki:
mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
WTOREK
12.06.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Schab sopocki.
Składniki:
mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik
pszenny.
Ser wędzony
ustrzycki.
Składniki: mleko /laktoza/.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Kawa z mlekiem.
Składniki:
mleko/laktoza/, orkisz.
|
Kapuśniak z
ziemniakami.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
kapusta kiszona, przyprawy.
Gulasz z
warzywami.
Składniki:
mięso z szynki
wieprzowej, masło klarowane/laktoza/,
mąka pszenna/gluten/, seler, marchew, pietruszka, przyprawy.
Makaron „kokardka”.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/, jaja, sól.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Kisiel z
syropu malinowego zagęszczony
mąką ziemniaczaną.
Składniki: syrop
malinowy.
|
ŚRODA
13.06.2018 r.
|
Chleb razowy
z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, słód jęczmienny, masło/laktoza/.
Pasztet królewski.
Składniki: woda, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa,
kasza manna/gluten/.
Szczypiorek.
Ogórek kiszony.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Rosół z
makaronem nitki z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
mąka pszenna/gluten/, jaja, natka
pietruszki, przyprawy.
Karczek z piekarnika.
Składniki:
karczek b/ kości, przyprawy, cebula, papryka sypka.
Ziemniaki młode
z koperkiem.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane, koperek.
Pomidory
z jogurtem naturalnym.
Składniki:
pomidory czerwone, jogurt naturalny/laktoza/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.
|
Truskawki świeże.
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
|
CZWARTEK
14.06.2018 r.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Szynka „Orzech”.
Składniki:mięso
drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/,
błonnik sojowy.
Sałata lodowa.
Ogórek świeży.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Kakao
na mleku.
Składniki:
mleko /laktoza/, kakao /soja/.
|
Jarzynowa z
kalarepką z dodatkiem
ziemniaków- zabielana.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, seler,
pietruszka, kalarepa, ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Kluski na parze
bez nadzienia.
Składniki:
mąka pszenna/gluten/,drożdże, jaja, sól.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki: masło
osełka/laktoza/.
Cukier -
dodatek.
Składniki:
cukier biały.
Napój z soku
jabłkowego.
Składniki:
100% z
soku jabłkowego.
|
Tarta marchewka.
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
|
PIĄTEK
15.06.2018 r.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Nutella orzechowa.
Składniki:cukier,
olej palmowy, orzechy laskowe, mleko
odtłuszczone,serwatka w proszku.
Pomidor.
Jabłko w
plasterkach z nutą cynamonu.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Koperkowa z
ryżem.
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, ryż
biały długoziarnisty.
Filet „Sola”
w panierce.
Składniki: ryba, bułka tarta/gluten/,
mąka pszenna /gluten/, jaja,olej,
Ziemniaki młode.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane.
Marchewka
z ogórkiem konserwowym krojona w
słupki z dodatkiem majonezu.
Składniki: marchew
gotowana, ogórek konserwowy, majonez/jaja, gorczyca/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa,cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Jogurt owocowy.
Składniki:
mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz