niedziela, 17 czerwca 2018

Jadłospis 18.06. - 22.06.2018r.

DATA
ŚNIADANIE
OBIAD
PODWIECZOREK

    PONIEDZIAŁEK
 
        18.06.2018  r.


    




Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Mielonka  wieprzowa.
Składniki:mięso wieprzowe 60%, białko sojowe, skrobia ziemniaczana,białko sojowe, mleko /laktoza/, błonnik  sojowy,mleko /laktoza/.
Papryka  żółta.
Sałata lodowa.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
Zupa pomidorowa z  makaronem  świderki.
Składniki: szyje z indyka, porcje rosołowe, seler, marchew, pietruszka, koncentrat pomidorowy, maka pszenna/gluten/, jaja.

Gulasz  z  szynki  wieprzowej.
Składniki: szynka wieprzowa b/ kości, masło  klarowane/laktoza/, mąka pszenna/gluten/, śmietana/laktoza/.
Kasza  jęczmienna  na sypko.
Składniki: kasza  jęczmienna /gluten/.

Ogórek kiszony.
Składniki: ogórek kiszony.

Woda  o smaku malinowym z cytryną.
Składniki: woda  źródlana, syrop malina, cytryna.

Jogurt  owocowy    150 ml.
Składniki: mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.


     WTOREK    
    
    19.06.2018 r. 




Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Ser  wędzony  ustrzycki.
Składniki:  mleko /laktoza/.
Pomidor.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.
Kawa  z mlekiem.
Składniki: mleko/laktoza/, orkisz.
Jarzynowa  czysta  z  makaronem gwiazdka   z dodatkiem natki  pietruszki.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna /gluten/, jaja, przyprawy, natka  pietruszki.
Kotlet z kurczaka w panierce.
Składniki: pierś  z kurczaka, mąka pszenna /gluten/, jaja, bułka tarta /gluten/, olej.
Ziemniaki  młode  z  koperkiem.
Składniki: ziemniaki  młode  gotowane, koperek.
Sałata  lodowa  z jogurtem  naturalnym.
Składniki: sałata  lodowa, jogurt naturalny /laktoza/.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.

Chleb  pszenno - żytni  z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Tarte  jabłka  z nutą  cynamonu.
Składniki: jabłka, cynamon mielony.
                                                                                                                                         


ŚRODA 
    
 20.06.2018 r. 


    











Chleb  razowy  z masłem.
Składniki:  mąka żytnia /gluten/,  słód jęczmienny, masło/laktoza/.
Polędwica  sopocka.
Składniki: : mięso wieprzowe 74% woda, sól, błonnik  pszenny.

Ogórek  kiszony.
Dżem  truskawkowy.
Składniki: truskawki 40% , cukier, woda, kwas cytrynowy, kwas  askorbinowy.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki:herbata  ekspresowa, cukier, cytryna.


Zupa  z ryżem z  dodatkiem  natki pietruszki.
Składniki: szyje  z indyka, marchew, pietruszka, seler, ryż  biały  długoziarnisty, natka  pietruszki,  przyprawy.
Jajko sadzone.
Składniki: jaja, masło  klarowane/laktoza/.

Ziemniaki  młode.
Składniki: ziemniaki  młode  gotowane, koperek.
Tzatziki.
Składniki: ogórek zielony, ser  mielony/laktoza/ , jogurt  naturalny/laktoza/, koperek, czosnek.

Herbata z cukrem i cytryną.
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna, woda.

Chleb  pszenno - żytni             z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Koktajl  owocowy.
Składniki: maślanka /laktoza/,
truskawki.
      
          PIĄTEK               

22.06.2018 r.




GRUPA    DZIECI   MŁODSZYCH

Chleb  pszenno – żytni            z masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.
Pasta  z jajka.
Składniki:cukier, olej palmowy, orzechy laskowe, mleko  odtłuszczone,serwatka w proszku.
Szczypiorek.

Herbata z cukrem i cytryną.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Składniki: herbata ekspresowa, cukier, cytryna.
GRUPA    DZIECI   MŁODSZYCH


Rosół  z jarzynami  i  lanym  ciastem              z dodatkiem  natki  pietruszki..
Składniki: szyje  z indyka,  seler, marchew, pietruszka,  mąka pszenna /gluten/, jaja.
Makaron  gotowany „świderki”.
Składniki:  mąka pszenna /gluten/,  jaja.

Masło  rozpuszczone  do  polania.
Składniki: masło /laktoza/.
Cukier  -  dodatek.
Sok  100%  jabłkowy 200 ml.
Składniki:  z soku jabłkowego 100%.



GRUPA  DZIECI  STARSZYCH

Jogurt   owocowy.
Składniki:  mleko/laktoza/, żywe  kultury  bakterii.
Wafelek  kakaowy.
Składniki:  marchew  gotowana, ogórek konserwowy, majonez/jaja, gorczyca/.
Sok  100%  jabłkowy 200 ml.
Składniki:  z soku jabłkowego 100%.


GRUPA    DZIECI   MŁODSZYCH

Chleb  pszenno – żytni   z  masłem.
Składniki: mąka  pszenna, mąka żytnia /gluten/,  masło/laktoza/.

Jogurt  owocowy.
Składniki: mleko /laktoza/, żywe kultury bakterii.







Składniki  napisane  pogrubioną  czcionką  są alergenami.    
Dokładna informacja o wszystkich pozostałych składnikach zawartych w gotowych potrawach do wglądu u Intendenta Szkoły. W każdej grupie przedszkolnej dzieci mają dostęp przez cały dzień do naturalnej wody źródlanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Udanych, bezpiecznych wakacji! :-)