DATA
|
ŚNIADANIE
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
|
PONIEDZIAŁEK
18.06.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Mielonka wieprzowa.
Składniki:mięso
wieprzowe 60%, białko sojowe, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko
/laktoza/, błonnik sojowy,mleko
/laktoza/.
Papryka żółta.
Sałata
lodowa.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa
pomidorowa z makaronem świderki.
Składniki:
szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka,
koncentrat pomidorowy, maka pszenna/gluten/, jaja.
Gulasz z
szynki wieprzowej.
Składniki:
szynka wieprzowa b/ kości, masło
klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Kasza jęczmienna
na sypko.
Składniki:
kasza jęczmienna /gluten/.
Ogórek
kiszony.
Składniki:
ogórek kiszony.
Woda o smaku malinowym z cytryną.
Składniki:
woda źródlana, syrop malina, cytryna.
|
Jogurt
owocowy 150 ml.
Składniki:
mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
WTOREK
19.06.2018 r.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Ser wędzony
ustrzycki.
Składniki: mleko /laktoza/.
Pomidor.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Kawa z mlekiem.
Składniki:
mleko/laktoza/, orkisz.
|
Jarzynowa czysta
z makaronem gwiazdka z dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
mąka pszenna /gluten/, jaja, przyprawy, natka pietruszki.
Kotlet
z kurczaka w panierce.
Składniki:
pierś z kurczaka, mąka pszenna /gluten/,
jaja, bułka tarta /gluten/, olej.
Ziemniaki młode
z koperkiem.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane, koperek.
Sałata lodowa
z jogurtem naturalnym.
Składniki:
sałata lodowa, jogurt naturalny /laktoza/.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Tarte jabłka
z nutą cynamonu.
Składniki:
jabłka, cynamon mielony.
|
ŚRODA
20.06.2018 r.
|
Chleb razowy
z masłem.
Składniki: mąka żytnia /gluten/, słód jęczmienny, masło/laktoza/.
Polędwica sopocka.
Składniki:
: mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik
pszenny.
Ogórek kiszony.
Dżem truskawkowy.
Składniki:
truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
Zupa z ryżem z
dodatkiem natki pietruszki.
Składniki:
szyje z indyka, marchew, pietruszka, seler,
ryż biały długoziarnisty, natka pietruszki,
przyprawy.
Jajko
sadzone.
Składniki:
jaja, masło klarowane/laktoza/.
Ziemniaki młode.
Składniki:
ziemniaki młode gotowane, koperek.
Tzatziki.
Składniki:
ogórek zielony, ser mielony/laktoza/
, jogurt naturalny/laktoza/,
koperek, czosnek.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.
|
Chleb pszenno - żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Koktajl owocowy.
Składniki:
maślanka /laktoza/,
truskawki.
|
PIĄTEK
22.06.2018 r.
|
GRUPA DZIECI
MŁODSZYCH
Chleb pszenno – żytni z masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Pasta z jajka.
Składniki:cukier,
olej palmowy, orzechy laskowe, mleko
odtłuszczone,serwatka w proszku.
Szczypiorek.
Herbata
z cukrem i cytryną.
Składniki:
herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
|
GRUPA DZIECI
MŁODSZYCH
Rosół z jarzynami
i lanym ciastem z dodatkiem natki
pietruszki..
Składniki:
szyje z indyka, seler, marchew, pietruszka, mąka pszenna /gluten/, jaja.
Makaron gotowany „świderki”.
Składniki: mąka pszenna /gluten/, jaja.
Masło rozpuszczone do polania.
Składniki:
masło /laktoza/.
Cukier -
dodatek.
Sok 100%
jabłkowy 200 ml.
Składniki: z soku jabłkowego 100%.
GRUPA DZIECI
STARSZYCH
Jogurt owocowy.
Składniki: mleko/laktoza/, żywe kultury
bakterii.
Wafelek kakaowy.
Składniki: marchew
gotowana, ogórek konserwowy, majonez/jaja, gorczyca/.
Sok 100%
jabłkowy 200 ml.
Składniki: z soku jabłkowego 100%.
|
GRUPA DZIECI
MŁODSZYCH
Chleb pszenno – żytni z
masłem.
Składniki:
mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/,
masło/laktoza/.
Jogurt owocowy.
Składniki:
mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.
|
Składniki napisane
pogrubioną czcionką są alergenami.
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w
gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej
dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz