sobota, 17 września 2016

Jadłospis 19.09. - 23.09.2016r.

PONIEDZIAŁEK 19.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700,/gluten/ masło /laktoza/
Nutella
Zawiera  alergeny:orzechy,mleko,soję
Melon  w plasterkach
Kawa  z orkiszem na mleku
Zawiera alergeny:  jęczmienna,   cykoria 30 %, orkisz 20 % -prażone.                                                      

Obiad:
Szpinakowa zabielana z ziemniakami
Zawiera alergeny: seler, gluten, śmietanka / laktoza/

Schab gotowany, sos śmietanowy szczypiorek 
Zawiera alergeny:jaja, gluten, soja i pochodne, śmietanka /laktoza/

Ryż biały na sypko
Sałatka z kapusty czerwonej
Sok świeżo tłoczony100% jabłko-malina

Podwieczorek:
Chleb z masłem  pomidor
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, /gluten/               masło /laktoza/

Herbata z cytryną


WTOREK        20.09.2016 r.
Śniadanie:
Kakao  na mleku
Zawiera alergeny: soja, mleko /laktoza/ gluten

Chleb baltonowski z masłem 
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło /laktoza/
Twarożek ze szczypiorkiem
Zawiera alergeny: mleko /laktoza/

Ogórek  zielony

Obiad:
Zalewajka z żurku z ziemniakami 
Zawiera alergeny:seler, soja, gluten

Sos mięsno-pomidorowy, tarty ser żółty
Zawiera alergeny:gluten, seler, soja, śmietanka / laktoza/

Makaron  świderki,,DURUM”
Zawiera alergeny:semolina z pszenicy /gluten/
Sałata  lodowa z  ziołami
Herbata miętowa  z cytryną

Podwieczorek:
Chleb z masłem 
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/               masło/ laktoza/

Jabłko pieczone

Herbata  z  cytryną

ŚRODA  21.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna, mąka żytnia /gluten/
masło/ laktoza/
Szynka prasowana
Zawiera alergeny: soja i produkty pochodne, seler
Jogurt  brzoskwiniowy
Zawiera alergeny:  mleko /laktoza/

Herbata  o smaku  mięty z cytryną

Obiad:
Rosół drobiowy z wątróbką, makaron  nitki, natka pietruszki
Zawiera alergeny: jaja, seler, gluten

Kluski czarne z boczkiem
Zawiera alergeny: gluten, jaja

Ogórek  małosolny

Herbata z cytryną

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700, mleko  /laktoza/  masło  /laktoza/
Twarożek naturalny
Zawiera alergeny:
twaróg /laktoza/
Miód

CZWARTEK  22.09.2016 r.
Śniadanie:
Chleb razowy z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ500, / gluten/,  jaja, masło/laktoza/

Mleko  z  płatkami  kukurydzianymi
Zawiera alergeny: mleko  /laktoza /

Ziarno  słonecznika

Obiad:
Selerowa  z grzankami
Zawiera alergeny: seler, mąka pszenna /gluten/, śmietanka /laktoza/
Filet rybny „Miruna” saute z piekarnika
Zawiera alergeny: ryby, seler, mąka pszenna /gluten/

Ziemniaki  puree z masłem
Zawiera alergeny: masło /laktoza/
Pomidory ze szczypiorkiem i  jogurtem naturalnym
Zawiera alergeny: jogurt / laktoza/
Herbata z cytryną

Podwieczorek:
Pałeczka kukurydziana

Napój bananowy


PIĄTEK 23.09. 2016 r.
Śniadanie:
Chleb z masłem 
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700 /gluten/ masło / laktoza
Pasta z ryby wędzonej i twarogu
Zawiera alergeny: ryba, mleko / laktoza/

Szczypiorek, ogórek  kiszony
Herbata  z cytryną

Obiad:
Jarzynowa zabielana z ziemniakami
Zawiera alergeny: seler, gluten, śmietanka / laktoza/

Racuszki z maślanki
Zawiera alergeny: jaja, gluten, maślanka /laktoza/
Mus z jabłek z dodatkiem cynamonu
Napar z herbaty malinowej  z cytryną

Podwieczorek:
Chleb z masłem
Zawiera alergeny: mąka pszenna typ 500, mąka żytnia typ 700  / gluten/  masło /laktoza

Świeżo  tłoczony 100 %  sok jabłko-malina „Dolina Łobzanki”


RECEPTURA  NA  KAŻDĄ  POTRAWĘ  PRZYGOTOWANĄ  I  WYKAZ  GOTOWYCH  PRODUKTÓW  JAKIE  SĄ  UŻYWANE W  KUCHNI  PRZY  SP3  ZNAJDUJĄ SIĘ  U  INTENDENTA   SZKOŁY.
W  KAŻDEJ  GRUPIE  PRZEDSZKOLNEJ  DZIECI  MAJĄ  DOSTĘP  PRZEZ CAŁY  DZIEŃ DO  NATURALNEJ WODY  ŹRÓDLANEJ.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Konsultacje z rodzicami

  W dniach 18.10. - 22.10.2021r. w godzinach 15:00 - 16:00 planujemy zorganizować indywidualne konsultacje z rodzicami dotyczące omówienia w...