poniedziałek, 11 czerwca 2018

Jadłospis 11.06. - 15.06.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
 
    11.06.2018  r.


    




Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Szynka  „Orzech”.
Składniki:mięso drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/, błonnik  sojowy.
Papryka   świeża.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa - z fasolką  szparagową  z dodatkiem  ziemniaków.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, fasolka  szparagowa konserwowa.

Filet z kurczaka w sosie.
Składniki: pierś  z kurczaka, masło  klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Ryż  biały  na sypko.
Składniki: ryż  biały  długoziarnisty.
Sałatka  z kapusty  czerwonej.
Składniki: kapusta czerwona,cebula, pieprz.

Herbata  z  cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Jogurt  owocowy    150 ml.
Składniki: mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.


     WTOREK    
    
    12.06.2018 r. 




Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Schab  sopocki.
Składniki: mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik  pszenny.
Ser  wędzony  ustrzycki.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Kawa  z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
Kapuśniak  z  ziemniakami.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, kapusta  kiszona, przyprawy.
Gulasz  z  warzywami.
Składniki: mięso  z  szynki  wieprzowej, masło  klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, seler, marchew, pietruszka, przyprawy.
Makaron   „kokardka”.
Składniki: mąka pszenna/gluten/, jaja, sól.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Kisiel  z  syropu  malinowego  zagęszczony  mąką ziemniaczaną.
Składniki:  syrop  malinowy.
                                                                                                                                                                        


ŚRODA  
    
 13.06.2018 r. 


    











Chleb  razowy  z masłem.
Składniki:  mąka żytnia /gluten/,  słód jęczmienny, masło/laktoza/.
Pasztet  królewski.
Składniki:  woda, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa, kasza manna/gluten/.
Szczypiorek.
Ogórek  kiszony.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.


Rosół  z  makaronem nitki z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna/gluten/, jaja, natka  pietruszki,  przyprawy.
Karczek  z piekarnika.
Składniki: karczek b/ kości, przyprawy, cebula, papryka sypka.

Ziemniaki  młode  z koperkiem.
Składniki: ziemniaki  młode  gotowane, koperek.
Pomidory z jogurtem  naturalnym.
Składniki: pomidory   czerwone, jogurt  naturalny/laktoza/.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.


Truskawki  świeże.

Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
          
  CZWARTEK
      14.06.2018 r.        
    

Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Szynka  „Orzech”.
Składniki:mięso drobiowe 60%, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/, błonnik  sojowy.
Sałata  lodowa.
Ogórek  świeży.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.

Kakao na mleku.
Składniki: mleko /laktoza/, kakao /soja/.
Jarzynowa  z  kalarepką  z dodatkiem ziemniaków- zabielana.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, seler, pietruszka, kalarepa, ziemniaki, śmietana/laktoza/.
Kluski  na parze  bez  nadzienia.
Składniki: mąka pszenna/gluten/,drożdże, jaja, sól.
Masło  rozpuszczone do polania.
Składniki:  masło  osełka/laktoza/.
Cukier  -  dodatek.
Składniki: cukier  biały.

Napój  z soku  jabłkowego.
Składniki: 100%  z  soku  jabłkowego.
Tarta  marchewka.


Chleb  pszenno – żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
      
          PIĄTEK               

15.06.2018 r.




Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Nutella  orzechowa.
Składniki:cukier, olej palmowy, orzechy laskowe, mleko  odtłuszczone,serwatka w proszku.
Pomidor.
Jabłko  w  plasterkach z nutą  cynamonu.

Herbata z cukrem i cytryną.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Koperkowa  z  ryżem.
Składniki: szyje  z indyka,  seler, marchew, pietruszka,  ryż  biały  długoziarnisty.
Filet  „Sola”  w  panierce.
Składniki:  ryba, bułka tarta/gluten/, mąka pszenna /gluten/,  jaja,olej,
Ziemniaki  młode.
Składniki: ziemniaki młode  gotowane.

Marchewka z ogórkiem konserwowym  krojona w słupki  z dodatkiem majonezu.
Składniki:  marchew  gotowana, ogórek konserwowy, majonez/jaja, gorczyca/.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa,cukier,  cytryna.


Chleb  pszenno – żytni   z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Jogurt  owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.



Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.                                                                                                  
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)