PONIEDZIAŁEK 19.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Nutella
Zawiera alergeny:orzechy,mleko,soję
Melon
w plasterkach
Kawa
z orkiszem na mleku
Zawiera alergeny: jęczmienna, cykoria 30 %,
orkisz 20 % -prażone.
Obiad:
Szpinakowa zabielana z ziemniakami
Zawiera alergeny: seler, gluten, śmietanka / laktoza/
Schab gotowany, sos śmietanowy szczypiorek
Zawiera alergeny:jaja, gluten, soja i pochodne,
śmietanka /laktoza/
Ryż biały na sypko
Sałatka z kapusty czerwonej
Sok świeżo tłoczony100% jabłko-malina
Podwieczorek:
Chleb z masłem pomidor
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, /gluten/
masło /laktoza/
Herbata z cytryną
WTOREK 20.09.2016 r.
Śniadanie:
Kakao
na mleku
Zawiera alergeny: soja, mleko /laktoza/
gluten
Chleb baltonowski z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Twarożek ze szczypiorkiem
Zawiera alergeny: mleko /laktoza/
Ogórek
zielony
Obiad:
Zalewajka z żurku z ziemniakami
Zawiera alergeny:seler, soja, gluten
Sos mięsno-pomidorowy, tarty ser żółty
Zawiera alergeny:gluten, seler,
soja, śmietanka / laktoza/
Makaron
świderki,,DURUM”
Zawiera alergeny:semolina z pszenicy /gluten/
Sałata
lodowa z ziołami
Herbata miętowa z cytryną
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/
masło/ laktoza/
Jabłko pieczone
Herbata
z cytryną
ŚRODA 21.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/
masło/ laktoza/
Szynka prasowana
Zawiera alergeny: soja i produkty pochodne,
seler
Jogurt
brzoskwiniowy
Zawiera alergeny: mleko /laktoza/
Herbata o smaku
mięty z cytryną
Obiad:
Rosół drobiowy z wątróbką, makaron nitki, natka pietruszki
Zawiera alergeny: jaja, seler, gluten
Kluski czarne z boczkiem
Zawiera alergeny: gluten, jaja
Ogórek
małosolny
Herbata z cytryną
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700, mleko /laktoza/ masło
/laktoza/
Twarożek naturalny
Zawiera alergeny:
twaróg /laktoza/
Miód
CZWARTEK 22.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ500, / gluten/,
jaja, masło/laktoza/
Mleko
z płatkami kukurydzianymi
Zawiera alergeny: mleko /laktoza /
Ziarno
słonecznika
Obiad:
Selerowa z grzankami
Zawiera alergeny: seler, mąka pszenna /gluten/,
śmietanka /laktoza/
Filet rybny „Miruna” saute z piekarnika
Zawiera alergeny: ryby, seler, mąka
pszenna /gluten/
Ziemniaki puree z masłem
Zawiera alergeny: masło
/laktoza/
Pomidory ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
Zawiera alergeny: jogurt / laktoza/
Herbata z cytryną
Podwieczorek:
Pałeczka kukurydziana
Napój bananowy
PIĄTEK 23.09. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 /gluten/ masło / laktoza
Pasta z ryby wędzonej i twarogu
Zawiera alergeny: ryba, mleko /
laktoza/
Szczypiorek, ogórek kiszony
Herbata z
cytryną
Obiad:
Jarzynowa zabielana z ziemniakami
Zawiera alergeny: seler, gluten, śmietanka / laktoza/
Racuszki z maślanki
Zawiera alergeny: jaja, gluten, maślanka /laktoza/
Mus z jabłek z dodatkiem cynamonu
Napar z herbaty malinowej z cytryną
Podwieczorek:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka
żytnia typ 700 / gluten/ masło /laktoza
Świeżo tłoczony 100 % sok jabłko-malina „Dolina Łobzanki”
RECEPTURA NA
KAŻDĄ POTRAWĘ PRZYGOTOWANĄ
I WYKAZ GOTOWYCH
PRODUKTÓW JAKIE SĄ
UŻYWANE W KUCHNI PRZY
SP3 ZNAJDUJĄ SIĘ U
INTENDENTA SZKOŁY.
W KAŻDEJ
GRUPIE PRZEDSZKOLNEJ DZIECI
MAJĄ DOSTĘP PRZEZ CAŁY
DZIEŃ DO NATURALNEJ WODY ŹRÓDLANEJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz